自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

子爵府

東張報導居然有業主咁烏龍幫另一個單位交了5年管理費,約共$165000

子爵府

Rainyok 發表於 22-11-24 20:05
東張報導居然有業主咁烏龍幫另一個單位交了5年管理費,約共$165000
...

業主真係平時可能碌好多卡,唔覺唔覺。另外一個真係厚面皮,告佢就啱

子爵府

snow.white 發表於 22-11-24 20:06
業主真係平時可能碌好多卡,唔覺唔覺。另外一個真係厚面皮,告佢就啱

但係5年咁耐都發現唔到
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

侯爵府

牛年勳章

對方業主好有問題,但自己都有責任,60期statement每個月有同一條數同一個機構名都唔懷疑?

子爵府

Rainyok 發表於 22-11-24 20:08
但係5年咁耐都發現唔到

有錢到咁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

兩個內地人,平時內地生活,話平時網絡不順而無留意呢份銀行月結單。

直至,人妻來港,驚佢用呢張信用咭過度消費,至去check住,至發現問題。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

回覆樓主:

我反而好奇怪點解銀行嘅儲蓄戶口可以OD? 唔夠錢扣唔係應該通知戶口持有人咩?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實應盡快出律師信,要求對方單位交還款項啦。

好彩,對方有層樓响度,應追到既。不過若扣埋律師費,仲有返幾多呢?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

...

請問佢是否不是住嗰度?

伯爵府

慘慘,希望佢追得返。但個業主自己都有疏忽,填form時自己填左咩都唔知,之後又唔check statement

另一業主就堅貪心,白收人哋錢咁多年管理費聲都唔聲,擺明有心呃,超離譜

子爵府

小星星1 發表於 22-11-24 20:14
請問佢是否不是住嗰度?

係住果度 佢住9A6B。而幫交租個客係住6B9A
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

子爵府

Hansma 發表於 22-11-24 20:16
慘慘,希望佢追得返。但個業主自己都有疏忽,填form時自己填左咩都唔知,之後又唔check statement

另一業 ...

文太太大頭蝦居然填錯資料 追得番扣埋律師費都攞唔得多錢囉

大宅

...

係咪又係park yoho,上次又係佢

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

對方一定有問題啦…冇可能唔知冇交管理費

侯爵府

糯米米糍 發表於 22-11-24 20:08
對方業主好有問題,但自己都有責任,60期statement每個月有同一條數同一個機構名都唔懷疑?
...

x2,嘈管理處都冇用,又唔係管理處收錯錢。東張唔應該為難管理處交代,去摷對家業主就差唔多。

伯爵府

回覆樓主:

個事主話佢唔識英文,唔知月結單上面寫乜,但喺電視見到張月結單係中英對照㗎喎

水晶宮

回覆樓主:

好奇自己單位一路無交
無人追?
應該會有律師信?

restahaus    發表於 22-11-24 21:46

珊瑚宮

BKsquare 發表於 22-11-24 20:20
好奇自己單位一路無交
無人追?
應該會有律師信?

就係佢自己單位一直自己用現金交緊架。

伯爵府

BKsquare 發表於 22-11-24 20:20
好奇自己單位一路無交
無人追?
應該會有律師信?

佢自己單位現金交,銀行自動轉帳幫人哋交。

子爵府

...

好明顯係有錢人,每個月扣錢都唔知,神奇

首頁
12345...8

尾頁

跳至