自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

為啖氣認真唔值
https://hk.yahoo.com/home/%E9%95%B7%E6%B4%B2%E5%85%A9%E7%94%B7%E5%AD%90%E6%AF%86%E6%89%93-52%E6%AD%B2%E7%94%B7%E5%AD%90%E6%98%8F%E8%BF%B7%E9%80%81%E9%99%A2%E4%BA%A1-%E7%96%91%E5%85%87%E8%90%BD%E7%B6%B2-043021963.html

水晶宮

mmpo 發表於 23-4-27 14:11
為啖氣認真唔值
https://hk.yahoo.com/home/%E9%95%B7%E6%B4%B2%E5%85%A9%E7%94%B7%E5%AD%90%E6%AF ...
已經唔係第一單, d人都唔吸取教訓, 係要以身試法

左定右個位c左?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

公爵府

chocolatebean 發表於 23-4-27 14:15

左定右個位c左?

未知

大宅

咁就冇左條命,為乜呢

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

以為貌似湯瑩瑩老公 果單

水晶宮

chocolatebean 發表於 23-4-27 14:15

左定右個位c左?

聽說打人嗰個係長洲惡霸
自由太多會令世人失去平衡

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

公爵府

mickeywinnie3 發表於 23-4-27 14:43
聽說打人嗰個係長洲惡霸

惡霸都要坐監

珍珠宮

兩個都踢拖,似長洲居民

無論有咩事,唔好同人有爭執

忍一時風平浪靜
三十六計,走為上計

大宅

mmpo 發表於 23-4-27 14:11
為啖氣認真唔值
https://hk.yahoo.com/home/%E9%95%B7%E6%B4%B2%E5%85%A9%E7%94%B7%E5%AD%90%E6%AF ...

可能自己心臟病發啫!上一單殺人先係坐幾日!冇事嘅!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

元朗國之後又黎......

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

啲記者啲中文真係好到沒話說, 什麼兩名男子'毆打', 打鬥吖嘛, 咁簡單都錯, 以為兩個男人打一個

別墅

秋天與楓葉 發表於 23-4-27 14:47
兩個都踢拖,似長洲居民

無論有咩事,唔好同人有爭執
真呀,退一步海闊天空

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

黑暴遺毒、郁啲就私了

男爵府

呢期啲人做乜咁燥? 投訴噪音打死人, 嘈交又打死人

瑪瑙宮

而家成日打架, 男又係, 女又係.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 chocolatebean 的帖子

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... _001.html?refer=hn2

其中姓李(52歲)男子受傷昏迷,被送往長洲醫院後證實不治。執法人員在場,將案列作「謀殺」,並圍案發現場調查。經追查後於下午1時許,尋獲涉案姓羅(43歲)疑兇,並將其拘捕扣查,事件起因有待確定。

據了解,被捕疑兇花名「細舊」,死者綽號「白板仔」,兩人俱為長洲居民,並互相認識,疑均有黑幫背景。東網讀者提供相片及影片可見,李光頭及穿橙色上衣,疑兇亦秃頭穿短褲和踢拖,當時雙方於街頭爭執,並手持單車鎖鏈拉扯推撞。相片則顯示事主倒臥地上,身旁有多名途人協助。

消息指,疑兇疑有不良習慣,不時在長洲鬧事,經常神志不清胡言亂語,因此一眾街坊均知曉其為人。李與疑兇互相相識,據悉事發前二人在街上碰面,期間有人指控死者「搵人打佢」,死者否認有其事,並着對方報案處理,雙方互相推撞。死者疑被推跌致頭部受傷,兇徒起腳踢向其頭部後逃離現場。

目擊事件的家品店負責人周先生表示,當時聽到店外有嘈吵聲,遂走出去查看,見到兩個人打拳頭交,由於要做生意,他未有細看。其後,他再到店外看個究竟,已見到事主倒臥地上,有街坊圍住叫他醒一醒,由於擔心加重其傷勢,無人郁動他。其後,救護員到場替事主做心外壓,然後再將他送院。周又稱,事主是街坊,大家屬點頭之交,兇手則不認識,見到打交場面都「心驚驚」,對事主死亡感「心翳」。

公爵府

酒後亂性,拳拳都型

首頁

尾頁

跳至