婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今年39歲,呢排度開血壓,維持上14x下86左右,有一日覺得有少少頭痛,去診所量上181 下90,咁醫生就建議我食藥
咁我前日第一日食,食完大約半日之後度,血壓去到上171 下106

咁我瞓夠咗之後尋日食第二次隔半日再度,竟然都係上169 下107

因為我呢兩日都要湊住小朋友,冇人同我湊(emoji)(emoji)至少要等多兩日之後先可以去睇醫生

請問有冇人試過初初食血壓藥,係唔係咁樣反而會升高?定係要食一排先至會降低?因為之前醫生講過一食咗血壓藥就要keep住食唔可以中間停但我而家反而係食完仲高過之前,好擔心再食會爆血管(emoji)(emoji)
謝謝大家

洋房

圓圓碌 發表於 22-10-19 09:03
我今年39歲,呢排度開血壓,維持上14x下86左右,有一日覺得有少少頭痛,去診所量上181 下90,咁醫生就建議 ...

麻煩有冇人有經驗

複式洋房

食一個月至三個月才知道血壓藥啱唔啱你, 可以食兩個禮拜去覆診 同醫生講下你嘅情況

別墅

圓圓碌 發表於 22-10-19 09:03
我今年39歲,呢排度開血壓,維持上14x下86左右,有一日覺得有少少頭痛,去診所量上181 下90,咁醫生就建議 ...

我食咗一個星期左右,頭幾日都平均12x/7x至80頭,今日無啦啦又變返13x至14x 下壓8x ,我都吾知想點

別墅

藥通常要食一段時間睇下夾吾夾,和降吾降到,樓主食邊隻和mg都好重要

首頁

尾頁

跳至