夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實我老公唔知我一向知佢電話密碼,佢係大陸工作,我間唔中其實會偷睇下佢whatsapp wechat,一向都冇咩。
就係昨晚,我半夜醒了見佢手機係廳,突然諗住睇下啦。
就比我見到佢昨天早上send wechat比個女人問對方做緊咩,對方話想叔叔,之前我老公回覆一句好假,對方話學你,之前話湊女上堂,成個wechat得以上對話,我估應該delete咗d.

我睇返個女人係大陸人,有小朋友的。

我好傷心,又好唔憤氣。
疫情三年,佢每年只回來一次,每次一個月,其餘時間小朋友嘢都係我理,我whatsapp佢好多時覆好慢,佢從冇問過我"你做緊咩嘢", 半夜3點睇完wechat眼淚一直流到今早。

男爵府

我而家係度諗,應該同佢攤牌,定扮唔知再等多一些佢地既對話。

攤牌佢十成十就係發癲話我偷睇佢電話。

我今早起身其實個人已經冇力氣同佢講嘢,望到佢眼淚就想流。

我有份工,加上依三年其實都係假單親狀態,小朋友我自己都搞得掂。

大宅

首先問自己可唔可以當老公係提款機看待, 橫掂而家佢先一年返嚟一個月, 咁就認錢唔認人,冇需急於攤牌。到自己準備好一切,先一腳飛起佢。 問題係你真係要搞清楚佢出邊係咪有女人,同埋你嘅感受係最真,老公對你嘅態度係咪已經改變越嚟越淡?

男爵府

jojocatjojo 發表於 22-10-6 07:36
首先問自己可唔可以當老公係提款機看待, 橫掂而家佢先一年返嚟一個月, 咁就認錢唔認人,冇需急於攤牌。到自 ...

佢唔係屋企,唔使對住佢我會好好多。但問題係佢才剛回家,仲要對成個月。
佢係出面係咪真係有女人,同個女人去到點,我就唔知。但我覺得冇啦啦一早8點問人做緊咩,已經係好唔正常。
今早佢問我之後同小朋友去邊玩,其實我已經唔想答佢。
我地係生完小朋友開始淡,佢而家基本上都不會抱下我,攬下我。

子爵府

畀面勳章

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 07:44
佢唔係屋企,唔使對住佢我會好好多。但問題係佢才剛回家,仲要對成個月。
佢係出面係咪真係有女人,同個女 ...

正常咁耐冇見 唔係應該好熱情或想親熱咩?你老公幾耐冇掂你呀?!

男爵府

陳小b 發表於 22-10-6 07:50
正常咁耐冇見 唔係應該好熱情或想親熱咩?你老公幾耐冇掂你呀?!

每次下來都係我做主動,佢好不願意,但我冇特別留意依樣嘢,因為由結婚初期佢已經唔係太主動依方面。

別墅

聚少離多一定有偷食,男人邊會忍到一年有11個月無性活,仲要長期系大陸做嘢,大陸好多女人好進取、身材又勁、又識撒嬌,個女人個小朋友系唔系你老公既?個女人叫叔叔年紀好細咩?
樓主你地有無物業?你依家一定要忍住道氣,搜集多d佢出軌既證據先,對你搞離婚爭撫養權、贍養費、財產先有利

別墅

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 07:53

每次下來都係我做主動,佢好不願意,但我冇特別留意依 ...

咁拍拖時呢?男人一定好咸濕,好難會唔主動

男爵府

nnnqqq 發表於 22-10-6 08:05
聚少離多一定有偷食,男人邊會忍到一年有11個月無性活,仲要長期系大陸做嘢,大陸好多女人好進取、身材又勁 ...

睇相個女人有兩個小朋友,大過我小朋友的。個女人我估同我老公差不多。開頭我以為佢係同個男同事傾計,因為佢地同事之間有時會咁講的,但之後再睇wechat個女人的日記,先知係女人。

男爵府

nnnqqq 發表於 22-10-6 08:07
咁拍拖時呢?男人一定好咸濕,好難會唔主動

拍拖時都一般,唔太主動都唔熱衷,所以我一直諗佢係本身唔鍾意。

男爵府

我決定了今日開始唔會主動同佢講嘢 同whatsapp,本身之後好多家庭活動,其實我已全部唔想同佢去。

男爵府

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 08:18
我決定了今日開始唔會主動同佢講嘢 同whatsapp,本身之後好多家庭活動,其實我已全部唔想同佢去。
...

我明白你做法, 但我覺得咁做唔明智, 一係你同全世界講, 公審佢, 一係扮好人, 攞晒佢d 錢

咁你屈晒在心, 自己情緒唔好, 同時冷淡左佢, 推佢去2奶, 做女人唔易, 做人阿媽更難, 唔可以話發脾氣就發, 都要睇住小朋友幸福

la_source    發表於 22-10-7 11:05

大宅

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 08:18
...

你咁做佢會唔會即刻返番上大陸, 之後連家用都唔俾?

男爵府

好媽媽勳章

kaman06 發表於 22-10-6 08:31
我明白你做法, 但我覺得咁做唔明智, 一係你同全世界講, 公審佢, 一係扮好人, 攞晒佢d 錢

咁你屈晒在 ...

我同意你咁講,但點攞錢呢?
人不犯我, 我不犯人.

大宅

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 06:59
其實我老公唔知我一向知佢電話密碼,佢係大陸工作,我間唔中其實會偷睇下佢whatsapp wechat,一向都冇咩。
...

我會當唔知,其實你一年先見一次,有冇佢都冇所謂,都係攞晒佢d錢最好,留錢係自己度都安心d,你爆出黎得兩個結果,一,佢會求你原諒,不過可能性好低,佢可以一年先見你一個月,可以有幾掛住你,你對佢又幾重要呢?二,比佢知道你知,佢可能仲大支野,明正言順咁出去玩,反轉豬肚連錢都唔到你,到時真係咩都冇,忍佢一個月,諗下有咩方法問佢攞一舊錢,放係自己度傍身,有反d安全感

茶類愛好者    發表於 22-10-6 14:26

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 07:44
佢係出面係咪真係有女人,同個女 ...
你都識講,係米堅有女都唔肯定,單憑wechat一句半句判人有罪真心我幫唔落。雖然女人直角準,但未有證據自己已方寸大亂,冇哂力氣,點做下一步?
好似JM 話齋,唔好打草驚蛇,生活如常,帶起面具做人,你有小朋友,資產先顧好,然後再cap 水。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

fukuoka_saga 發表於 22-10-6 06:59
...
長期大陸工作,那會無人照料呀

珍珠宮

妳老公係咪日本人

男爵府

hw1115 發表於 22-10-6 08:46
我同意你咁講,但點攞錢呢?

個個係你老公, 哄到佢開心自然有錢, 唔開心邊有錢ga

男爵府

好媽媽勳章

kaman06 發表於 22-10-6 14:56
個個係你老公, 哄到佢開心自然有錢, 唔開心邊有錢ga

你冇睇呢度咩?
老公一個月幾十萬都唔會畀錢個老婆㗎喎!
人不犯我, 我不犯人.

首頁

尾頁

跳至