自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

vivibabyvivi 發表於 22-12-12 15:13
牙科保健

啲姑娘超衰,因為蛀咗少少,佢就鬧我平時係咪冇刷牙。又打去鬧我阿媽,我阿媽就鬧返 ...

第一刻都係諗到牙科保健。
我一樣冇俾仔女參加,但聽同學媽咪講好似話依家冇咁癲。

男爵府

s0650993 發表於 22-12-12 17:47
一樣,阿媽聽人講話掉落水就識游(但佢自己唔識㗎!)我沉落池底係附近啲哥哥救我上嚟…

自此好怕水,幾 ...

老嗰班真係害死唔少人
陰影同你一樣所以生B B後絕不假手長老幫手揍
游水搵導師教識為求生
我媽拎碗布同我抹嘴但我過敏下半邊面腫痛幾日
99沾沾自喜話放個奶樽比c6走去打牌
童年唔需要買衫天冷佢疊8件T恤穿落我身,非窮!
返幼稚園前係無內褲比我,青春期發育話我比男人搞過先會有胸
窮唔可悲 無知最害人 回望童年狗也不如

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

細個(6歲前)住村2樓,果日食完火龍果
去屋企外面空地打羽毛球
家人已經落晒樓打緊,我最後果個出去
就順手鎖埋門
岩岩落樓就突然超肚痛
即刻沖返上去,但我又冇鎖匙
已經急到黎唔切一來一回
咁對住空地有個玻璃窗,但不能開
一路拍窗揮手,一路叫家人,都冇人見到
最黎瀨左,仲要係火龍果咁黑色一點點
所以從此唔食火龍果

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

細個比狗追過,雖然我跑得超快
但係我超驚,從此討厭狗

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

子爵府

yuyueng 發表於 22-12-12 14:24
有!細個跟阿媽返鄉下,唔知點解要帶好多行李同趕路趕得好急,過關大家都要跑,好有走難既感覺,所以大左唔 ...

我都唔明點解過關要跑要搶位
廿幾年前羅湖過關,行一段路就要閘停,每次放人啲人就衝

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我細細個已經超鍾意食腿蛋治
家人個個都知,仲比人叫過做腿蛋治
而我媽都明知我唔食蕃茄
有次無啦啦叫左茄蛋治比我
我唔食仲鬧我,叫我快d食
我食左一啖差d嘔,之後喊左出黎
我大個左諗返,估佢應該都唔知係蕃茄
可能收銀落錯單
但我從此更憎蕃茄

水晶宮

回覆樓主:

小時候爸爸帶我返學,要落4層樓梯,爸爸行得快,幾歲人仔的我行的慢,每次都被爸爸拉落樓梯,很驚會碌落樓梯,到現在,幾十歲人,落樓梯都要望,而且行得慢。

大宅

Stella.b 發表於 22-12-13 07:29
老嗰班真係害死唔少人
游水搵導師教識為求生

嘩,青春期嗰句真係接受唔到父母咁對子女講咁嘅說話,真係好離譜

大宅

回覆樓主:

中學放學行山路嘅,有次行行下同同學仔講野,可能笑得好大聲(擘大個口)有隻唔知係蚊定啲昆蟲仔飛左落口
依家食親野都要紙巾遮住個口

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

第一時間諗起俾狗追
細個自己返學
成日有隻狗吠我同走黎聞我
但條路係必經之路,無得避
從此大個左都勁驚狗

第二睇牙科保健,啲人好惡死
搞到大個左都唔敢睇牙醫
不過依家幫仔女參加啲人又好好服務喎
有問必答,又可以跟入去
我仔第一年參加好驚喊,佢仲氹我仔
諗起以前,依家個服務好好多。

伯爵府

回覆樓主:

細個唔識游水但行出去諗住救屋企人,點知行到腳掂唔到地既水位,差啲淹死。。。
唔知係咪咁有陰影,點都係學唔識游水

已刪除用户

男爵府

naicha 發表於 22-12-12 14:15
細個阿哥掉咗粒糖入我口, 呃我話粒糖好甜, 點知係辣的薄荷糖, 自此到而家都唔食唔用唔鐘意聞到任何薄荷味的 ...

你呀哥好衰

男爵府

回覆樓主:

有呀,細個個陣,睇到有隻狗仔比架小巴look 過車死,跟手每次見到有狗單獨係馬路,都會好驚大叫,到依家依然無變,好驚,好驚。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

骾魚骨。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

anpanmenbaby 發表於 22-12-12 13:22
細個有隻狗被劏開1半放係路邊
嚇到1年唔敢行果條路,到而家都唔食內臟
好恐怖

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

Stella.b 發表於 22-12-13 07:29
老嗰班真係害死唔少人
游水搵導師教識為求生

8件衫着落身,我都試過,唔會暖又郁唔到。

另一方面睇,成長之後唔會成日話童年最開心,開心嘅永遠響前面。

大宅

exocy 發表於 22-12-12 15:04
唔食燉蛋同甜麥皮

亞媽整完迫我地食,根本係失敗左勁甜,一路食一路反胃

細個阿媽迫食罐頭茄汁豆,大個最憎茄汁豆

大宅

細個時住公屋, 成日自己出入, 有次行樓梯落樓比個男人非禮, 勁驚. 又成日比D 欄河飛 (飛仔) 撩, 一路都冇講比呀媽聽. 到依家, 系街一有人突然行近我, 就會嚇一嚇

子爵府

細個睇過跳樓死嘅人, 現在睇新聞報道有人跳樓自殺會毛管戙

首頁
23456...10

尾頁

跳至