美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

有冇做過sofwave? 話係似thermage 但冇咁痛,一年可以做4次

唔知有冇人可以分享下

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

MaggieChung_ 發表於 23-6-21 22:03
做左2次
冇效果睇到

謝謝回覆!我有朋友又係話冇料到!

象牙宮

Bertie07 發表於 23-6-21 16:31
有冇做過sofwave? 話係似thermage 但冇咁痛,一年可以做4次

唔知有冇人可以分享下

發數建議, 療程部位.
50發, 改善火雞脖紋.
100發, 雙下巴/下顎線.
150發, 提眉亮眼有神.
200發, 上/下半臉加強.
300發, 全臉緊膚拉提 ...

可以對木偶紋、嘴角紋等敏感區域進行治療

Sofwave 300線(全面+頸) [打足2.5-3小時] ... 是結合了超聲刀和熱瑪吉的優點~
臉上打完的發數

• 有皺紋、頸紋等衰老徵狀者
  • 眉眼下垂、鬆弛無神者
  • 下半臉輪廓線模糊,雙下巴、嘴邊肉明顯者
  • 皮膚觸感鬆垂,希望提升緊實度者
  • 排斥疼痛,並不希望忍受漫長恢復期者
  • 精打細算,想同時達到緊緻拉提綜效者

並可規劃50-300發作為局部乃至全臉的設計。
初老症狀者可於4-6週後逐漸感受到膠原蛋白新生效果,平均療程後3個月後會達到高峰;
而若屬於鬆弛較嚴重者,則建議於首次療程後6個月再次進行加強治療。

根據 https://www.sofwave.com.hk/
7個高能量
30幾歲的患者防止皺紋形成的療程;
50幾歲和60幾歲的患者,治療好像時光倒流,更好版本的自己。
治療細紋和皺紋、提眉、提升頦下及頸部鬆弛組織、改善橙皮紋
1次治療後有明顯改善
Sofwave舒膚微療程快捷,通常臉部及頸部療程平均只需45分鐘。
膠原蛋白會持續再生,大部分人能在接受療程後的3個月內看到皮膚持續性的改善。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Bertie07 發表於 23-6-21 22:32
謝謝回覆!我有朋友又係話冇料到!

https://tresure-clinic.com/portfolio-item/sofwave/

皮膚 沒問題, 打了效果不明顯。
1. 沒有以下問題, 打來沒用。
(隨著年齡增長加上外部環境因素,無論是眼周細紋、法令紋、頸紋等時光的刻痕,或是鬆弛的雙下巴垂垮的嘴邊肉,都透露著無情的老化跡象。) 法令紋雙下巴嘴邊肉

2. 打不足, 也不見效果。
問題所在。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

2024年龍年勳章

333s 發表於 23-6-21 23:56
https://tresure-clinic.com/portfolio-item/sofwave/

謝謝你,很詳細!

象牙宮

Bertie07 發表於 23-6-22 11:18
謝謝你,很詳細!

試下1次,給自己机會。以后沒遺憾。

我都係給對方3次机會。試下。效果差勁。

理性討論交流者。

禁止訪問

男爵府

333s 發表於 23-6-22 13:15

請問你在哪間做?我其實想試下,不過又驚無效。

男爵府

MaggieChung_ 發表於 23-6-22 19:12
係,後悔左做,仲信佢做左2次
都係做番thermage好過
想知在哪間做無效?是否打了眼面頸300?打了幾耐?

男爵府

回覆樓主:

emface應好些嗎?

男爵府

MaggieChung_ 發表於 23-6-21 22:03
做左2次
冇效果睇到

會否你本身後生同冇乜地方要改善?

男爵府

fatpigfatpig 發表於 23-7-15 18:57
想知在哪間做無效?是否打了眼面頸300?打了幾耐?

同問

男爵府

333s 發表於 23-6-22 13:15

即你做了3次sofwave 但效果差勁?

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章

MaggieChung_ 發表於 23-8-2 10:37
都唔係
我都40+唔後生
去左第2間診所,佢話我情況做sofwave冇效

原來sofwave 有年齡限制

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊