自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想買部電腦,一般文字處理麻煩睇下呢部OK嗎?謝謝
LENOVO 聯想 IdeaPad 3-15 IGL 手提電腦
Intel Pentium Silver N5030 (4C / 4T, 1.1 / 3.1GHz, 4MB)256GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0x2 NVMe
8GB Soldered DDR4-2400
[size=12.9375px]
處理器

Intel Pentium Silver N5030 (4C / 4T, 1.1 / 3.1GHz, 4MB)

儲存模式

SSD

固態硬碟容量

256GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0x2 NVMe

記憶體

男爵府

回覆 Jakmm 的帖子

Intel Pentium Silver N5030 (4C / 4T, 1.1 / 3.1GHz, 4MB)256GB SSD M.2 2242 PCIe 3.0x2 NVMe

別墅

回覆樓主:

最好都買返i3或以上
pentium同celeron始終都係比較慢

男爵府

99819925 發表於 22-10-8 12:08
最好都買返i3或以上
pentium同celeron始終都係比較慢
好,謝謝

翡翠宮

回覆樓主:

大學生優惠未完,畢咗業都買得。加多幾舊買呢部$3998,CPU起碼用i3,又有長啲嘅3年保。
https://www.hknotebook-home.moss.com.hk/
attach0/tmp/phpOD2VOM

20150618bb    發表於 22-10-8 12:29

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

純文書txt都還可
但如用上office就真係幾紋
況且行window10本身都扯唔小資源
加上如睇影片嘅話
呢部根本係唔足夠

除非你真係單純睇下email覆email
而且肯定無大形附件的
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

吾好以為文書處理要求好低,而家window11及office都要好高規格先行得好。一般人時常會誤解,如果想用多幾年,不妨入手中階機。絕不會後悔了。

男爵府

回覆 lyh80115 的帖子

謝謝

男爵府

Jakmm 發表於 22-10-8 10:33
想買部電腦,一般文字處理麻煩睇下呢部OK嗎?謝謝
LENOVO 聯想 IdeaPad 3-15 IGL 手提電腦
Intel Pentium S ...

一般文書一定係呢部

Intel premium又名電子垃圾
attach0/tmp/phpWpBAvw

首頁

尾頁

跳至