自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

以後唔搭國X啦,可能水都無得你飲

ada0707    發表於 23-5-24 13:41

男爵府

airhei 發表於 23-5-24 07:07

水晶宮

Carpet Pacific

男爵府

回覆樓主:

飛國內線,冇理由唔識普通話,擺明玩野。
最致命係比人聽到“佢唔識聽人話”呢句,好無禮貌。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

空服可以唔識聽同講廣東話同普通話,乘客一定要識英文,唔係真係水都冇得飲

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ymc 發表於 23-5-24 07:10
...

呢句話好低質,影衰香港人

子爵府

回覆樓主:

上機前駛唔駛做個英文筆試,合格先可以上機

男爵府

kittylam 發表於 23-5-24 07:12
呢句話好低質,影衰香港人 !

原本嘅英文對話(其實空姐都好港式口音,唔係講得好果隻),笑騎騎咁講,我都可以當傾計冇野。
比人聽到佢地咁樣話d客,真實一面顯露晒出黎。

子爵府

ymc 發表於 23-5-24 07:16
原本嘅英文對話(其實空姐都好港式口音,唔係講得好果隻),笑騎騎咁講,我都可以當傾計冇野。
比人聽到佢 ...

國x快D執左佢啦

公爵府

牛年勳章

loolooloo 發表於 23-5-24 07:10
Carpet Pacific

carpet pathetic

水晶宮

ymc 發表於 23-5-24 07:10
...

“佢唔識聽人話”呢句真係勁冇禮貌,做得服務員真係要小心言詞

珍珠宮

東方報最開心可以狂踩 CX

珍珠宮

baby_yee 發表於 23-5-24 07:29
“佢唔識聽人話”呢句真係勁冇禮貌,做得服務員真係要小心言詞

今次個錄音真系好叻呀 捉到正曬

水晶宮

有小费可 1镑打償估冇問題

大宅

airhei 發表於 23-5-24 07:14
上機前駛唔駛做個英文筆試,合格先可以上機

上機前做英文口試interview,唔合格唔準上機!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

brother4 發表於 23-5-24 07:33
有小费可 1镑打償估冇問題

每人收一磅攞次野,飛一程發達啦

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

BKFinder 發表於 23-5-24 07:30
東方報最開心可以狂踩 CX

方丈今次有話題

彩鑽殿

airhei 發表於 23-5-24 07:25
國x快D執左佢啦

唔好要政府再打救佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pomanlife 發表於 23-5-24 07:53
方丈今次有話題

因航
放下自在

彩鑽殿

cattz288 發表於 23-5-24 07:57
因航

變成氈航

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊