自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

好少見呢個牌子,好似好抵,有冇用家意見,謝謝
attach1/tmp/phpMSZmwK

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

無見過,同怕濾芯難買,都係3M同doulton好d

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

有,以前用過,呢濾水器好耐㗎,可以話早期老牌簡約款,一般過濾。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

以前用過呢個牌子,但不是呢款,用左一排個芯完全無污糟

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

用左呢隻牌子駁水龍頭濾水器好多年,唔係樓主呢個款型,一直都係換濾芯,幾年前終於連個主體都壞咗,本來諗住
再講買過一set,朋友介紹佢用開 個牌子Toray ,我鍾意佢
有個款係唔使扭掣開關,隻手唔乾淨時,直接可以用手腕就可以
轉原水定過濾水!加埋入濾芯位有個月份位,可以記住
自己幾時換左新隨心,所以轉咗會一直到依家

水晶宮

2024年龍年勳章

522kennis 發表於 22-12-7 14:08
好少見呢個牌子,好似好抵,有冇用家意見,謝謝

我用咗好多年, 由阿仔出世開始用. 個濾水器都好舊, 只係換濾芯. 用埋手上的濾芯存貨, 會成套換佢而家最新果款.

如果問我好唔好用, 過濾得好唔好, 我會話唔差.
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

別墅

Rita 發表於 22-12-7 20:00
我用咗好多年, 由阿仔出世開始用. 個濾水器都好舊, 只係換濾芯. 用埋手上的濾芯存貨, 會成套換佢而家最新 ...

請問你用濾水嗰時,嗰盞燈有無綠色的?我部機乜色都無,綠又無,紅又無,都係自己用夠3個月就換濾心

水晶宮

2024年龍年勳章

二二如四 發表於 22-12-7 22:33
請問你用濾水嗰時,嗰盞燈有無綠色的?我部機乜色都無,綠又無,紅又無,都係自己用夠3個月就換濾心
...

我部有燈架,新芯會綠色,污糟會轉紅/黃。不過後來粒壞了,我就自己定期換芯。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

首頁

尾頁

跳至