自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

bettylam 發表於 23-4-28 00:09
係人多先係,但我黎時門口一個人都冇,而家好多卡位,咁我同個男侍應講,我話我三點幾黎排隊添呀!我未講 ...

咁你而家(emoji)吾(emoji)台呀!

其實唔係好明你講乜?

水晶宮

回覆樓主:

發現依家好多服務行業
對答係9588

答你嘅嘢係同你條問題完全無關系
但佢當自己答咗

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實整個餐廳氣場或環境或員工令人感覺唔舒服,幾好食我也不會坐低食…仲乜要受氣喎,HK地大把好野食,大把選擇

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Angelice-BeBe 發表於 23-4-28 08:33
其實整個餐廳氣場或環境或員工令人感覺唔舒服,幾好食我也不會坐低食…仲乜要受氣喎,HK地大把好野食,大把 ...

多謝大家回應,我已經搵左另外一間,呢間以後唔會再去

NNN

男爵府

回覆樓主:

(emoji)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁就真係有d衰
如果大家都係三個人來,但冇得坐六人梳化位我就明白
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

態度咁衰嘅店真係無下次

子爵府

skmibb 發表於 23-4-28 05:29
下次去地面出面間 Grove cafe, 都唔錯(但要坐入面, 出面是吸煙區雅座), 招呼都幾好。
另外一樓 泰·綠 ...

Green Thai幾好,不過價錢就贵過十勝牛。Grove Cafe...覺得冷氣唔夠,地下有d dirty

珍珠宮

虎到金來勳章

crystal媽咪 發表於 23-4-28 08:58
咁就真係有d衰
如果大家都係三個人來,但冇得坐六人梳化位我就明白

樓主係唔順氣佢話3人坐就唔得,後來又俾3人坐,如果之後係坐6人應該就無野

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我會話: 咁算 .. 跟住走左去
又唔係得佢一間

試過有一間泰國餐廳又係 一入門口問幾多個, 2個冇卡位..卡位比4人坐, 我問: 以前都可以...點解宜家唔得? 佢話: 主管落左order 2人冇卡位 ...咁c6係度算啦 照坐, 後面幾對couple 都係咁

跟住, 有對夫婦一入去..唔理人就咁坐就係卡位, 侍應照同佢落單
我問侍應點解佢坐你地又唔出聲, 佢地唔理我就咁走左去

最後我明白, 只要個樣夠惡 爛撻撻 入到去打橫行都得, 斯斯文文既一定留難你

男爵府

消閒活動 發表於 23-4-28 01:42
去咁遠食飯
間嘢好好食㗎?

係咪真? 講唔該反而比人黑面? 而家D後生咁騎呢?
我住種花家

珍珠宮

bettylam 發表於 23-4-27 23:55
話說,今日本來好開心,去油塘大本營十勝x食嘢, 點知同侍應大吵,我好小會咁忍唔住道氣,成日覺得以和為貴 ...

其他食肆試過,book咗位仲衰過遲嚟walk in 客,仲要無位放褸,手袋,要揽住食

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bettylam 發表於 23-4-28 02:08
多謝大家!睇完大家回應,開心舒服好多,親子王國,真係好warm

而家疫情過咗又有自由痕 , 好多餐廳侍應都寸寸貢 , 好似免費比你食咁 , 我附近幾間都 black list 咗 , 大把茶記/餐廳 , 邊間食得開心 , 貴少少無問題

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

simple430 發表於 23-4-28 10:02
而家疫情過咗又有自由痕 , 好多餐廳侍應都寸寸貢 , 好似免費比你食咁 , 我附近幾間都 black list 咗 , ...

讃同大家講,同分享意見,間店鋪的侍應態度真係好吾惦,最衰就係客人講緊嘢,佢好大聲話,你(emoji)(emoji)我講,如果我吾係點左嘢食,我真係會走人
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bettylam 發表於 23-4-28 10:08
讃同大家講,同分享意見,間店鋪的侍應態度真係好吾惦,最衰就係客人講緊嘢,佢好大聲話,你(emoji)(emoji ...

而家好多餐廳的侍應態度都係咁上下,大家有推介,分享下邊間食店正,食嘢求開心.
NNN

珊瑚宮

回覆樓主:

一樓果间泰都幾好食 有印度師傅即場整油鬆餅 下次试呢间

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bettylam 發表於 23-4-28 10:11
而家好多餐廳的侍應態度都係咁上下,大家有推介,分享下邊間食店正,食嘢求開心.
...

我去過旺角海底x,非常好,侍應好細心體貼,食得好開心
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Happyhappylive 發表於 23-4-28 10:15
一樓果间泰都幾好食 有印度師傅即場整油鬆餅 下次试呢间

謝謝你!我下次試吓
NNN

大宅

如果不能安排心儀座位,我會轉場,同埋叫左食物,盡量都唔同職員嘈。

我覺得做飲食業辛苦,可能搵客出氣,試過落單比職員話,唔係長輩係度,我一早爆粗罵佢,跟住走人,職員絕對係欺善怕惡既。

公爵府

醒目開學勳章

bettylam 發表於 23-4-28 00:12
應該唔係,如果訂左位,佢直頭話我知,人哋訂咗位,吾洗呃人到話佢地四點幾黎排,好搞笑囉!四點至六點落 ...

Email 去投訴佢哋服務態度

首頁
12345...8

尾頁

跳至