自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 23-6-12 09:01
係咪就黎考試,傻左

A LevelGCSE 5月底已經開始考緊,學校既都應該6月初考。

珍珠宮

Anpanmama 發表於 23-6-12 00:50
該家長發帖提及這是非常不幸的事件,而最令他難過是學校想隱瞞此事,指出校方不收取今年的學費,有感是以不 ...

學校應該都會為宿生買保險,事件又在校園發生,要求學校通知保險公司。如果醫療上有需要金錢支援,我估都可以幫到手。
希望孩子平安渡過,早日康復。

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

心痛死,早日康復

子爵府

回覆樓主:

好慘,祝福個男仔早日康復

珍珠宮

畀面勳章

yuyueng 發表於 23-6-12 10:09
其實所有學校都唔想自己學校有負面消息,呢間學校入面都有香港人,真相點會無,寄宿生大家一齊生活,一定 ...

發生咗就係負面, 都要面對, 而唔係禁聲

男爵府

2024勳章

希望小朋友冇事,多些英國人關注事件。

複式洋房

alau2021 發表於 23-6-12 01:00
香港新聞好似好少報道

最先應該係明報,兩日前
https://news.mingpao.com/pns/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/article/20230610/s00014/1686331630419/%E8%8B%B1%E5%AF%84%E5%AE%BF%E7%A7%81%E6%A0%A1%E7%88%86%E8%A1%80%E6%A1%883%E9%87%8D%E5%82%B7-%E8%AD%A6%E6%8B%9816%E6%AD%B2%E5%B0%91%E5%B9%B4

複式洋房

Anpanmama 發表於 23-6-12 07:34
講真,如果唔係對方家長尋日響Facebook 出post,大家都唔知嗰個學生原來香港人,都未必諗住去報導!:igive ...

明報兩日前
https://news.mingpao.com/pns/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/article/20230610/s00014/1686331630419/%E8%8B%B1%E5%AF%84%E5%AE%BF%E7%A7%81%E6%A0%A1%E7%88%86%E8%A1%80%E6%A1%883%E9%87%8D%E5%82%B7-%E8%AD%A6%E6%8B%9816%E6%AD%B2%E5%B0%91%E5%B9%B4

伯爵府

祝小朋友早日康復!

男爵府

陰公

珍珠宮

小肥兔 發表於 23-6-12 10:17
發生咗就係負面, 都要面對, 而唔係禁聲

如果有報警都冇可能禁到聲啦,何況報紙都賣咗,仲點禁到?

水晶宮

yuyueng 發表於 23-6-12 08:52
我仔有朋友系傷者同學,襲擊人果個唔系英國人,系個馬來西亞同學,好慘,飛來橫禍,唔知系咪考緊GCSE添呀。 ...

希望小朋友早日康復,真係好擔心!

珍珠宮

畀面勳章

redhot 發表於 23-6-12 10:47
如果有報警都冇可能禁到聲啦,何況報紙都賣咗,仲點禁到?

我都睇受害者家長自己出post講話學校想隱暪, 而且BBC 都有話學校想低調,唔想家長出post公開講,咁學校目的是什麼,你自己諗,唔洗覆我

水晶宮

Blundell's School: Boy charged with two counts of attempted murder https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-devon-65867858

水晶宮

華華子 發表於 23-6-12 08:49
如果用到錘子, 我覺得係有預謀, 應該告佢謀殺~

Blundell's School: Boy charged with two counts of attempted murder https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-devon-65867858

Attempted murder

伯爵府

回覆樓主:

英國點會發生這些事架,唔係好安全咁咩?人權呢?

伯爵府

好恐怖
祝傷者早日康復

珍珠宮

小肥兔 發表於 23-6-12 11:07
我都睇受害者家長自己出post講話學校想隱暪, 而且BBC 都有話學校想低調,唔想家長出post公開講,咁學校目 ...

低調唔同禁聲呀!雖然全世界都有啲黑暗事件,但未至於咁無視法律掛。

珍珠宮

畀面勳章

redhot 發表於 23-6-12 11:37
低調唔同禁聲呀!雖然全世界都有啲黑暗事件,但未至於咁無視法律掛。

你自行理解

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

llmom 發表於 23-6-12 11:18
Blundell's School: Boy charged with two counts of attempted murder https://www.bbc.co.uk/news/uk-en ...

傷者一定好重傷!

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊