自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

珍珠宮

cara.mak 發表於 22-9-13 08:11

有咩唔中意即刻話大陸嘢。完全無視歐美日韓一早有呢啲偉大發明。

珍珠宮

我只想起bbq燒野食場, 打開門就共享洗手盤

水晶宮

beehoneybee 發表於 22-9-13 07:55
接受,好多地方都有,洗個手、梳下頭、照下鏡啫,我唔會覺得自己係女人就高人一等,憑咩嫌棄其他異性、中性 ...

唔係我哋嫌棄男人啊係男人都唔想見到我哋呀!係覺得尷尬,我係覺得感覺唔好唔係話自己高人一等
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

capricornbb 發表於 22-9-12 23:50
我諗唔係倒退,係「前衛」,去其他地方旅行都有,但只係旅行就唔覺太大問題,如果香港日常嘅普通商場,就 ...

其實我未見過呢種廁所,無論喺香港定外國。

如果你去旅行見到呢種廁所,可能呢種廁所係位處於旅遊區。香港如果只是旅遊區設置這種廁所,我個人嚟講還可以接受,如果全線就唔適合喇

別墅

cecelc 發表於 22-9-13 00:04
我覺得係倒退架
但是但啦
香港人咁重視私隱

台灣而家係大力推性別友善廁所,大家要留意了,係大家一起入一個廁所

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D共用廁所我只會覺得尷尬同唔方便, 如果廁所有男人係度出現 直情反感 同不安
餐廳係呢D廁所 我會去用商場果D, 商場用呢D廁所 我寧願返屋企先去

覺得冇問題果D....冇呢D感覺?

子爵府

littlefunpig 發表於 22-9-12 23:11
大陸好興,啲車站休息站幾乎都係
一出黎男男女女齊齊洗手
而家香港乜都抄大陸架啦

泰國汽車中途休息站我都見過,似乎不是大陸獨有

水晶宮

selinako^^ 發表於 22-9-13 09:17
呢D共用廁所我只會覺得尷尬同唔方便, 如果廁所有男人係度出現 直情反感 同不安
餐廳係呢D廁所 我會去用商場 ...

其實唔單止女人尷尬。男人都覺得好尷尬,我老公同囝都話好唔鍾意呢啲廁所

琥珀宮

mickeywinnie3 發表於 22-9-12 22:41
令人非常尷尬討厭
例如:男廁五格、女廁五格,中間洗手盆同鏡喺共享空間!
如廁後打開 ...

內地酒樓好興咁整

水晶宮

ChuChu0808 發表於 22-9-13 09:21
泰國汽車中途休息站我都見過,似乎不是大陸獨有

反而去郊外BBQ、中途站⋯⋯大家為方便係明白嘅,但係香港shopping Mall呢啲設計就唔太好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeywinnie3 發表於 22-9-13 09:09
唔係我哋嫌棄男人啊係男人都唔想見到我哋呀!係覺得尷尬,我係覺得感覺唔好唔係話自己高人一等:i ...

其實我唔知佢講乜?
一向都係 女廁還女廁, 男廁還男廁 ... 何來覺得高人一等?
莫非咁多年...佢一入女廁就覺得自己高人一等?

我真係唔係好明佢講乜?

翡翠宮

mickeywinnie3 發表於 22-9-13 09:23
其實唔單止女人尷尬。男人都覺得好尷尬,我老公同囝都話好唔鍾意呢啲廁所
...

正人君子會 我C6 +仔 都應該唔贊成

如果真係要推行呢D共用廁所 我覺得唔方便 更担心阿女或者年紀細既女仔

反對反對反對

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Chowying 發表於 22-9-13 04:03
原來會見到尿兜, 咁啲男士用緊嗰陣我又咁啱行入去,咪好搞鬼囉
...

係喎...咪睇到囉

水晶宮

selinako^^ 發表於 22-9-13 09:27
其實我唔知佢講乜?
一向都係 女廁還女廁, 男廁還男廁 ... 何來覺得高人一等?
莫非咁多年...佢一入女廁就 ...

係囉!都唔係關高尚唔高尚事,係去完洗手間需要整頓嘅時候係一件好普通嘅事情!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔想去呢類洗手間
去個厠所要講高尚?!

水晶宮

普羅旺斯 發表於 22-9-13 02:09
有呀,我直頭入左去見到尿兜我嚇到彈番出黎,以為自己入錯男廁,走出黎一問,原來男女共用,感覺好奇怪,所 ...

你見到個尿兜應該唔係最驚,男人見到用過嘅m巾仲驚

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

selinako^^ 發表於 22-9-13 09:27
其實我唔知佢講乜?
莫非咁多年...佢一入女廁就 ...

唔明咪就因為你先入為主,反對嘅就一定正人君子。
有咩好自豪?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mandy952 發表於 22-9-13 09:24
內地酒樓好興咁整

唔好話酒樓,一般茶餐廳都係咁
中間個洗手盤兩邊係男女廁所入口
出黎就共用洗手盤
見慣了已經

複式洋房

mickeywinnie3 發表於 22-9-12 22:41
令人非常尷尬討厭
例如:男廁五格、女廁五格,中間洗手盆同鏡喺共享空間!
如廁後打開 ...

去過一間飯店,得一個廁所內有尿兜,洗手盤,再加一個有門可鎖的座廁,我入去用座廁,出來洗手時有男人推門,我才想起這是男女共廁,好彩我出來早啲,如果唔係嘅話,男人小便期間,我才出來,就尷尬了,(其實我都大意,冇留意大門有冇門塞,如果有我應該鎖埋大門先入廁格)

翡翠宮

beehoneybee 發表於 22-9-13 09:59
唔明咪就因為你先入為主,反對嘅就一定正人君子。
有咩好自豪?

自乜野豪? 我由頭到尾都唔明你講乜?
呢D係基本野 要自豪咩? 要覺得高人一等咩?

你好中意係廁所時, 有男人係身邊行黎行去? 咁就唔高人一等?
咁你做人真係冇底線

我完全唔明你講乜?

首頁
45678...10

尾頁

跳至