自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

上校車 發表於 23-2-2 10:25
有解釋過死者死左一段時間變成白骨, 骨骼支撐唔到頭骨既重量而掉左落嚟, 不過可疑係頭骨掉左落垃圾桶而又 ...
條屍冇可能唔發臭,分分鐘應該有屍蟲,四年條屍冇被人搞過又冇被發現簡直匪而所思,天下第一大奇蹟

珍珠宮

woodpecker 發表於 23-2-2 11:31
我都記得,所以我唔會盡信佢。

我都只信一半。
佢的確年幼便以手段去拎佢想要嘅野

不過佢今次的確為亡者作出申訴,雖不至完美但已迫到方埋身要上庭及全城廣泛報道等他不好過。
亦有可能以鬼神之說令方家有所顧忌不去搞亡者家人及背後得到賠償也有可能。
人無完美,我不會批評佢。

佩服佢的勇氣,仗義及大智慧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依單案一定有內情啦,唔通方生要用幾多錢疏通咁多高人呢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

老翻太太 發表於 23-2-2 10:47
天理循環,事隔多年黃子華突然拍套戲影射呢單案,令世人重提返呢單案,可能係上天的啓示

題外話,本來套戲 ...
YC 邊識公義呀,佢地最叻係自 high,依單案擺明有內情啦,不如大家估下當時方生要用幾多錢去疏通

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

回覆樓主:

珍珠宮

esmehouse 發表於 23-2-2 12:38
YC 邊識公義呀,佢地最叻係自 high,依單案擺明有內情啦,不如大家估下當時方生要用幾多錢去疏通 ...
點會有人知幾多啊

水晶宮

caa 發表於 23-2-2 12:28
條屍冇可能唔發臭,分分鐘應該有屍蟲,四年條屍冇被人搞過又冇被發現簡直匪而所思,天下第一大奇蹟
...

隔離左右無聞到腐屍味去投訴都匪夷所思

伯爵府

唔信姓方嘅係清白,白痴先信有人死咗喺自己物業4年都不知情,再審無望,只能他日由天去審判~

珍珠宮

caa 發表於 23-2-2 12:28
...

報導話發現時已只剩骨及佈滿屍蟲,沒有軟組織可驗 DNA

男爵府

esmehouse 發表於 23-2-2 12:38
YC 邊識公義呀,佢地最叻係自 high,依單案擺明有內情啦,不如大家估下當時方生要用幾多錢去疏通 ...

以佢哋家族的名譽,人脈,背景地位,應該好多人自願幫手,然後利益輸送

寶石宮

minidanny 發表於 23-2-2 12:52
以佢哋家族的名譽,人脈,背景地位,應該好多人自願幫手,然後利益輸送
...
如 ICAC 去查的話,分分鐘又會利益輸送

珍珠宮

原來佢父親是美國人?

伯爵府

信翁

子爵府

雪影 發表於 23-2-2 11:58
香港良心係最無良心

所以香港良心走去見“配落西”,一個普通退休老婦見過美國高官搞亂香港,我一睇到已經話佢有乜嘢資格,假如全香港700萬人真真真係要爭取自由而賣國,其實佢都佢冇乜嘢資格代表香港人囉!

香港良心...我呸, 還返一條人命嘅清白出嚟先啦!係啲年紀輕嘅人先至唔知佢啲衰嘢。

子爵府

mother904 發表於 23-2-2 12:00
佢當時身為政務司長,處處拖董建華後腿,明裡暗裡搞到班公務員不服特首,陽奉陰違,以為搞到人地落台自己 ...

案件爆出嚟嘅時候啱啱回歸咗兩年,中央同特首鄧凳都未坐暖,施政處處受掣肘,香港良心仲係聽彭定康支笛,當時睇報紙社評話香港良心回歸時諗住自己做特首,可惜中央睇穿佢係英國人嘅犬牙,要董生做。事實證明,咁多年之後外界冇睇錯佢,佢真係反中亂港嘅英犬。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我覺得唔係謀殺或誤殺,可能係為情服毒自殺,自殺前可能有通知方生,但方生唔理佢。如果係謀殺或誤殺,應該立刻搵人清理屍體及罪證,無理由拖4年先慢慢揾人毀滅證據

男爵府

老翻太太 發表於 23-2-2 10:47
天理循環,事隔多年黃子華突然拍套戲影射呢單案,令世人重提返呢單案,可能係上天的啓示

題外話,本來套戲 ...

但呢單案唔係回歸後咩?九九年發現, 2005年開死因研究

侯爵府

野原美冴 發表於 23-2-2 14:22
我覺得唔係謀殺或誤殺,可能係為情服毒自殺,自殺前可能有通知方生,但方生唔理佢。如果係謀殺或誤殺,應該 ...

我都係咁諗,不過有jm 話「心理學上如果死左人, 都唔想俾第三者知, 到東窗事發先會搵有勢力既家人去搵各方擺平」

但話唔關方兄事又講唔通,4年間佢有出入過間屋,無理由發現唔到屍體,且係方兄情婦,無理由情婦失蹤唔揾下佢。

珍珠宮

Lopopo 發表於 23-2-2 16:15
我都係咁諗,不過有jm 話「心理學上如果死左人, 都唔想俾第三者知, 到東窗事發先會搵有勢力既家人去搵各方 ...

係架,幾唔合理都好,有冇証據控告佢呢?邊條法例?
強如翁靜晶都冇法,只可召開死因庭,補番當年警方及律政司冇行的程序而已。。。
方家最錯就係人死後冇任何金錢支援或葬禮上出力以表尊重,人情上太絕,就算自己身體問題過身,家人(及亡魂) 也一定谷氣。

公爵府

牛年勳章

BKFinder 發表於 23-2-2 12:33
我都只信一半。
佢的確年幼便以手段去拎佢想要嘅野

你話佢「有性格不怕強權」呢點我認同嘅,但原因可能係要出名、要名、要利、要…….. 都有可能,係咪出於「仗義」呢樣… 我真係唔敢認同!
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

首頁
23456...7

尾頁

跳至