懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1.5年內,兩次小產,兩次化學,轉介去了政府做檢查,又話無事好正常...又話我做ivf都無咩用因為唔係自己有唔到,只係懷唔到…想去台灣檢查又封咗條路想請問有無同路人指點下現在應該點做好🥲好絕望

男爵府

畀面勳章

老公有冇檢查過?我識個朋友唔係女方有問題而係男方,佢啲精子唔好,所以難成孕,就算做人工都唔容易成胎

大宅

回覆樓主:

我都1.5年內3次 , 2020年9月小產, 之後2021年內2次化學 , 但其實你同我一樣都系易中的,你吾好放棄, 我今年3月做多左運動(原本諗住減肥冇刻意諗),每日&飲左一個月黑豆水(助孕)成功有左,而家4個半月, 我本身高齡 ,所以你都可以的,加油

複式洋房

回覆 siubibu 的帖子

多謝你鼓勵,我都32不細了🥹第一次係先7周停心跳,2次化學,再6周無生長過…其實係咪我肯定有問題?黑豆水係咪自己煲?

複式洋房

回覆 WW_WW 的帖子

第一次小產前有起家計會驗過精子話佢正常,定其實要做詳細啲檢查?

男爵府

畀面勳章

woodthrive 發表於 22-7-20 14:55
回覆 WW_WW 的帖子

第一次小產前有起家計會驗過精子話佢正常,定其實要做詳細啲檢查? ...

如果係咁,不如先唔好急住做人「32,現今世代真係算年輕」先改善體質,做運動,介凍嘢…,有個靚屋「子宮」BB自然會住得好,食得好,加油呀!唔好灰心,你仲好後生

大宅

可以自然 4次, 就不必做IVF, 習慣性流產主要係DNA, 激素, 子宮, 免疫問題
子宮異常相信醫生已經照過, 但其他就唔知你驗左未
父母的DNA 失可以唔長胎, 而免疫問題可以令母體攻擊胎兒
亦可能係各樣激素異常令著床唔成功, 呢一點係可以用針藥補充, 甚至係輕鬆心情就可以解決
你可能要多做各樣驗查, 查案咁去查先得

大宅

woodthrive 發表於 22-7-20 14:54

多謝你鼓勵,我都32不細了🥹第一次係先7周停心跳,2次化學,再6周無生長過… ...

你仲有時間,又未到高齡, 因為你case都易中同我之前情況都似,我仲要大你幾年, 你應該只是未陀穩/宮寒, 黑豆炒一炒8-10min然後加熱暖水浸就飲得, 好簡單, 我飲左一個月, 每日飲4-5杯當水飲(原本打算減肥), 估吾到中左 ,之後上網睇先知黑豆助孕改善卵子(你可以查下, 原來有用的) 可以試下, 35以上先高齡, 你可以再試自然先 ,但最好加埋做下運動 ,我個一個月就系 散步45-1min /踩單車, 你身體ready , 寶寶自然就會返來

複式洋房

回覆 awless 的帖子

第3次後轉介了政府,有抽左血話驗了基因同免疫,無發現任何問題,其實係咪政府的是流流地,都最好出去搵陳億仕等等生育科醫生驗才好?

複式洋房

多謝你我會買來試下運動都真係要做…因為我岩岩呢次小產後發現肥咗好多

大宅

woodthrive 發表於 22-7-20 16:30

多謝你我會買來試下運動都真係要做…因為我岩岩呢次小產後發現肥咗好多 ...

一樣ar, 我小產個次之後呢一年半足足重左10磅 ,所以米話本來諗住做運動飲黑豆水減肥, 做完飲完一個月後估吾到有左, 可能身體ready左, 我反而有左頭3個月反胃作嘔冇胃口輕返幾磅 , 原本之前幾個月有用紅d check 排卵, 就系呢個月冇 特別去check , 但我M都算準28-29日, 所以大約Day 11 & Day 14有做功課, 最緊要放鬆吾好刻意去諗, 自然就會來

複式洋房

woodthrive 發表於 22-7-20 14:15
1.5年內,兩次小產,兩次化學,轉介去了政府做檢查,又話無事好正常...又話我做ivf都無咩用因為唔係自己有 ...

我之前都係甘,小產2次,跟住上網睇話,男女雙方同時一齊食葉酸大約2,3個月,葉酸可以令男方精子強壯啲⋯⋯好快我就中咗,而家就嚟生得。。。你可以試吓

複式洋房

回覆 Ice2801 的帖子

想請問一下 你小產兩次都繼續敢試 係咪有檢查過正常所以敢?因為檢查話正常又最後出事,呢樣野令我開始不敢試…係咪仲影響成功率…?我應該唔好再搵原因?

複式洋房

woodthrive 發表於 22-7-20 17:36

想請問一下 你小產兩次都繼續敢試 係咪有檢查過正常所以敢?因為檢查話正常又最後出 ...

我冇做檢查諗住試多一次就算,因為高0

複式洋房

woodthrive 發表於 22-7-20 17:36

想請問一下 你小產兩次都繼續敢試 係咪有檢查過正常所以敢?因為檢查話正常又最後出 ...

你地試左一齊食葉酸先三個月先,bb好快黎搵你地,我都係甘,剛剛生完bb

大宅

1.5年內,兩次小產,兩次化學,轉介去了政府做檢查,又話無事好正常...又話我做ivf都無咩用因為唔係自己有 ...

會唔會免疫或者凝血有問題?

大宅

wxsbb 發表於 22-7-28 08:32
會唔會免疫或者凝血有問題?

認同

別墅

回覆 woodthrive 的帖子

我之前試過連續2次流產,都唔過9週,跟住政府話要連續3次流產至會幫我詳細查原因,跟住我上網周圍搵,見過人地話凝血問題,跟住我第3次一驗到有的時候,就去搵醫生check凝血,跟手佢開左薄血藥比我食,好似食到10幾週,過左10幾週無需要再食,bb順利出世!這只是個人經歷,你試下搵多幾個醫生check下邊方面問題,祝你可以順利懷孕!

男爵府

不如你試吓睇寶德醫務,佢哋專長幫手生育

洋房

搵風濕免疫科查免疫問題,我同你一樣,四次懷孕都見唔到有心跳,我就係免疫問題。治療後成功懷孕。

首頁

尾頁

跳至