自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Anka 發表於 23-5-6 13:01
呢張中聯通幾好用,一插即用唔需要設定,算快。

另外呢張travel sim 話有5g網絡,嚟緊會試下好唔好用 :q ...

多謝你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Anka 發表於 23-5-6 13:01
呢張中聯通幾好用,一插即用唔需要設定,算快。

另外呢張travel sim 話有5g網絡,嚟緊會試下好唔好用 :q ...

我剛從日本返嚟,用下面張travel sim ,幾暢順,全程google 揾路未斷過線,不過SMS係泰文,開頭load 唔到,之後關機再開就冇問題啦,張咭寫升級至12GB但好以冇,不過又收到SMS話比多4GB 至10GB,是旦啦反正都夠用,整體滿意下次都會再買。

子爵府

最近三次去日本都係用番自己1010 漫遊,在1010 app 度自己買,大概$19 一日,我係家庭plan, 買多幾日可以一家人分享,乜都唔使做,貴過買咭少少,都係每日貴幾蚊,每日500 Mb, 用完就慢速但可以接受,貪方便

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

yanmi2003 發表於 23-5-5 19:28
請問元朗或屯門邊度買?謝謝

屯門華都商場

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 23-5-6 13:18
我剛從日本返嚟,用下面張travel sim ,幾暢順,全程google 揾路未斷過線,不過SMS係泰文,開頭load 唔到 ...

見個packing泰文,但係裏面說明設定有英文,掃佢個q r code有好詳盡中文說明如何設定。

泰文sms都估到佢講乜嘢

其實6g都夠用,因為過往都用唔曬。

唔知佢係咪真係5網絡

禁止訪問

別墅

mercurycc 發表於 23-5-4 23:07
上個月買一張6g 8日$50,
一張淘,
一個數據漫遊方便唔洗換卡,
係咪用數碼通漫遊?見佢有漫遊數據係支援航空漫遊,連搭緊飛機都可以上到網

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Kittymummy 發表於 23-5-4 23:37
鴨記,呢款$50。插卡,開上網,開漫遊攪掂 你去鴨寮街行下,我唔識形容係邊檔。

...

這張我用過、速度可以~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

瑞那 發表於 23-5-10 20:43
係咪用數碼通漫遊?見佢有漫遊數據係支援航空漫遊,連搭緊飛機都可以上到網
...

真的可以嗎....?未聽過

象牙宮

瑞那 發表於 23-5-10 20:43
...

有漫遊係可以係飛機用,
但要另外比錢 airline ,上個月搭 cx 有廣播,
唔記得幾錢美金唔算貴.

岩岩亞仔話如果有航空漫遊係可以飛上上網,
唔係上面講既方法.

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 23-5-6 13:18
我剛從日本返嚟,用下面張travel sim ,幾暢順,全程google 揾路未斷過線,不過SMS係泰文,開頭load 唔到 ...

係呀,用咗十日,三個縣都收得好暢順,有時顯示5g,大部分時間都係4g, 下次會再買。

洋蔥頭媽咪    發表於 23-5-19 20:47

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊