自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

錯不在你,親友佢自己都無定向風,仲要怪你?佢自己就真係老土,唔駛理佢!

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

佢先係小氣嗰個囉,唔得閒就唔去㗎啦,有需要走去唱人?

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

本身親唔親架?如果1年先1次果2種親戚,我未去飲佢果餐已經發難,我直情成家都唔去添呀,洗比面佢?!

大宅

唔好擺係心啦

男爵府

回覆樓主:

竟然有啲咁既人,自己先話唔夠位唔請你仔,之後佢預左既人出席唔到,就想食回頭草,叫你仔攝位。樓主,你仔係做鄧腳嗎?可以呼之則來揮之則去,對方有無尊重過人?點解你反為內疚唔安樂呢?
這種人面皮幾呎厚,咁對人之後重唱人?錯不在你,這種人成日要世界圍住佢轉,你又能討好得幾多次?放下自在!

大宅

回覆樓主:

痴痴地..搵人攝位仲惡人先告狀, 唔駛理佢..俾著我, 連我都唔會去

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

樓主唔駛理主人家啦!

要學識唔好咁介無關痛癢的人地點睇自己

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mln 發表於 22-9-2 23:52
我又唔覺得你小氣喎

你們2公婆有出席已經是最給面子主人家了,是主人家沒站在別人的角度想。

X 2

之前話唔請、突然之間唔夠人又請、阿仔唔得閒好正常、係你親戚小氣。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sunnymama2 發表於 22-9-3 07:30
樓主唔駛理主人家啦!

要學識唔好咁介無關痛癢的人地點睇自己

X 2

尤其是在BK 自由版打滾、話知人點講、總之自己、問心無愧就可以了。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆樓主:

樓主你無問題,更加唔好打電話返個仔會去。
人家原先都無預你仔,點知有人唔到就搵你仔攝位,根本就係唔想蝕算到盡。其實主人家點解唔係嬲唔到嗰個而係嬲你? 你覺得唔舒服,咪做大啲份禮,不過唔覺得主人家會 appreciate

公爵府

hashtag影視迷勳章

worthy 發表於 22-9-2 23:47
親戚嫁女請飲。派帖時話因宴會人數有限只請我同C6,仔就無份。我其實鬆一口氣,因為仔唔鍾意去飲而且佢逢星 ...

最憎人開口埋口唔俾面!你有什麼值得我俾面?

禁止訪問

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

個主人家好小氣,小氣到不得了!人哋要返工,點去啫! 仲卑鄙到用群眾壓力去唱你,親戚多真麻煩,好似置身係個八婆堆咁!麻鬼煩!
你班親戚冇個好人,係group 冇人講返句合理說話,你太好人啦!咪鬼被佢哋影響!吋d放低禮金,唔鬼食tim!!!

珍珠宮

柳飄飄 發表於 22-9-2 23:57
個主人家幾小氣都有

我都係反而覺得主人家極之小氣 ,你都末嬲佢搵你仔攝位,佢反而嬲嬲你

珍珠宮

大力大力 發表於 22-9-3 07:36
X 2

尤其是在BK 自由版打滾、話知人點講、總之自己、問心無愧就可以了。

大力兄直頭練到刀槍不入啦,佩服佩服

20091223    發表於 22-9-3 09:07

珍珠宮

吾好同呢D親戚來往。
你又吾系要靠佢,使乜理佢地喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢搵你攝位仲要話你?小氣核突嗰個係佢囉

子爵府

佢有人唔黎 就得
找你仔補上 唔黎就話唔俾面
佢一開始冇預請你仔
你唔使理佢咁多
唔好令自己唔開心
唔好將一件小事化大
一家三口唔去就咩事都唔使理
支持樓主唔好去
仲要打電話駡人
三個都唔去激死佢
咁樣去飲一d意思都冇
唔好為難自己同做代替品
一場親戚仲要出口傷人
反而佢咁做樓主更加可以光明正大一家三口一齊 no show

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咪係,佢咪又係一路搵人攝上,A唔得,試b…試C!唱人…核突小氣到爆!
講真疫情下,都未必個個想黎,仲唱人!

首頁
23456...11

尾頁

跳至