懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

11/7自己驗發現有左,之後去私家再驗,預產期係23年2月尾

但自己屬於高齡,去左醫院驗唐氏,度左頸皮有2.8,第二日收到醫院call, 叫我返去再驗T21(聽日),果刻嚇死我,如果政府有得驗T21, 我仲使吾使去私家驗多次T21?

仲係好担心(emoji)(emoji) 有冇同路人分享下經驗?

洋房

wonderland_ssss 發表於 22-8-21 19:02
11/7自己驗發現有左,之後去私家再驗,預產期係23年2月尾

但自己屬於高齡,去左醫院驗唐氏,度左頸皮有2.8 ...

唔需要

別墅

wonderland_ssss 發表於 22-8-21 19:02

個人認為本身都要去私家做T21…
你仲要高齡…

政府有得做T21???

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

政府醫院冇t21架喎…

別墅

政府應該只會叫你返去抽絨毛/羊水,而且唔會俾個期你就係聽日咁快。佢係咪叫你聽日去私家度做T21咋?

大宅

唔使太擔心嘅,度頸皮始終都係冇咁準確既舊式方法,快啲bookT21/Nifty做咗先,咁就唔使心掛掛啦

水晶宮

以我所知,有錯請更正
政府OSCAR 度頸皮high risk 的話,可以幫你驗血驗唐氏(T21), T13 同T18, 同私家safeT21 或NIFTY 的技術一樣。不過政府就唔會好似私家咁驗埋性別同微缺失。
所以如果樓主想驗埋性別同微缺失,就都係要出出私家做。

大宅

跳躍精靈 發表於 22-8-22 02:09
政府醫院冇t21架喎…
有, 一年有 2~3000 個quota

別墅

c1102 發表於 22-8-21 23:53
個人認為本身都要去私家做T21…
你仲要高齡…

以我所知就係政府冇得做T21, 但姑娘又打黎同我講有得做,我都驚自己聽錯/理解錯。

自己都book 左私家做,只不過係驚自己真係中唐氏…

多謝你既意見(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

有J的媽媽 發表於 22-8-21 22:40
唔需要

多謝回覆(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

跳躍精靈 發表於 22-8-22 02:09
政府醫院冇t21架喎…

以我所知就係政府冇得做T21, 但姑娘又打黎同我講有得做,我都驚自己聽錯/理解錯。

多謝你意見(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

ShoppingBeauty 發表於 22-8-22 02:54
政府應該只會叫你返去抽絨毛/羊水,而且唔會俾個期你就係聽日咁快。佢係咪叫你聽日去私家度做T21咋?
...

政府上星期四打黎叫我返去做T21,但公司有事又做吾到,變左今日(星期一)先做(emoji)(emoji)

多謝你既意見(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

瑞克太太 發表於 22-8-22 07:42
唔使太擔心嘅,度頸皮始終都係冇咁準確既舊式方法,快啲bookT21/Nifty做咗先,咁就唔使心掛掛啦:fortunate ...

多謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

我之後上網都睇其他人既經驗,都係話政府計法太嚇親人,最終係T21最穩陣

呢兩日會去做埋T21,希望係好消息(emoji)(emoji)

別墅

Nbs 發表於 22-8-22 08:44
以我所知,有錯請更正
政府OSCAR 度頸皮high risk 的話,可以幫你驗血驗唐氏(T21), T13 同T18, 同私家saf ...

知道,又長知識(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

其實自己都book左私家做T21,買多個保險,只不過等待既時間太長會不安(emoji)(emoji)

多謝你意見(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

wonderland_ssss 發表於 22-8-22 11:37

自己都book 左私家做, ...

Oscar 高危政府有得驗T21
有得揀T21 或抽羊水

不過政府要十個工作天,我收到高危電話即去私家驗,私家有結果,政府都未抽血

大宅

wonderland_ssss 發表於 22-8-22 11:42
多謝你(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

我之後上網都睇其他人既經驗,都係話政府計法太嚇親人,最終係T21最 ...

其實我覺得你個讀數係少少偏高,但係未到超高水平,有機會完全冇事架
去到做嘅時候問吓診所幾快可以比到報告你

複式洋房

回覆 wonderland_ssss 的帖子

T21 私家醫生診所做, 3日working days 左右已經有結果打俾你.

別墅

crazycrazy 發表於 22-8-22 12:01
Oscar 高危政府有得驗T21
有得揀T21 或抽羊水

係,我冇聽錯,己經抽血揀左T21做,要10日先知結果。

頭先聽結果,唐氏比率係1:220,都冇之前咁担心,穩陣啲,聽日去私家做。(emoji)(emoji)

別墅

瑞克太太 發表於 22-8-22 13:50
其實我覺得你個讀數係少少偏高,但係未到超高水平,有機會完全冇事架
去到做嘅時候問吓診所幾 ...

多謝你安慰(emoji)(emoji) 我都冇咁担心啦

知道唐氏比率係1:220,個心都定左小小,之前預係1:140

聽日去私家做,希望有好消息(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

別墅

瑞克太太 發表於 22-8-22 13:50
去到做嘅時候問吓診所幾 ...

多謝你安慰(emoji)(emoji) 我都冇咁担心啦

知道唐氏比率係1:220,個心都定左小小,之前預係1:140

聽日去私家做,希望有好消息(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至