自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

https://hk.yahoo.com/home/mirror%E7%B4%85%E9%A4%A8%E6%84%8F%E5%A4%96%EF%B8%B1%E9%98%BF-mo%E7%9B%AE%E5%89%8D%E4%BB%8D%E5%8D%B1%E6%AE%86-%E7%88%B6%E8%A6%AA-po%E7%9B%B8%E9%9B%86%E6%B0%A3%E7%A5%88%E7%A6%B1-050544221.html

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

邊有可能咁快康復

珍珠宮

露比EE 發表於 22-8-24 14:03
https://hk.yahoo.com/home/mirror%E7%B4%85%E9%A4%A8%E6%84%8F%E5%A4%96%EF%B8%B1%E9%98%BF-mo%E7%9B%AE%E ...

新聞成日講維生指數穩定,我以為佢已經穩定慢慢康復中做治療訓練,冇談諗過佢仍然危殆,其實佢現況係點?有冇人理解到新聞講咩意思?

侯爵府

appleyuen 發表於 22-8-24 14:08
邊有可能咁快康復

我梗知唔係康復啦,而估唔到仲係危殆階段!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

redhot 發表於 22-8-24 14:15
新聞成日講維生指數穩定,我以為佢已經穩定慢慢康復中做治療訓練,冇談諗過佢仍然危殆,其實佢現況係點? ...

點解你咁天真嘅!上一個新聞報道話佢同家人掌握溝通技巧,我已經同阿仔講呢個人癱咗喇!溝通技巧嘅意思即係眨一下眼等於好,眨兩下眼等於唔好嗰啲囉!

珍珠宮

11B 發表於 22-8-24 14:21
點解你咁天真嘅!上一個新聞報道話佢同家人掌握溝通技巧,我已經同阿仔講呢個人癱咗喇!溝通技巧嘅意思即係眨 ...

有幾天真?癱咗唔等如唔可以做康復治療喎。不過算啦,我入嚟係因為我關心呢個dancer,唔係同你爭論!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

大宅

新聞成日講維生指數穩定,我以為佢已經穩定慢慢康復中做治療訓練,冇談諗過佢仍然危殆,其實佢現況係點? ...

之前話阿Mo完成呼吸造口手術,可能佢未係完全自主呼吸,所以列為危殆,但佢血壓脈搏體温等…數據正常,所以話維生指數穩定。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

做左咁多手術,每1個傷口都係1個危機 ,埋唔埋到,埋得好唔好都好大影響,最怕 併發症同埋傷口感染。 呢啲唔係集氣就可以好得返嘅野
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珍珠宮

小晴天 發表於 22-8-24 15:21
之前話阿Mo完成呼吸造口手術,可能佢未係完全自主呼吸,所以列為危殆,但佢血壓脈搏體温等…數據正常,所 ...

唉…慘,如果連呼吸都不能自主,人生到底仲剩返啲咩?
好憎呢單嘢個舞台行政單位!

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

希望阿mo 早日康復

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

維生指數穩定 just means 維生指數 didn't get any lower NOR higher.
But his 維生指數 was so low already....

The media was trying to 'lighten things up'

珍珠宮

redhot 發表於 22-8-24 15:26
唉…慘,如果連呼吸都不能自主,人生到底仲剩返啲咩?
好憎呢單嘢個舞台行 ...

真係好慘,希望上天憐憫,阿Mo唔好再受苦

子爵府

回覆樓主:

有時睇到報紙寫危殆,但維生指數正常,睇完更難受,未死,卻靠儀器維持生命,這叫甚麼的正常

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

做造口=有排(如非永遠)都不能自己呼吸, 要靠呼吸機

頸及脊神經斷裂, 只係頭部郁得, 頭以下係癱.住在ICU又係癱的,
又怎可以有active的“復康療程”!?

美其名....其實係
護理人員按摩及(被動地)郁動身體及
每隔2小時換位打側身,
以防長期壓住同一身體部位及唔郁動,
而生出bed sores(褥瘡)及肌肉萎縮

女友最近出一句: 無奈

咁後生, 只要有錢醫,仍有希望,
good luck!

子爵府

Jasmine-4711 發表於 22-8-24 15:38

做造口=有排(如非永遠)都不能自己呼吸, 要靠呼吸機
其實真係好慘...
一直都係危殆在ICU

但唔知點解先前傳媒講到好似好緊咁...
如果好緊起馬轉返出普通病房先啦.

但又KEEP住用緊造口來接駁個呼吸機
希望奇蹟會出現係佢身上...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好慘!好地地飛來橫禍。

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

露比EE 發表於 22-8-24 14:03
https://hk.yahoo.com/home/mirror%E7%B4%85%E9%A4%A8%E6%84%8F%E5%A4%96%EF%B8%B1%E9%98%BF-mo%E7%9B%AE%E ...

佢呢個傷真係要慢慢康復等啲神經線各樣重生!
希望佢日日都有進步好快康復

首頁

尾頁

跳至