自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有一難題,原先有份件經淘寶落香港,原寄出份件是錯的(淘寶店知的),佢再補寄給我,我又不知情,點知收到後第一份件不是我要的貨,第二份件才對,但二份件只到了菜鳥而斷攬,因為正常香港人打屋企住址會送去最近的自提點,但原先份件已入倉亦已抵港,第2份不會自動入,依家係中間唔上唔落,又無得退貨,怎樣處理呢? 莫非total loss ? 貨值幾佰蚊。

大宅

我唔係高手, 不過唔知呢個方法可唔可行. 你參考下. 可以試下在同一間店求奇拍一個產品, 叫賣家改價到1元, 之後付1元後, 交易成交, 再叫賣家將第二次寄出的單號上傳到此交易, 咁菜鳥就有對應單號既交易, 就會安排轉到香港.

希望我無理解錯你既問題同希望幫到你

大宅

叫店家比運單號,你去搵小蜜客服幫手處理

大宅

Ivan1023 發表於 23-5-16 11:46
有一難題,原先有份件經淘寶落香港,原寄出份件是錯的(淘寶店知的),佢再補寄給我,我又不知情,點知收到後 ...

係咪到左集運倉?你應該未比運費,所以落唔到黎!正常應該只係包左第一件嘅運費,第二件應該要另比運費,我估!

男爵府

cutiepig213 發表於 23-5-16 16:59
係咪到左集運倉?你應該未比運費,所以落唔到黎!正常應該只係包左第一件嘅運費,第二件應該要另比運費, ...

係比左運費,只係淘寶網後補再寄出,依家叫佢取消訂單又唔肯,要叫我搵菜鳥退貨,我識到佢就直落香港啦! 激鬼死人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Ivan1023 發表於 23-5-16 11:46
有一難題,原先有份件經淘寶落香港,原寄出份件是錯的(淘寶店知的),佢再補寄給我,我又不知情,點知收到後 ...

叫佢俾第二件貨運單號俾你,你搵菜鳥客服幫你攪,至於錯嗰件你叫賣家等你得閒上大陸時寄返俾佢

男爵府

減齡達人勳章

你意思係咪想集埋第二件貨落黎香港?我之前見有人講過話download返菜鳥個app, 入返單號認領返,可以喺app集落黎,但我無試過係咪work,你試唔試吓得唔得?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊