自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

回覆 thkthk1818 的帖子

佢仔咁講你仔。你問佢咩事,佢一句得埋黎。你仲驚無friend做?
你咁忍得和珍惜友誼,佢唔同你做friend,損失係佢唔係你。

子爵府

thkthk1818 發表於 22-10-16 18:30
8歲

既然佢唔鍾意你仔,以後見到say hi 就算。8歲已經講嘢咁串,你仔唔同佢做朋友冇損失

水晶宮

2018復活節勳章

thkthk1818 發表於 22-10-16 18:38
因為我同佢係多年嘅朋友..唔想有咩誤會而冇fd做

仲有friend做?唔好天真啦,佢答得你依句都冇當你朋友

伯爵府

thkthk1818 發表於 22-10-16 18:13
事原一個我識左好多年嘅朋友,大家個仔一樣大所以成日會約埋一齊出去玩,兩個仔都做埋朋友..前幾日佢個仔同 ...

我覺得呢啲說話係個呀嗎喺個仔面前數你個仔嘅時候講的。

呢啲人,遠離吧。就算係事實咁又點?代表佢可以無理唔尊重?疏遠唔係因為講壞話,而係無尊重。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主性格唔攀比唔代表朋友都係咁! 跟本有D人性格就是要比較! Relax, 少D見啦!

珍珠宮

佢完全唔當你係朋友,亦都好冇禮貌,遠離佢,無謂自尋煩惱

男爵府

回覆樓主:

如果覺得唔閞心,就唔好来住,每人教仔方法唔同,免傷和氣

水晶宮

回覆樓主:

朋友可以揀,當冇識過就算

珍珠宮

回覆樓主:

大人歸大人,小朋友歸小朋友
小朋友唔岩傾佢地咪少D見
大人一樣可以做朋友
如果係我 我唔會問人阿媽
唔鐘意就唔鐘意 小朋友把口係咁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

你朋友好無禮貌,一句咁應你,常理係了解下先回應。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

既然係朋友就隨緣吧!一隻手拍唔響,你當人地係朋友人地未必係,照你朋友的回應,即係佢都認同佢仔的睇法,佢地互相有溝通過,是朋友意見主導還是佢個仔?深究也沒用,因為一件事總有不同看法,你改變不了她,所以少見為妙,免去正面衝突的場面。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mike89 發表於 22-10-16 18:58
大人歸大人,小朋友歸小朋友
小朋友唔岩傾佢地咪少D見
大人一樣可以做朋友

樓主應該係‘’重視‘’大家關係先出口

珍珠宮

家長之間友誼,根本塑膠姐妺花
只不過生命中一個過客
吾值得去吾開心

我有個類似case , 一笑置之
叫自己仔女盡量避開佢地算啦,距離產生美,傾計永遠傾化妝、美容算

珍珠宮

stagea 發表於 22-10-16 19:00
樓主應該係‘’重視‘’大家關係先出口

我明呀,
但做朋友又唔洗愛屋及烏既

琥珀宮

mike89 發表於 22-10-16 19:01
我明呀,
但做朋友又唔洗愛屋及烏既

no...無要求係要愛全世界既。
唔識尊重人先會咁一句彈出嚟,大家係朋友,唔會一出口咁回應既。

伯爵府

回覆樓主:

可能你個fd都係眼紅你個仔

伯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

但我唔係好明,樓主話cap圖問返朋友,係cap 咩圖?咁即係朋友仔8歲已經識上網唱樓主個仔??

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

thkthk1818 發表於 22-10-16 18:38
因為我同佢係多年嘅朋友..唔想有咩誤會而冇fd做

佢咁答你即唔想同你做friend, 緣盡於此啦

侯爵府

首先睇幾歲, 如果好細個, 應該係聽埋聽埋自己父母咁講, 有樣學樣
如果已經大啲, 等小朋友自己搞掂, 問家長冇用

另外, 做被人妒忌那個, 總比做妒忌人那個好
呢啲朋友疏遠佢仲好啦

大宅

wyeth冷知識勳章

bonbonyy 發表於 22-10-16 19:03
但我唔係好明,樓主話cap圖問返朋友,係cap 咩圖?咁即係朋友仔8歲已經識上網唱樓主個仔??
...

cap whatapp圖

首頁
12345...9

尾頁

跳至