想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

結左婚就黎3年,之前睇過中醫做暖宮都無聲氣,醫生話我子宮功能衰退,有一邊輸卵塞左,所以就決定做ivf。今年1月已經開始ivf療程,我唔想俾長輩知道呢件事,所以每樣野都要偷偷地進行,如果俾佢地知道我壓力仲大。抽卵只抽到4粒,得2粒成功胚胎,1粒Day3,1粒Day5。5月尾放左粒Day5,點知失敗左,好唔開心,而家仲有1粒。我都唔知點好(emoji)(emoji)

別墅

朱古力糖 發表於 23-6-15 19:57
結左婚就黎3年,之前睇過中醫做暖宮都無聲氣,醫生話我子宮功能衰退,有一邊輸卵塞左,所以就決定做ivf。今 ...

心情同壓力都會影響架

別墅

朱古力糖 發表於 23-6-15 19:57
結左婚就黎3年,之前睇過中醫做暖宮都無聲氣,醫生話我子宮功能衰退,有一邊輸卵塞左,所以就決定做ivf。今 ...

Bb 會在最好的時間來我本來無話俾長輩聽 ,而我在失敗左一次後, 有叫老公同奶奶講, 覺得都要俾長輩知努力過,而家我因我諗住最後搏一次, 去外國睇私家做ivf ,所以黎緊都要同長輩講, 好難成日話去旅行。不過每個長輩唔同, 找個明白事理的講會多個support .

過程真係好難捱, 好似永無止境既試同失望, 唯有做下其他野分散注意力, 同埋睇下醫生有無解釋第一次失敗的原因,再睇下睇中醫調理,盡左力就無悔。 加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊