心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

美好大世界2017勳章

男爵府

前日睇到, 但睇到果時冇時間覆, 之後唔記得左,
去鬧佢地唔會得到你想要既結果,
係其他人眼中你只係一個被拋棄既可憐女人,
留返d尊嚴比自己, 過好自己既生活,
有人幫你收走件垃圾未必係一件壞事

瑪瑙宮

唔知你咩事.

我有個親戚就話佢自己係報應. 因為佢週身病, 佢話佢又無害人又無做坏事, 得咁多病佢都唔明點解, 只有用報應 (上一世帶落下一世) 黎解釋.

咁佢其實有無做過我唔會知.

大宅

美好大世界2017勳章

回覆 owla 的帖子

係, 多謝你回應我最後無係韓國直播踢爆姣媽人格, 因為佢地直播媽媽們粉絲只會支持佢地可以幫自己係韓國買平嘢
好友告訴我, 你前夫又唔係才俊, 又唔係有錢, 要有咩用? 而且個三孩媽媽又唔係享緊福唔駛做,等你前夫照顧, 佢仲要貼埋自己公屋,拋頭露面直播搵錢養男人孩子佢想幫自己三孩搵爸爸就比佢喇
三孩媽媽有無報應我唔知, 搶人老公, 搶左我小孩爸爸, 但其實好友話應該要多謝三孩媽媽

不過人就是能醫不自醫! 發生係自己身上事, 我就不能好好控制自己情緒!
看到倆個中年女人打架新聞, 只因一個年齡6X 伯伯老公, 就想起自己不應該學她們。緊可笑係我前夫不是這伯伯老公有錢的

男爵府

lizwai2003 發表於 22-9-21 10:51
回覆 owla 的帖子

係, 多謝你回應。我最後無係韓國直播踢爆姣媽人格, 因為佢地直播媽媽們粉絲只會支持佢地 ...

明白你而家好難受無處發洩, 理性上知道呢d男人唔要都罷, 但冇可能咁易放得低,
曾經有一個去到談婚論嫁既前度比佢公司一個同事搶走, 仲好快奉子成婚,
當時我都好想衝上佢地公司, 甚至去佢地婚禮鬧事, 結果當然冇去到,
之後由其他人中口得知前度之後轉左工, 又係新公司偷食女同事,
老婆選擇啞忍, 然後前度再轉工再偷食女同事, 最後老婆同佢離婚,
佢地既婚姻只係維持左4年幾就完左, 之後佢2個收場都唔係幾好,
不過呢d就後話啦, 而我之後遇到而家老公, 生活得好幸福,
你呢個post令我回想返, 真係要多謝佢老婆當年幫我收走件垃圾,
如果唔係可能我就落得佢老婆既下場, 亦都慶幸當初我冇去佢公司/婚禮鬧事,
如果我真係做左應該會係我一世既污點, 放過人地都係放過自己,
雖然你而家未必聽得入耳, 但希望有一日你回想起呢件事會覺得自己係幸運

大宅

美好大世界2017勳章

回覆 owla 的帖子

伯爵府

lizwai2003 發表於 22-9-19 13:04

我只希望衰老細同衰同事有報應

要立刻,唔好要等

佢地太過分

禁止訪問

伯爵府

yeeyeec 發表於 22-9-22 17:16
壞人遲早比天收