自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有急事要去一去外國,但8月中返港嘅隔離酒店已爆滿可以點算好?大家知唔知有無解決方法 定係可以去邊度有得BOOK?

感謝

侯爵府

leehanaaa 發表於 22-7-14 10:06
有急事要去一去外國,但8月中返港嘅隔離酒店已爆滿可以點算好?大家知唔知有無解決方法 定係可以去邊度有得 ...

回程入中國隔離,之後用回港易返香港,就不需要重複隔離

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

前日政府岩岩加多左2間隔離酒店,灣仔既萬麗海景(7月13開始可以接受預定)同荃灣悅來(7月19開始接受預定),另外早前公佈增加既丁蘭居&太子酒店都系尋日至開始預定,你上網或打電話問問。

複式洋房

yuyueng 發表於 22-7-14 10:35
前日政府岩岩加多左2間隔離酒店,灣仔既萬麗海景(7月13開始可以接受預定)同荃灣悅來(7月19開始接受預定 ...

大感謝!!
唔該哂你

複式洋房

回覆 bks2014 的帖子

都未嘗唔係辦法 如果book唔到就咁樣啦唯有!
唔該哂你!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

bks2014 發表於 22-7-14 10:23

入境中國難過入香港,所以好多持中國護照人士取道香港。

水晶宮

執死雞,打電話比酒店問,網頁不斷 refresh。

男爵府

去中國嘅機票係天價,唔係點會咁多國內同胞經香港隔離完返大陸,搶爆晒隔離酒店。

水晶宮

vespa 發表於 22-7-14 10:58
去中國嘅機票係天價,唔係點會咁多國內同胞經香港隔離完返大陸,搶爆晒隔離酒店。
...

唔止機票價錢,檢測都好麻煩

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

https://www.coronavirus.gov.hk/chi/designated-hotel-booking-status.html
可以search邊啲酒店有位,不過唔知up唔update, 港麗,ovolo八月部分日子仲有位,不過約$2000/晚,如果8月尾cozi悅品荃灣,悅品觀塘,海港城太子,灣仔海景萬麗酒店都有

attach1_sign/tmp/phpWlRvLt
attach2_sign/tmp/phpw6eGwK
attach3_sign/tmp/phpWFcUh1
attach4_sign/tmp/phpw0Hc3h
attach5_sign/tmp/phpOhuAOy
attach6/tmp/phpkwO3zP

水晶宮

Ada2288 發表於 22-7-14 11:16
https://www.coronavirus.gov.hk/chi/designated-hotel-booking-status.html
可以search邊啲酒店有位,不過 ...

唔 update,幾廢吓~

大宅

有急事要去一去外國,但8月中返港嘅隔離酒店已爆滿可以點算好?大家知唔知有無解決方法 定係可以去邊度有得 ...

我諗最有效的方法係搵票代
見到有啲專做隔離酒店預定
不過搵佢地預左要食炒價

大宅

小心封城住多兩個月呀

男爵府

FB 有quarantine
hotel support group
好多資訊講邊間酒有人放出嚟

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

貴D都冇哂?

珍珠宮

回覆樓主:

8月尾好似有啲酒店仲有房,妳要逐間打去問,唔好只靠上網搵

珍珠宮

pauline_c 發表於 22-7-14 10:49
入境中國難過入香港,所以好多持中國護照人士取道香港。

係呀,所以直接入境香港會易啲

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

leehanaaa 發表於 22-7-14 10:48
回覆 bks2014 的帖子

都未嘗唔係辦法 如果book唔到就咁樣啦唯有!

唔好打算用到呢個方法,內地人就系自己都入唔到中國境所以至轉黎香港隔離7日再返大陸,直接返到大陸既佢地貪住多7日隔離酒店咩,正因為如此,所以隔離酒店比Agent高價留曬比大陸人,淨系香港人點會唔夠,只准香港居民抵港既時候,隔離酒店大把位,最衰系林鄭同陳姑娘6月放寬比非港人都可以抵港。

水晶宮

Fishqqma 發表於 22-7-14 13:36
貴D都冇哂?

你試吓~ 我之前搵過,文華都爆,一房難求。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

pauline_c 發表於 22-7-14 14:02
你試吓~ 我之前搵過,文華都爆,一房難求。

等樓主去試

首頁

尾頁

跳至