自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

非透明盒會打開望下,有爛就索性揀第二盒啦,駛乜換咁麻煩啫!

大宅

會睇下有冇爆開,冇換過
佢甘做真係抵俾人影

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

冇~

因為從未在超市買過蛋~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

梗係無啦
我只係睇下有無爛

珍珠宮

回覆樓主:

梗係冇啦
完全冇諗過咁做

伯爵府

Xmas吸收勳章

akachanman 發表於 22-11-7 17:31
https://www.i-cable.com/post/70607?fbclid=IwAR10K21dhOAeSp8UsxD-4pHSGE2kydiE7FRogPfzZc8oG6YCI9LWocg1 ...

從來冇換過,乜可以嘅咩?!

公爵府

回覆樓主:

從來都冇,有膠紙黐住,只係會望下有冇爛蛋,有就換過第二盒~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

廿年前仲要續隻照嘅時候就有
而家唔會咁做啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Never
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

從來冇做過,個盒透明睇到D蛋,會揀盒好既先買

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

https://www.i-cable.com/post/70607?fbclid=IwAR10K21dhOAeSp8UsxD-4pHSGE2kydiE7FRogPfzZc8oG6YCI9LWocg1 ...

無喎

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

從來無,會望清楚入面有無爛左的蛋。

男爵府

冇.一來多數街市買旦.二,超市透明盒望下無穿就買.唔會打開.

子爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

never

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

面皮唔厚,見到好多人都會做,自己真係做唔出

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

never

大宅

從來都冇

伯爵府

日本嗰啲透明盒反轉見無穿無爛就可以。

紙皮盒嘅會打開望。如果有爛會成盒俾職員再搵一盒無事嘅。唔會單獨換蛋。不過有試過我要個牌子剩番唔多盒,啲職員幫我砌一盒完整的。職員處理我ok,但係自己換就好似唔係咁好。

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HAPPYBOBB 發表於 22-11-7 18:03

從來冇換過,乜可以嘅咩?!

好耐好耐之前(應該都10年8年前)
超級市場D紙盒蛋係冇膠紙封
因為D店員唔會睇(執)就上架
正正因為咁
有人好似我咁check時會換走D裂/爛蛋
當然有人好似個報導咁換哂D大蛋喇

可能因為咁
之後慢慢開始超市有職員會逐盒
check同執靚(百鳥歸巢)之後
再加膠紙

首頁
12345...12

尾頁