自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

而家D人習慣用刀

男爵府

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230618/bkn-20230618155847994-0618_00822_001.html

男爵府

其實我一向都好驚行過街邊d肉檔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

yesterdaypass 發表於 23-6-18 16:50
可能同m記d恐怖廣告有關。日日見,日日煩躁

最近咩廣告?
好恐怖??

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

黑暴後遺症,暴力解決問題

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

fatfat86 發表於 23-6-18 16:54
消息指員工過左對面肉檔拎走兩把刀再返去斬經理

麥當勞好難揾到把斬到人嘅刀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好恐怖

珍珠宮

Rita 發表於 23-6-18 16:59
我知邊檔,按道理豬肉檔唔會貿貿然比個陌生人就咁拎刀就走,講緊係豬肉刀。麥當勞裡面都有刀具,東方係未 ...

而家就係,豬肉檔話當然佢老婆看檔,疑犯攞去兩把豬肉刀。

真係有無內情真係唔知。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

新聞話兇手入職幾日,經理好好人,咁即係…

西環麥當勞斬人案.獨家|疑兇新入職數天‎ 員工受驚嚇到喊
https://www.hk01.com/article/910108?utm_source=01appshare&utm_medium=referral
(emoji)全球單月1700萬用戶(emoji) 最多香港人用的新聞App!立刻下載:https://hk01.app.link/LG71h8MfUbb

伯爵府

小ice 發表於 23-6-18 17:10

珍珠宮

回覆樓主:

係咪比人炒? 心有不甘?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

打份工姐, 東家5打米西家囉, 家下咩事要動手姐?
人地經理都係打份工姐, 5使出埋條命下化?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

回覆樓主:

用刀襲擊人真係要重判。
話說回來麥當當有啲super對下屬把口真係串臭,有次喺西九龍某屋苑間麥記門口等人,聽到個super夾雜粗口不停鬧啲類似白咭(應該係低智商)員工,大家都係打份工何必呢

pansy888hk    發表於 23-6-19 01:35
goldpiglet    發表於 23-6-18 17:59

琥珀宮

Lilyforest 發表於 23-6-18 17:44
用刀襲擊人真係要重判。
話說回來麥當當有啲super對下屬把口真係串臭,有次喺西九龍某屋苑間麥記門口等人, ...

揸住雞毛當令箭,以強洽弱,鬧下屬唔可以人身攻擊,做得唔啱就指佢做得唔啱嘅地方。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

emzzzz 發表於 23-6-18 17:18
麥當勞好難揾到把斬到人嘅刀

我群組send 出黎 都係咁諗... 乜m 記有豬肉刀,菜刀?最多唔係得 面包刀咩?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

selinako^^ 發表於 23-6-18 17:56
我群組send 出黎 都係咁諗... 乜m 記有豬肉刀,菜刀?最多唔係得 面包刀咩?
...

出面拎刀,點解反而經理比人攬住?
放下自在

男爵府

小ice 發表於 23-6-18 17:10
係白卡斬人!

涉案麥當勞其中一名入職約1年的女員工透露,遇襲經理人緣極佳,與同事相處融洽,「個經理好好人,非常好!」她指,疑兇新入職僅數天,同事均懷疑他精神有異,工作效率極低,「傻傻哋咁囉,好唔熟,佢成日唔講嘢,冇咩人同佢傾計!」又指「佢做嘢好慢,嗰頭講完轉頭就忘記!」她不排除經理曾經責罵疑兇,「有時忙要催下,做嘢好慢!」

原文網址: 西環麥當勞斬人案.獨家|疑兇新入職數天  員工受驚嚇到喊 | 香港01 https://www.hk01.com/article/910 ... articlecopy&utm_medium=referral

pansy888hk    發表於 23-6-19 01:36

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Bbpig2014 發表於 23-6-18 16:47
國際大刀會

呢句野真係好銀耳

珍珠宮

hct300 發表於 23-6-18 18:20
係白卡斬人!

講真見工時,應該都feel到嗰個人嘅對答有問題,點解又要請呢

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊