自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 22-9-3 13:00
昨日東張西望都有講

話倉務員唔熟有貨都送唔到,點解唔叫熟嘅做,叫人唔好去舖頭

我估佢執咗大坑間舖,連以前熟手啲員工都炒晒,所以今年淨係請啲臨時工頂替咪搞成咁囉,我相信呢間公司以後都唔會再有人幫襯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

whyyou 發表於 22-9-3 13:04
我估佢執咗大坑間舖,連以前熟手啲員工都炒晒,所以今年淨係請啲臨時工頂替咪搞成咁囉,我相信呢間公司以 ...

尋日訪問d苦主
話有d一定要跟佢買,其他地方冇

好可憐
不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 22-9-2 20:35
負責人講到好白,叫學校唔好追佢,佢哋執唔掂個倉

玩死啦!

啱啱收到eClass通知,喺指定日期去黃竹坑倉拎!

問題嚟啦,當初online訂書揀返學校拎係9折,現場付現金/支票
依家eClass個note係話已付款嘅先可去拎(當初係速遞到家先有payment選擇,FPS 93折,7仔/網上信用咭95折)
咁我未付款(online system有訂單編號),會唔會去到又會話我無訂,唔俾攞㗎

去倉拎又唔會按到校拎個折頭,賠了夫人又折兵!

複式洋房

小倩 發表於 22-9-3 13:08
玩死啦!

信用卡比埋送貨費,佢不停叫我去門市拎,但係完全無提過要攞籌/齊唔齊書,我唔得閒去,之後睇到新聞先知咁大鑊,可能去到都係執得一兩本/唔開門。好相信係比晒錢都唔會有書,搵信用卡公司扣起條數好過

伯爵府

不如「開倉」比家長自己攞,香港人這方面的能力相當強
蕃薯仔媽媽 發表於 22-9-2 20:35
負責人講到好白,叫學校唔好追佢,佢哋執唔掂個倉

伯爵府

下年改名「收工」更貼切

mandy952 發表於 22-8-31 16:53

應該港島區學校搵呢間比較多

伯爵府

玩死啦!

唔怪得佢話9月8日之後,無籌派,衹可以等兩個月啦。原來close 倉俾個別學校上去拎
attach0/tmp/php0njuVF

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

好令人失望

侯爵府

玩死啦!

既然你未付款

點解唔自己到其他書局買?

仲要去精工?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

海之風 發表於 22-9-3 15:04
既然你未付款

點解唔自己到其他書局買?

當初係送到校,方便啲又平啲
依家開咗學,A冊/上冊出面分分鐘缺貨要訂,仲有啲係校本版

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

都開學一本都無得比人,似集體騙案。

子爵府

2023年兔年勳章

https://www.hk01.com/article/810 ... utm_medium=referral

琥珀宮

bobo05 發表於 22-9-3 16:12
都開學一本都無得比人,似集體騙案。

做埋今年已經可以唔使做,下年邊間學校仲敢搵佢做呢
點會只有一個同事知情架,根本就係管理不善

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 22-8-31 23:17
最好笑係,放完暑假,莫講話書,本升班嘅暑期作業影都無
...

正,唔駛做

侯爵府

lyh80115 發表於 22-9-2 22:54
其實我女中學用商務都欠好多書,攞咗11本,10本未有……

好奇你果10本咩書

首頁

尾頁

跳至