夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

本人離過婚,本來都無咩特別話想再結!

依家同哩個一齊左差不多3年,好多野都好夾,佢上個月求左婚,我都 ok 左!

但係之後又好似見佢無再行動,又無plan 註冊,又無安排任何野!

好似得個講字

咁結還是唔結好?

男爵府

陪月勳章

ChengShabby 發表於 22-6-24 05:29

依家同哩個一齊左差不多3年,好多野都好夾,佢上個月求左婚,我都 ...

你離過婚
仲未清楚自己想要乜??

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

既然口講「無咩特別話想再結!」咁你concern d 咩? 怕個男既得把口嗎? 唔好忘記你哋好多野夾,又一起左3年,評估人和事,你應該可以心中有數吧。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

冇特別想結
咪一切隨緣

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

既然你無特別想結
咁咪一切順其自然囉

定你本身有咩期待?

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

都離過婚, 應該就唔會再嚮往什麼夢幻婚禮
無期望無失望
隨自己心意去行
拍拖/同居/再婚
你應該心中有數

珍珠宮

唔好意思
睇咗你舊帖,男方求婚當時知唔知你懷孕?
如果佢知嘅話,咁佢只係為責任求婚,而求婚之後唔一定會同你結婚

行動往往最誠實
你都經歷過婚姻….相信都唔細喇….好好愛惜自己

男爵府

依家同哩個一齊左差不多3年,好多野都好夾,佢上個月求左婚,我都 ...

有過一次唔愉快經歷,既然答應咗求婚,就要努力去經營,第一次衰過既嘢唔好再衰,亦要好好為自己資產做準備

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

秋天與楓葉 發表於 22-6-24 09:31
唔好意思
如果佢知嘅話,咁佢只係為責任求婚,而求婚之後唔一定會 ...

複式洋房

唔好意思
如果佢知嘅話,咁佢只係為責任求婚,而求婚之後唔一定會 ...

如果佢同得佢啊爸講我地今年年尾結,我估都會發生既,只不過又唔見佢行動做其他野,又唔知問唔問佢咁

我唔想最後變左我好似催佢結婚咁

複式洋房

唔好意思

如果為有咗,咁第一次有嗰陣就應該結左lu

複式洋房

aryemyem 發表於 22-6-24 07:34
你離過婚
仲未清楚自己想要乜??

又唔係唔知嘅,但有時遇到唔同既人會有唔同結果

男爵府

ChengShabby 發表於 22-6-24 13:05
如果佢同得佢啊爸講我地今年年尾結,我估都會發生既,只不過又唔見佢行動做其他野,又唔知問唔問佢咁

我 ...

我建議你唔好結先, 你連問未來老公有無預備都唔敢問, 日後有關錢同仔女, 或者更難的問題點算, 你話你地夾係啱, 係在無事度夾, 結完就有事, 因為結完就會有各種難題要解決,你結過婚應該明, 你地要諗下點去一齊解決, 如果結婚咁minor 野都要諗, 唔係話婚後一定點點, 係要用好多時間心力去維繫

複式洋房

kaman06 發表於 22-6-24 13:49
我建議你唔好結先, 你連問未來老公有無預備都唔敢問, 日後有關錢同仔女, 或者更難的問題點算, 你話你 ...

應該點問先可以唔好好似催婚咁呢?還是全部男人對係都哩樣野懶懶行架?

侯爵府

ChengShabby 發表於 22-6-24 13:07
如果為有咗,咁第一次有嗰陣就應該結左lu
我想問多下, 即係同現任已有一小孩嗎?

複式洋房

kwhkwh 發表於 22-6-24 20:41
我想問多下, 即係同現任已有一小孩嗎?

唔係,因為已經流產左,今次係第二次流產

侯爵府

ChengShabby 發表於 22-6-24 22:04
唔係,因為已經流產左,今次係第二次流產
sorry 樓主
好好保養自己,嫁5嫁, 其次。

男爵府

無睇內文,但問得呢個問題,我一定唔結

複式洋房

樓主你自己都講離過婚,你覺得一紙証書對你有咩意義?

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ChengShabby 發表於 22-6-24 13:05

我 ...

使乜催
咪由佢
年尾乜都冇發生屋企長輩問起咪叫長輩問個男人囉
係你想娶,又唔係我恨嫁

首頁

尾頁

跳至