夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

今年2月發現老公出軌,本身佢份工要OT, 但連星期六日都OT就有古怪。
之後趁佢沖涼check電話, 發現佢真係有另一個, 爆佢大鑊佢話會同另一個斷, 但呢一排比我發現一直都聯絡。

有一個小朋友7歲, 我有番工, 請問點算好?

子爵府

回覆 Sally1242 的帖子

首先你自己想點?想忍定想唔忍?
佢俾你知道大爆一煱之後,話斷但無斷,仲有聯絡即無心改過回頭,日後只會玩得更小心,無咗呢個都會有下一個

你各自的經濟能力如何?你一個人養得掂個小朋友?因為有能力先可以有say,無嘅話你就唯有cap 水先,自己有所準備,唔好俾佢知道你再知道,但唔會容易,因為你心一定有好多不滿懷疑。。。

男爵府

Sally1242 發表於 22-6-25 17:50
今年2月發現老公出軌,本身佢份工要OT, 但連星期六日都OT就有古怪。
之後趁佢沖涼check電話, 發現佢真係有 ...

如果心已死,唔難決定

男爵府

2024年龍年勳章

你都有答案啦 你比左一次機會佢 佢都仲繼續玩小三

複式洋房

同我嘅經歷係一模一樣!就算好返都唔可能再好似以前咁!點解啲男人錯咗都仲係要再做錯事呢.我老公以前個老婆又係因為出軌,個老婆走咗!到而家40歲都仲係唔改我依家幫我閂左三個小朋友佢話改但係唔相信.真係好心噏

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點算好?問下自己,你心裡應該有答案吧

如果你無路揀,要留低,就無謂再check...信任一旦無左,根本就好難再落去。

大宅

其實我係過來人,男人話立即斷根本hea你,我都由斷都真心断用咗一年時間,睇你可以忍受幾内!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

打理好自己同小朋友。問問自己想點, 手上有多少籌碼,貿貿然爆, 打草驚蛇。

茶類愛好者    發表於 22-6-26 11:34
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

畀面勳章

樓主 唔明?你個post 寫再出軌?咁即係今次比你發現嘅係第2次嗎?唔同人?!如果一次 還可原諒。但如再犯 可以走嘅就走啦 但你要衡量下自己有咩籌碼先。

男爵府

我覺得你的關注點唔係離婚, 係關心離婚後的生活, 我唔知你實際情況係點, 但我覺得你要揾人支援你, 例如朋友家人, 佢地比網友更理解你情況, 而且真係有事, 可以真係幫你

另外, c6 出完再出, 我感覺係睇你有幾多愛去維繫個家, 唔好為小朋友咁做, 因為你咁做會比佢一個壓力, 父母咁辛苦都為你, 另外, 如果你還有愛, 去見婚輔/社工, 佢地或者幫到你同c6

珍珠宮

HOPEFORBB 發表於 22-6-25 18:08
回覆 Sally1242 的帖子

首先你自己想點?想忍定想唔忍?

"有錢有能力先可以有say" 真係世界真理!!

我都好努力搵緊錢.......

珍珠宮

葉Mamay 發表於 22-6-25 18:27
同我嘅經歷係一模一樣!就算好返都唔可能再好似以前咁!點解啲男人錯咗都仲係要再做錯事呢.我老公以前個老 ...

我有無理解錯?! 妳老公之前婚姻中已經會出軌,妳仲同佢結婚?!

三歲定八十,人係唔會變,唔講人地,自己性格定左都唔會變啦!

複式洋房

茶類愛好者 發表於 22-6-26 11:33
我有無理解錯?! 妳老公之前婚姻中已經會出軌,妳仲同佢結婚?!

三歲定八十,人係唔會變,唔講人地,自 ...

之前唔知!結咗婚出軌之後佢啲朋友同我講!我知佢有個仔但係唔知點解會分開佢冇講!

茶類愛好者    發表於 22-6-26 16:31

珍珠宮

葉Mamay 發表於 22-6-26 16:28
之前唔知!結咗婚出軌之後佢啲朋友同我講!我知佢有個仔但係唔知點解會分開佢冇講!
...
佢結過婚,你仲同佢結婚?
莫講話佢唔講,佢講你都吾信啦!

男爵府

同佢講你有女友,我亦會有男友。

伯爵府

接受到佢一直會有小三就一齊,接受唔到就分開,要問你自己

子爵府

我發現咗個定律,就係出過軌嘅男人,最終就算揀返老婆,但係個心一直都係想偷食。

想偷食嘅心由始至終冇變過,問題係遇唔遇到對手,而呢一個「遇」,佢係不斷製造機會。

只要夫妻關係行耐了,孩子已經成長穩定了,自己又有個錢,就會放縱自己嘅情慾。

varievarie    發表於 23-1-14 10:10
ranchu    發表於 23-1-11 00:53

男爵府

旦仔 發表於 22-7-1 00:09
我發現咗個定律,就係出過軌嘅男人,最終就算揀返老婆,但係個心一直都係想偷食。

想偷食嘅心由始至終冇 ...

因為2公婆都無去解決個問題, 例如我fd 無比對方關心, 對方忙工作, 如果只解決出軌, 只係换個對象, 最後都去返, 反而我fd 真係去婚輔, 解決返之前產生問題, 過程係辛苦,最後一齊, 大家更愛對方, 當然 好多朋友揀離婚揾另一件更簡單更快

複式洋房

kaman06 發表於 22-7-1 07:01
因為2公婆都無去解決個問題, 例如我fd 無比對方關心, 對方忙工作, 如果只解決出軌, 只係换個對象, 最 ...

請問去邊度婚輔?

複式洋房

kaman06 發表於 22-7-1 07:01
因為2公婆都無去解決個問題, 例如我fd 無比對方關心, 對方忙工作, 如果只解決出軌, 只係换個對象, 最 ...

有時其實唔係婚姻問題,係個人既人格有問題。正如有d小朋友頑皮可能因為缺乏愛,但亦有本身就係頑劣,好難去改變一個本身性格出現缺陷既人。

首頁

尾頁

跳至