自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

如果我有親戚甲已經book左機票,但無加劃位,宜家有另一親戚乙想join甲,同一班機,今日會book機票同加劃位,咁如果叫甲加劃位,佢哋可唔可以一齊坐?劃位可唔可以一齊劃?(其中一個老人家),many thx!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

可以,比錢就得。

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇問題呀,有位俾你劃就得啦,我買過咁多次劃位,都好多位俾你劃的。

大宅

好媽媽勳章

yuyueng 發表於 22-10-3 15:55
可以,比錢就得。

咁想問係加錢後,網上劃位?定去到機場先買,兩張機票分開買,可唔可以一齊劃?thx

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

chumimibbmama 發表於 22-10-3 16:19

咁想問係加錢後,網上劃位?定去到機場先買,兩張機 ...

而家登入官網加錢畫位,你想坐邊個位畫左,跟住叫朋友B又即刻畫佢隔離個位就得。

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

yuyueng 發表於 22-10-3 16:24
而家登入官網加錢畫位,你想坐邊個位畫左,跟住叫朋友B又即刻畫佢隔離個位就得。

...

即係首先叫甲加劃位錢,然後劃定位先,之後幫乙book機票時加劃位,之後可以一次過劃埋乙個位坐甲側邊,係咪咁?甲係trip.com book都可以係官網咁做?

我哋個小豬b叫庭浩豬, 小豬係我哋嘅至愛!
我哋永遠都咁愛同會保護我哋嘅小豬bb!
小B豬 : 媽咪, 爹哋錫哂你! 我哋係豬豬family!

大宅

好媽媽勳章

GinSing 發表於 22-10-3 16:33
可以

因為咁會分開兩次做(甲只加劃位,乙買機票加劃位,),但可以連住做,應該唔會劃唔到一齊坐掛,因為老人家有d担心,我希望佢可以放心咁去旅行,所以想問清楚, thx

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

見佢網頁有寫客戶服務熱線預定,但搵極都唔見有電話no?同話可以客服網上直接對話,但我襟極都無反應,有無人試過?sorry, 問題多左少少,thx

男爵府

chumimibbmama 發表於 22-10-3 16:46
見佢網頁有寫客戶服務熱線預定,但搵極都唔見有電話no?同話可以客服網上直接對話,但我襟極都無反應,有無 ...

佢個電話一打就自動cut線的

大宅

可以加錢架咩

複式洋房

可以,有錢有得傾

子爵府

到時一齊去櫃檯 check in 咪得

子爵府

chumimibbmama 發表於 22-10-3 15:52
如果我有親戚甲已經book左機票,但無加劃位,宜家有另一親戚乙想join甲,同一班機,今日會book機票同加劃位 ...

甲可以後補加劃位,比錢就得,記住乙劃位時,隔離個位仲有係度。

子爵府

chumimibbmama 發表於 22-10-3 16:46
見佢網頁有寫客戶服務熱線預定,但搵極都唔見有電話no?同話可以客服網上直接對話,但我襟極都無反應,有無 ...

我試過打電話加補劃位,又試過買完機票後,在網上自己再買劃位及再加行李都可以。只是後補做比貴多小小。

唔建議check in 時做,即場做好貴。

別墅

回覆樓主:

可否借位一問,如果唔係官網訂,係其他網站訂,都冇問我要唔要買行李錢?

大宅

好媽媽勳章

noel2010 發表於 22-10-5 02:07

我試過打電話加補劃位,又試過買完機票後,在網上自己再買 ...

你有無電話no? 打極都唔通,如果兩個一齊check in時話同老人家,想儘量坐埋一齊,算唔算劃位?

大宅

chumimibbmama 發表於 22-10-5 06:32
你有無電話no? 打極都唔通,如果兩個一齊check in時話同老人家,想儘量坐埋一齊,算唔算劃位?
...
這樣不算劃位,地勤都會將就,不過唔肯定到時班機爆唔爆有冇連位

大宅

chumimibbmama 發表於 22-10-3 16:34
即係首先叫甲加劃位錢,然後劃定位先,之後幫乙book機票時加劃位,之後可以一次過劃埋乙個位坐甲側邊,係 ...
以我所知,自己直接在官網買,才可登入處理劃位行李,經其他agent 買的手續好麻煩又要手續費,所以我格完價從來都在官網買,有錯請指正

複式洋房

得呀

首頁

尾頁

跳至