自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

13歲需要打第三針?未中過,打完第二針就快6個月,係咪一定要打第三針先可去 商場餐廳果d?

公爵府

回覆樓主:

attach0/tmp/phpECJQlC

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

12歲以上人仕, 進出餐廳, 所有地方, 必須有打齊三針

1. 如果從沒確診, 第二針後夠6個月就要打第三針
2. 如第一針後確診, 確診就當打左第2針, 健康碼到期要打第三針
3. 如第2針後確診, 就當打左第三針

要睇係幾時有無確診計

大宅

ac_ca0806 發表於 22-9-2 15:37

請問 Item 1,係咪無論係科興或復必泰都要打第三針?

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 ck1121 的帖子

係, 無論打咩針

昨天新聞連5歲都要打針先入得餐廳
(未知幾時實施, 應該都快)

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ac_ca0806 發表於 22-9-3 09:41
回覆 ck1121 的帖子

係, 無論打咩針

應該都快

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

要開多部手機俾佢,不如唔好堂食。
最慘係怕遲啲連圖書館,體育館都入唔到。
想認識多啲屯門友

珍珠宮

睛靈勳章

小平媽媽 發表於 22-9-3 21:59
最慘係怕遲啲連圖書館,體育館都入唔到。 ...

咪係囉!一老一嫩,到時要帶幾部機出街

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

小平媽媽 發表於 22-9-3 21:59
最慘係怕遲啲連圖書館,體育館都入唔到。 ...

我小朋友十歲,琴日去圖書館職員話一係要大人陪同入去(大人do 安心),或小朋友要寫紙,才比進入。

男爵府

ck1121 發表於 22-9-2 16:38
請問 Item 1,係咪無論係科興或復必泰都要打第三針?

如果打咗復必泰1針,然後確診,就唔洗打,個表下個寫住

侯爵府

小肥寶 發表於 22-9-4 10:09
我小朋友十歲,琴日去圖書館職員話一係要大人陪同入去(大人do 安心),或小朋友要寫紙,才比進入。
...

我估下星期公布5至11歲會實行疫苗通行證打兩針才可入指定場所

可能11,12月才正式開始俾d人預時間去打針,因兩針要隔一個月才可打,當小朋友從未打過,10月前打第一針,11月打第二針

實施後,小朋友去主題公園,戲院,圖書館,泳池,表演場地,學跳舞,學游水也要,學校活動去科學館參觀,幼稚園畢業去社區會堂也要

電視話可以出示纸本針咭,不用買手機俾小朋友

男爵府

打到幾時

男爵府

ac_ca0806 發表於 22-9-2 15:37

我小朋友初中就係情況2,開學前已打第三針,填問卷但學校回覆只需報打了針的次數,已康復不計一針不明!!!
過到通行證要求但過不到學校要求

首頁

尾頁

跳至