美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章

純粹個人分享

我份工本身好chur,經常ot又大壓力,放工仲要再睇小朋友功課同溫書,本身唔算好貪靚所以啲me time多數喺瞓覺前煲多一陣韓劇,好少做咩treatment護理,塊面都可以化妝遮吓,唯一喺個頭呃唔到人,近排出去食飯都有好幾個朋友話我少咗好多頭髮,我就知再唔理唔掂,平時照鏡都見到條髮界闊咗好多,同阿嫂講起頭髮,佢叫我去佢去做facial嗰度試吓做育髮,我以為只係check吓再搽吓啲精華之類嘅嘢,估唔到有好多嘢做,同埋做完真係有效果,建議有脫髮問題嘅jm可以考慮做育髮

別墅

我聽過壓力脫髮,如果髮界闊,其他位都應該少咗頭髮

大宅

2023年兔年勳章

kakayuenyuen 發表於 23-3-27 11:58
我聽過壓力脫髮,如果髮界闊,其他位都應該少咗頭髮

係呀,屋企啲燈冇咁光咋,公司嗰廁所好光猛,啲燈照住頭頂,隱隱約約見到頭皮,再唔理我驚過多幾年就變禿頭

大宅

hsy_minnie 發表於 23-3-27 09:51
純粹個人分享

我份工本身好chur,經常ot又大壓力,放工仲要再睇小朋友功課同溫書,本身唔算好貪靚所以啲me ...
睇髮量其實一般會估到年齡,咁jm你做育髮係做d乜?我見過有d係噴嘢喺個頭度

大宅

留毛,我發覺我開始染白頭髮後就甩多左,我本身頭髮厚,未見到有咩分別,係洗頭同梳頭見甩多左,但唔染又好肉酸,過唔到自己個關

大宅

2023年兔年勳章

我愛安靜 發表於 23-3-27 15:18
睇髮量其實一般會估到年齡,咁jm你做育髮係做d乜?我見過有d係噴嘢喺個頭度

...

我唔知喺咪間間都咁做,我去嗰間amigo rejuvence做育髮嘅過程都幾長,做頭皮分析同用醫療級產品做護理,每個過程都做好耐,仲用埋碳酸泉水洗頭,做完再睇個頭真係唔同咗好多

大宅

回覆樓主:

頭皮分析係咪用部機照個頭就知咩事?

子爵府

hsy_minnie 發表於 23-3-27 09:51
純粹個人分享

我份工本身好chur,經常ot又大壓力,放工仲要再睇小朋友功課同溫書,本身唔算好貪靚所以啲me ...

做一次幾錢,駛唔駛買package

大宅

2023年兔年勳章

糯米包 發表於 23-3-27 21:55
頭皮分析係咪用部機照個頭就知咩事?

係,好似電子顯微鏡咁照,育髮師哥哥畀正常健康嘅頭皮同毛囊相同我自己嘅去比,一睇忍唔住嘩一聲,見到我個頭好污糟,頭皮有敏感有好多紅點,毛囊位畀啲角質層塞住晒,仲有正常毛囊起碼都有3、4條頭髮生到出嚟,我就有啲得番2條毛,咁有啲仲有3條嘅,但見到有啲生出嚟好幼,真係bb毛咁

大宅

2023年兔年勳章

Robinrobinrobin 發表於 23-3-27 21:58
做一次幾錢,駛唔駛買package

試做價$580,之後就$1680,買package就送埋產品返屋企用,用晒可以搵佢哋買,不過買package就冇折,只可以講係有產品送

大宅

hsy_minnie 發表於 23-3-28 10:47
係,好似電子顯微鏡咁照,育髮師哥哥畀正常健康嘅頭皮同毛囊相同我自己嘅去比,一睇忍唔住嘩一聲,見到我 ...

咁之後treatment 係點?

大宅

2023年兔年勳章

糯米包 發表於 23-3-28 11:20
咁之後treatment 係點?
一開始先做去角質層,搽咗層嘢喺頭皮同按摩,等一陣就用碳酸水洗頭,育髮師特登畀我睇洗出嚟嘅水喺點,有層油脂膜喺水面同痴住個盆邊,仲要未正式洗頭啲水已經喺灰色,我真係冇諗到個頭咁多嘢洗出嚟,之後好似salon洗兩次頭同做護髮過程,第一次喺洗頭髮,第二次喺洗頭皮,到做護髮時好relax,育髮師除咗按摩頭皮仲用埋熱毛巾敷頸,按埋頸同額頭,真係好好好舒服,瞓著咁滯,沖乾淨晒之後再搽精華液按摩,吹乾後再照多次個頭,睇到個頭冇之前咁紅,同埋見到角質層少咗好多,頭屑都少咗,估唔到咁做就已經有改變

大宅

hsy_minnie 發表於 23-3-28 12:14
一開始先做去角質層,搽咗層嘢喺頭皮同按摩,等一陣就用碳酸水洗頭,育髮師特登畀我睇洗出嚟嘅水喺點,有層 ...

間野係邊?聽落都用唔少時間,好花心機喎

大宅

2023年兔年勳章

一杯水 發表於 23-3-28 19:21
間野係邊?聽落都用唔少時間,好花心機喎

Amigo Rejuvence喺美孚,原本問佢哋話做90分鐘,不過第一次做時多嘢解釋同埋我問好多嘢,做咗成兩個鐘

大宅

做完第一次有無即時有效果睇到呀

大宅

2023年兔年勳章

家俊媽媽 發表於 23-3-28 22:06
做完第一次有無即時有效果睇到呀
原本我個頭好易痕,日日洗都仲r到好細碎嘅頭皮屑,同埋頭頂啲頭髮好扁好塌,第一次做完後堅喺好清爽乾淨,第二日都冇頭痕,之後我繼續用佢哋畀嗰隻洗頭水同護髮素,好神奇地完全冇再痕過,同埋加上聽咗育髮師建議,轉髮界,梳密咗頭,見到新髮界啲頭髮多咗彈性

男爵府

回覆樓主:

你就好,我買左6萬元療程,咩生髮,育髮,養髮,做左半年,都無效果,疫情停左。我一心以為比得呢個價錢,糸有方法令我生髮,很失望和後悔,又話3個月生到,半年也沒起息,好似去左黑店無底深㻼,隔幾次又sales下你,又另外比$買藥,7天都千幾蚊,洗頭水。依家重有幾次,吾想浪費時間和比佢不停sales。現在我自己食supplement 和嘖藥水,情況稳定下來,都少掉和有生返少少。

大宅

碳酸水有無味?可唔可以屋企都用到?同埋送既係咩產品?

別墅

回覆樓主:

育髮幾多錢一次架?我都想了解下,我生完b之後越甩越多,差唔多想戴帽遮住

大宅

2023年兔年勳章

家俊媽媽 發表於 23-3-29 09:45
碳酸水有無味?可唔可以屋企都用到?同埋送既係咩產品?

育髮師講碳酸水ph值低,對頭皮好,不過家用就應該難啲,見佢有部幾大吓嘅機出水
Medivita,睇番喺意大利醫療級產品,都唔平,不過我買咗療程,佢哋送咗set畀我,而家日日都用
attach0/tmp/phpsJhnRV

首頁

尾頁

跳至