自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

女女有鼻敏感,求改善方法

子爵府

有哮喘家人食過御藥堂唔太得,轉食幾年冠軍野生蟲草,佢話藥都無再噴過。

大宅

s0650993 發表於 22-11-4 10:14
有哮喘家人食過御藥堂唔太得,轉食幾年冠軍野生蟲草,佢話藥都無再噴過。
...

請問邊度有得買?幾錢左右

珍珠宮

2024年龍年勳章

$2yeeman 發表於 22-11-4 09:15

鼻敏感可以睇中醫,同埋,夏天中醫會有天灸,冬病夏治,用全年最熱幾日去除人體寒氣治療一系列相關疾病

子爵府

$2yeeman 發表於 22-11-4 10:47
請問邊度有得買?幾錢左右

萬寧屈臣氏都有,特價時買好似約$4-5 一粒

男爵府

回覆樓主:

我c6吃i herb得,90元兩個月份量,佢之前吃位元堂的,佢話iherb嗰隻仲有效。

男爵府

$2yeeman 發表於 22-11-4 09:15

我仔嚴重鼻敏感,係 i h e r b 買,食左半年左右見效,依家日日keep住日日食一粒,$90/60粒

大宅

sharebuy 發表於 22-11-4 18:20
我仔嚴重鼻敏感,係 i h e r b 買,食左半年左右見效,依家日日keep住日日食一粒,$90/60粒
...

有冇相片提供?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我家食御藥堂,好得。c6以前朝朝早索鼻似豬叫,而家無晒。我仔亦少咗好多乞次
我無鼻敏感問題,純粹買Iherbs呢隻做保健,因為我只食呢隻所以比較唔到
attach1/tmp/php66Sktt

大宅

蘭開夏道 發表於 22-11-4 18:13
我c6吃i herb得,90元兩個月份量,佢之前吃位元堂的,佢話iherb嗰隻仲有效。
...

好抵啊,我今日結果買左草姬試,$219,60粒

大宅

...

有無相提供到呀?

男爵府

...

我仔食開呢隻,但成日無貨,我仔6.5歲開始食,依家10歲仲食緊。
https://hk.iherb.com/pr/mrm-nutrition-cordyceps-cs-4-strain-60-vegan-capsules/4670?rcode=WUV736

無貨我就買叫隻,貴少少但頂住先。
https://hk.iherb.com/pr/doctor-s-best-ultra-cordyceps-750-mg-60-veggie-caps/6?rcode=WUV736

兩隻成份差唔多,邊隻有貨就買邊隻。
attach1/tmp/phpSuSGCa
attach2/tmp/phpYWLE4Y

男爵府

$2yeeman 發表於 22-11-4 21:26
有無相提供到呀?

我仔食開呢隻,但成日無貨,我仔6.5歲開始食,依家10歲仲食緊。
https://hk.iherb.com/pr/mrm-nutrition-cordyceps-cs-4-strain-60-vegan-capsules/4670?rcode=WUV736

無貨我就買叫隻,貴少少但頂住先。
https://hk.iherb.com/pr/doctor-s-best-ultra-cordyceps-750-mg-60-veggie-caps/6?rcode=WUV736

attach1/tmp/phpJuscPx
attach2/tmp/phpEesuEA

男爵府

FIONWONG123 發表於 22-11-4 18:26
有冇相片提供?

attach1/tmp/phpO6UYOb
attach2/tmp/phpZUHUcj

公爵府

Charlotte_mom 發表於 22-11-4 18:32
我家食御藥堂,好得。c6以前朝朝早索鼻似豬叫,而家無晒。我仔亦少咗好多乞次
我無鼻敏感問題,純粹買Iherb ...

thx

大宅

$2yeeman 發表於 22-11-4 21:24
好抵啊,我今日結果買左草姬試,$219,60粒

我食左4年

男爵府

sharebuy 發表於 22-11-5 01:16

你仔係咪成粒吞?我仔唔肯吞藥丸,可唔可以打開膠囊,沖d粉飲?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Puppet8 發表於 22-11-5 13:13
你仔係咪成粒吞?我仔唔肯吞藥丸,可唔可以打開膠囊,沖d粉飲?

可以,佢唔介意陣味就得(有少少蘇味)
我俾狗食,佢只食少少,大概1/8粒份量。我扭開膠囊倒粉,撈bb雞汁(只俾粉佢唔肯食,聞完就走)
我知有人會mix yogurt俾小朋友食

王國長老

呀,諗起
因為家中有御藥堂同iherbs 品牌蟲草,療效我就比較唔到,只比較到陣味
御藥堂藥味較重,Iherbs都有藥味但都有一陣泥土味。御藥堂無寫成份所以不能直接比較幾多%咩果d

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 22-11-5 13:19
可以,佢唔介意陣味就得(有少少蘇味)
我俾狗食,佢只食少少,大概1/8粒份量。我扭開膠囊倒粉,撈bb雞汁 ...

請問妳的愛犬幾多磅呀?我想俾我隻貓試吓我喺HKTV買咗貓貓專用的靈芝孢蟲草丸(未試),如果呢隻貓狗也啱食嘅話,真係平好多

首頁

尾頁

跳至