自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

好多年冇去,諗住帶小朋友去唔游水只玩沙,點知去到嚇一跳,沙灘上好多死魚,大魚小魚都有,倉魚、泥鯭、鱲魚、雞泡魚同不知名嘅魚,有啲仲已經腐爛緊,喺沙灘同海度都有,我哋目測至少過百條,又多垃圾,仲好多人一家大細去游水

係咪我見識少?由細到大都未見過海灘有咁多死魚

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

冇影死魚相,見到都已經嚇到彈開
attach0/tmp/phppN4mxI

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

翡翠宮

牛年勳章

好恐怖呀,無見過沙灘係咁
暑假去咗兩三次沙灘,無一個係咁樣

大宅

啲沙黑色嘅。

男爵府

C.Humphrey 發表於 22-9-19 14:52
好恐怖呀,無見過沙灘係咁
暑假去咗兩三次沙灘,無一個係咁樣

我係細個跟大人游去浮台時見過一次死咗嘅雞泡魚,咁多年都係第一次見咁多死魚,仲沖埋上沙灘

見到條爛到冇頭嘅魚喺海沖嚟沖去,附近10米外就有人游水,好恐怖

男爵府

tyjm 發表於 22-9-19 14:53
嘩啲沙黑色嘅。

勁污糟,好多垃圾,啲人勁無功德心,橙皮、膠樽、食物袋乜都有,我諗住疫情下呢兩年少人去應該唔會太差,點知搞成咁

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

youjump 發表於 22-9-19 15:03
勁污糟,好多垃圾,啲人勁無功德心,橙皮、膠樽、食物袋乜都有,我諗住疫情下呢兩年少人去應該唔會太差, ...
琴日吹勁大風,可能海浪吹番垃圾上岸先咁。 轉天氣,大風浪都可能吹死魚上岸。

琥珀宮

youjump 發表於 22-9-19 14:47
好多年冇去,諗住帶小朋友去唔游水只玩沙,點知去到嚇一跳,沙灘上好多死魚,大魚小魚都有,倉魚、泥鯭、鱲 ...

因為太熱

大宅

回覆樓主:

會唔會係天氣太熱,熱到魚都死

大宅

回覆樓主:

乜咁污糟架

大宅

youjump 發表於 22-9-19 14:47
好多年冇去,諗住帶小朋友去唔游水只玩沙,點知去到嚇一跳,沙灘上好多死魚,大魚小魚都有,倉魚、泥鯭、鱲 ...
好恐怖, 咁污糟唔會游水, 更加唔會玩沙

大宅

可能太熱,空氣又差

首頁

尾頁

跳至