心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

或者你試下呢個方法 , 你手機仲有佢 WhatsApp, 我有個朋友都咁做, 你當同你家姐傾計 whatsapp佢, 話畀一佢知你每日做緊乜 , 有咩想講就講 , 又或者每一日 寫日記 ,一段時間之後你就會消化到件事 , 樓主加油要睇住自己身體

男爵府

D打 發表於 22-8-31 06:09
或者你試下呢個方法 , 你手機仲有佢 WhatsApp, 我有個朋友都咁做, 你當同你家姐傾計 whatsapp佢, 話畀 ...

多謝妳關心,但我如咁做,我一定會邊whatsapp邊喊,我知自己性格定會忍唔到,過往我每天都會同家姐whatsapp或電聯,平時會分享自己在公司的事,而家什麼也沒有了,總之我真係好難過,無時無刻都好想佢,唉一定要靠我自己

大宅

Abull 發表於 22-8-31 10:59
多謝妳關心,但我如咁做,我一定會邊whatsapp邊喊,我知自己性格定會忍唔到,過往我每天都會同家姐whatsap ...

你唔咁做難道你又唔會喊咩?

男爵府

回覆樓主:

今晚突然張飯枱有隻飛蛾停係到唔走,如自我安慰就當我實在太掛住家姐了,佢飛黎睇下我。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

你同家姐一齊住㗎?感情咁好真係好難得,世事就係偏偏係咁樣,感情好就要分離,衰嗰啲人就鬼死咁長命,慢慢嚟啦,或者逃避去睇相關嘅事物

男爵府

mariefish 發表於 22-9-3 00:54
你同家姐一齊住㗎?感情咁好真係好難得,世事就係偏偏係咁樣,感情好就要分離,衰嗰啲人就鬼死咁長命,慢慢 ...

今晚回到家裏又發現隻飛蛾原來仲係到,我今早起身唔見左以為佢已飛走左了,究竟會否係家姐呢?我唔敢去趕走牠,就讓佢靜靜地係到啦!換著以前我一定會趕走啲飛蟲類的。是呀,我是同家姐一齊住的,我們有什麼事情都是我跟她一起面對解決的,雖然間中當然會有閙下交,但好快冇事,佢係我至親愛的家姐,我們一早父母已過世,不過有呢個家姐我已感到足夠,可惜真估唔到佢會突然永久離開了我,好難過

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Abull 發表於 22-9-3 22:42
今晚回到家裏又發現隻飛蛾原來仲係到,我今早起身唔見左以為佢已飛走左了,究竟會否係家姐呢?我唔敢去趕 ...

飛蛾?可能家姐擔心你,回來陪吓你都唔奇

初初係好難唔傷心,盡量令自己忙啲,就唔會成日都諗住

男爵府

mariefish 發表於 22-9-4 11:20
飛蛾?可能家姐擔心你,回來陪吓你都唔奇

初初係好難唔傷心,盡量令自己忙啲,就唔會成日都諗住

今日已是第3日了,原來隻飛蛾仲係屋企,今日抹野時突然見到佢,跟住又唔知飛左去邊到了,但應該仲係間屋內。我放假已經係由朝忙到晚,但個腦都唔會停止對家姐嘅掛念,我仲自己對空氣講好掛住家姐,希望佢聽到啦

翡翠宮

Abull 發表於 22-9-4 18:38
今日已是第3日了,原來隻飛蛾仲係屋企,今日抹野時突然見到佢,跟住又唔知飛左去邊到了,但應該仲係間屋內 ...

唔緊要,可能佢真係仲係度聆聽呢

複式洋房

每個人命運不一,緣生緣滅,一切隨緣。

男爵府

回覆樓主:

我每天每分每刻個腦都想著家姐,返工放工訓覺在街上都係,我好好好掛念佢,我唔係太想同其他人表達了,怕人地都會煩悶,但我個心的確對佢思念不斷,都唔知點算,中秋節了她都不存在這世上,有咩快樂呢,黎緊仲有我,她的生日,仲有其他節日,對我黎講仲有咩意思呢?

侯爵府

Abull 發表於 22-9-2 20:43
今晚突然張飯枱有隻飛蛾停係到唔走,如自我安慰就當我實在太掛住家姐了,佢飛黎睇下我。
...

是你家姐嚟
之前替親人上灰,都有飛蛾,我信是她來

男爵府

CSS701 發表於 22-9-10 20:04
是你家姐嚟
之前替親人上灰,都有飛蛾,我信是她來

希望真是她,3日後就再沒有出現了

侯爵府

Abull 發表於 22-9-9 15:48
我每天每分每刻個腦都想著家姐,返工放工訓覺在街上都係,我好好好掛念佢,我唔係太想同其他人表達了,怕人 ...

我都無對外人講自己的感受
同父母講佢地只會叫我唔好諗,要放下,我都明,因為長期傷感的情緒好影響身體,我已開始感受到
有心事可pm我傾

侯爵府

Abull 發表於 22-9-10 20:05
希望真是她,3日後就再沒有出現了

可能佢間中又會嚟睇下你呢

男爵府

Abull 發表於 22-9-9 15:48
我每天每分每刻個腦都想著家姐,返工放工訓覺在街上都係,我好好好掛念佢,我唔係太想同其他人表達了,怕人 ...

我個腦成日諗番轉頭,始終真係好唔接受到家姐已離世,無時無刻想住佢掛念佢,唉都唔知點算。

別墅

Abull 發表於 22-9-19 15:00
我個腦成日諗番轉頭,始終真係好唔接受到家姐已離世,無時無刻想住佢掛念佢,唉都唔知點算。
...

我都是,成日希望如果,假如,可以點。
成日無咗方向咁。

複式洋房

我都係無時無刻都想住太太,去到邊也有她的身影, 太多回憶了,有時在街行行下也會眼濕濕,好在而家帶住口罩,冇咁礙眼。
我都開始唔敢同人講了,大家只會叫我放下,要開始正常生活,但對我來說是不可能, 她是我生命最重要的一塊,沒有她,我的生命從此不再完整.

男爵府

kalata 發表於 22-9-19 17:58
我都係無時無刻都想住太太,去到邊也有她的身影, 太多回憶了,有時在街行行下也會眼濕濕,好在而家帶住口罩 ...

一樣感受

男爵府

kalata 發表於 22-9-19 17:58
我都係無時無刻都想住太太,去到邊也有她的身影, 太多回憶了,有時在街行行下也會眼濕濕,好在而家帶住口罩 ...

冇錯,同其他人傾訴只會叫你睇開啲或放下,但邊有可能會放得下,不過我明白人地都係一種安慰的說話。總之家姐的確對我係好重要嘅一個人,由得知佢有病開始我已好心痛,而家我會想將來輪到我死後,希望真的可以跟她再相聚番就好啦!

首頁

尾頁

跳至