自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

都好多人跟團的.
出年都打算帶阿媽跟團去日本.
長者旅行唔同我哋..
一日可以行2萬步

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我自己就1定跟團,我係路痴,同埋唔想同屋企人嘈
想認識多啲屯門友

伯爵府

跟團真係幾好呀. 基本上可以好輕鬆, 上車落車, 去洗手間, 邊度買野, 左面風景, 右面風景, 當地民風民生, 人民生活係點, 貨幣歷史, 全部有導遊預備, 落車邊度有洗手間, 都指點清楚.

講真, 自由行係free, 但有時有人打點一切, 你只需付出錢, 真係輕鬆好多, 上車攰又可以訓下. 間房有問題,又可以有人幫手同酒店傾.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

治安差嘅地方, 一定跟團.

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我哋鍾意跟團,自遊行會慢慢係酒店hea,到最後可能唔會離開酒店

子爵府

如果想旅遊睇景就會跟團, 除左早起其實都幾好架, 點對點, 唔駛諗. 唔盡興下次自己再去.
如果想渡假SHOPPING就自由行

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

跟團係平過自由行架, 但係食的野麻麻地, 境點又悶, 但真係乜都唔駛煩, 可以下下上旅游巴瞓覺 如果帶老人家真係跟團好......... 我試過去北海道跟團, 幾慘呀, 食中華料理 但幾個老人家, 冇計
大事化小, 小事化毛.........

大宅

大力大力 發表於 23-6-26 18:21
x 2

今年同老婆去了泰國、韓國、佛山、東歐、7月初潮州、8月台灣、10月西歐.....全都係跟團、唔使煩~ :h ...

去台灣跟邊間旅行社好?

大宅

我鍾意跟團,唔使自己plan行程,去旅行梗係想舒舒服服relax吓,雖然要早起身,但係可以去好多唔同景點
但係同朋友去,佢哋次次都話要瞓到12點先起身,我覺得有啲浪費時間,又冇乜地方去過,瞓覺喺屋企都得啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

點都有,有人唔想plan唔想煩米跟團

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

交通便利, 會選自由行

男爵府

我都會跟, 如果同媽媽去一定JOIN. 方便呀MA, 到景點落車,睇完上返車~ 又唔洗搵路轉車! 呀媽唔會明我地後生既旅遊方式.......

侯爵府

回覆樓主:

我(4人),咁多年都呢大行團去旅行,有大有小,乾手淨腳,暑假內都報了3團去玩

大宅

FrangipaniTulip 發表於 23-6-26 16:18
好奇一問 ~~
見旅行社暑假團仲平過自己買機票酒店自由行

我旅行多數跟團,唔想煩,俾錢就得。
其實有d團都幾好,有一兩日可以自由活動。

侯爵府

開心吸收勳章

我鍾意plan 行程, 好多時去到當地join local tour. 行程比較彈性, 與我同行既又無乜所謂. 黎緊9月會去睇極光.

水晶宮

回覆樓主:

好耐冇跟,但都有機會跟,不過現在跟團我都覺得貴(日本)
我係路痴,如果去啲偏遠景點,好似跟團去得多啲,好似以前去北海道係跟,去幾個地方睇花田。

男爵府

minniemouse131 發表於 23-6-26 17:48
睇地方,我一向自由行,嚟緊想去睇極光,西藏,都考慮緊跟團,因為旅程變數多,怕到時有咩事handle唔到
...

我多數自由行,係辛苦啲,從買機票開始,就不停格價。但唔想局限左時間同景點。

反而我想跟團去新疆,而家研究緊。

侯爵府

minniemouse131 發表於 23-6-26 17:48
睇地方,我一向自由行,嚟緊想去睇極光,西藏,都考慮緊跟團,因為旅程變數多,怕到時有咩事handle唔到
...
我就係去呢兩個地方跟團! covid 前去咗北歐睇極光, 今年 4 月去咗西藏。乜都有人安排, 畀錢就得, 非常正。

去泰國台灣日本就自由行。

男爵府

回覆樓主:

我成年後未跟過團,記得細個去旅行就係落車困係一個地方迫你買貴手信,食飯千篇一律嘅團餐

子爵府

回覆樓主:

點會無人跟團,好多一家大細加長老都係跟團

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊