自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

睇左Princess Margaret 同diana嗰part,diana好sad

大宅

開頭睇第一集真係諗過放棄唔追落去
但睇下又好好睇喎,拍得好認真

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mother904 發表於 22-9-18 16:33
人係會改變的,聽說佢同美人結婚後,兩人感情其實冇想像中咁恩愛,後悔都唔出奇。哈利梅根一樣放棄做皇室 ...

為女人連皇帝都唔做,真係好大放棄
放下自在

琥珀宮

mmya 發表於 22-9-18 16:29
睇完你嘅留言開始追
不過我對呢啲人物唔太熟悉
唔知邊個打邊個

可以先睇Netflix 套The Royal House of Windsor ,係紀錄片,由英女皇阿爺開始講,有英女皇父親兩兄弟情史,仲講英女皇父親,如何為追皇太后將情敵送走去美國,有晒當年書信,幾好睇。
我睇完更了解之前Kingsman前傳皇家特攻套戲,講俄沙皇同英女皇阿爺既表兄弟關係,好想重溫一次套電影。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

FeiLong 發表於 22-9-17 19:20
呢套野最近又紅起上來,雖然是年前作品,製作費龐大,第一季講述女皇年青時候上位,
我媽話好好睇,她從來 ...

冇。見老公睇時我望過幾眼,節奏好似好慢又悶。

套劇同真實差幾遠? 見有人講皇室話題時拉埋呢套劇劇情一齊講?

男爵府

FeiLong 發表於 22-9-18 16:21
邊一季最好睇?

其實每一季都有特色
睇晒之後我好鐘意philip
最後一季diana出,完全表現出charles係渣男中既渣男
劇中既charles由出世開始已經係個廢柴,又懦弱,遇到困難就退縮

大宅

之前睇咗,好睇到欲罷不能,好想追落去

首頁

尾頁

跳至