自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

而家淘寶好多都要收手續費,PayMe信用卡手續費都要收1.5%,用AlipayHK如果選擇恒生或者中銀信用卡,手續費1.3%,都叫平小小。不過唔使咁擔心喎,其實都有方法可以0手續費,仲唔使開大陸支付寶。
1. 用AlipayHK個 Ant Bank PayLater服務,開通咗就免淘寶手續費,又有得分期
.2. 用渣打果張Q Credit Card都得,淘寶有5%回贈

侯爵府

開大陸支付寶,由香港支付寶匯錢過去,慢慢扣。雲閃付都唔係間間鋪頭用得,又費事開新信用卡

象牙宮

SueMo 發表於 23-7-5 16:33
而家淘寶好多都要收手續費,PayMe信用卡手續費都要收1.5%,用AlipayHK如果選擇恒生或者中銀信用卡,手續費1 ...

我有螞蟻戶口,不過唔識點搞咩later啫!開返認証左個大陸支付寶了,唔使煩

男爵府

lyh80115 發表於 23-7-1 01:05
因為手續費都會有10%回贈。

信用卡有十幾張。近年已極少申請新卡,不過最近為咗暑假北上申請信銀銀聯。
今天剛好收到compass card
請問淘寶單一簽賬hkd100,係計埋淘寶的手續費?or貨的金額要夠100?

買幾單小金額,最後夾埋夠100蚊再一次過付款,符合要求嗎?

如果ok,有預感得到此卡之後會不斷湊數

翡翠宮

861014 發表於 23-7-5 21:18
今天剛好收到compass card
請問淘寶單一簽賬hkd100,係計埋淘寶的手續費?or貨的金額要夠100?

計埋手續費夠$100就得,即係手續費都有10%回贈。今日唔好買多,下星期手續費減到1.5%抵啲。

我自己經常買京東e卡、唯品卡之類虛擬商品,用e卡長期喺京東買超市貨,或者去深圳七鮮實體超市都用得。咁就唔使星期三勉強買嘢
attach0/tmp/phpqQu0Yr

男爵府

lyh80115 發表於 23-7-5 21:48
計埋手續費夠$100就得,即係手續費都有10%回贈。今日唔好買多,下星期手續費減到1.5%抵啲。

我自己經常買 ...
oh yes,我慣性思維以為100蚊左右,只要每個月不超過2000就ok

男爵府

lyh80115 發表於 23-7-5 21:48

我自己經常買 ...
請問compass visa可否在星期三簽多過一單?
2單淘寶 / 又淘又去超市

翡翠宮

861014 發表於 23-7-25 20:55
請問compass visa可否在星期三簽多過一單?
2單淘寶 / 又淘又去超市

可以,只要每單滿$100,以每月$2000回贈$200為限。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊