自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

終止用左廿幾年既網上X寬頻。攞張終止表都要打幾次電話先攞到,交左表又要等完電話又要等短訊。等完又話要跟指示交還MODEM。都吾知幾時先CUT到。。好鬼煩,怕做漏野CUT吾到。有無人有經驗?教下我點樣做?

男爵府

網上申請不能嗎

男爵府

你係商業寛頻?

我之前都係用網上x, 取消打個電話就得, 佢有師傅上嚟收嘢
不過我係因為搬咗去新地方冇覆蓋所以取消

侯爵府

pinkochang 發表於 22-7-6 15:54
你係商業寛頻?

我之前都係用網上x, 取消打個電話就得, 佢有師傅上嚟收嘢
家居寬頻呀。網上無得申請,一定要打去攞表,後來知到可以有指定門市攞表,直接起去門市填完交。頭先又話先確認收到表。下之再確認幾時終止。跟住又要通知交modem。到時先知還咩野咁wor。人都癲。

琥珀宮

ydoris 發表於 22-7-6 15:49
終止用左廿幾年既網上X寬頻。攞張終止表都要打幾次電話先攞到,交左表又要等完電話又要等短訊。等完又話要 ...

直接去舖頭攞先得架
叫佢寄採你都傻
我問佢寄form一開波就問定佢會唔會好似有線咁要攞刀先cut到架,如果限期內收唔到就同通訊事務局投訴,先小人後君子,結果成個過程好順暢

whywhite22    發表於 22-7-7 11:46

公爵府

2023年兔年勳章

取消任何服務只有煩不會難!
跟足程序及步驟去做,一步步自然到終點啦!
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

子爵府

終止用左廿幾年既網上X寬頻。攞張終止表都要打幾次電話先攞到,交左表又要等完電話又要等短訊。等完又話要 ...

當時我夠期 佢叫我續約 但冇優惠
我講完粗口 我話no 咁就成功cut了

侯爵府

浩俊mama 發表於 22-7-6 16:04
當時我夠期 佢叫我續約 但冇優惠
我講完粗口 我話no 咁就成功cut了
吾係呀?都要攞表還野呀?我好辛苦上網問客戶服務,佢先肯俾邊個門市有表攞,同埋邊度還野。問門市要還咩,佢又話吾知。。成日要留意手機好煩。明知我幾時約滿,點解要確認約滿日期?

大宅

係好煩架,又乜又乜咁

ydoris    發表於 22-7-6 16:11

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

ydoris 發表於 22-7-6 15:59
家居寬頻呀。網上無得申請,一定要打去攞表,後來知到可以有指定門市攞表,直接起去門市填完交。頭先又話先 ...

我住港島 直接去鰂魚涌電訊盈科大廈去填form終止服務 之後再去上環交啲Modem now tv 個盒 Router

珍珠宮

2023年兔年勳章

mandy952 發表於 22-7-6 16:01
直接去舖頭攞先得架
叫佢寄採你都傻
我問佢寄form一開波就問定佢會唔會好似有線咁要攞刀先cut到架,如果限 ...

拎刀?我都記得依單新聞

侯爵府

bb560 發表於 22-7-6 16:12
我住港島 直接去鰂魚涌電訊盈科大廈去填form終止服務 之後再去上環交啲Modem
...
佢話要等佢通知呀,仲有一個月約滿,另一間寬頻公司已經上門安裝好啦。等交接。好想快些CUT左佢。。。今時今日仲係俾30M要二百幾蚊,又吾想人地走。。咩道理?

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

ydoris 發表於 22-7-6 16:17
佢話要等佢通知呀,仲有一個月約滿,另一間寬頻公司已經上門安裝好啦。等交接。好想快些CUT左佢。。。今時 ...

仲要等一個月?係咪你啱啱交月費
不過我cut嘅時候 係早咗個半月通知佢哋
哦原來你係講約滿

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

邊間電訊公司?現在好快就得

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

20150618bb 發表於 22-7-6 16:23
邊間電訊公司?現在好快就得
網上行.........好快就得

侯爵府

bb560 發表於 22-7-6 16:20

仲要等一個月?係咪你啱啱交月費
要約滿前,兩個月至一個月前通知。一定要填表。。。網上X。。。用左好耐。。

男爵府

唔係呀,我試cut 過好多次,次次都好順利。打去問佢拎form ,佢email 比我,我唔記得fax 定email 返比佢,好快有人聯絡我,我話太貴所以cut 跟住佢平啲我,於是冇cut到。試過幾次,過程係順利。

子爵府

ydoris 發表於 22-7-6 16:08
吾係呀?都要攞表還野呀?我好辛苦上網問客戶服務,佢先肯俾邊個門市有表攞,同埋邊度還野。問門市要還咩, ...

去門市填表 還野 冇辛苦

侯爵府

浩俊mama 發表於 22-7-6 16:31
去門市填表 還野 冇辛苦

表要門市交,MODEM要機樓交。問左好多次先肯講。。點解妳地咁容易架?我無得上網CUT,無得電郵CUT。。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我以前試過 cut. 禍記都好煩,要問佢等佢寄 終止表格比你,自己要好留意,費事佢拖你,仲要將表格fax 比佢,傳送左10幾次佢先話收到,我就記低幾時幾日打比邊個 cut .跟住 cut 完仲未完,佢幫我 cut 漏個電話,要去法庭告我,好彩我有寫低邊個幫我 cut ,佢竟然死賴皮,話個條友冇做,哈哈哈,天大笑話,冇做啫有錄音架??叫我交左先,我係唔交,網上投訴比電訊管理局,終於攪掂唔洗交 。 唔怪得有人要火燒電訊商,我好同情呢個cut 唔到寬頻的人 。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

首頁

尾頁

跳至