自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

birdbird 發表於 23-7-4 10:48
認同你第二點。外國警察真係唔會同班攪事份子行人慈,快狠準,幾個警察圍一個暴徒,按佢落地,粗暴而快速 ...

對,今次點解引發暴動?
咪就係個警察因小事就開槍打死個少年

大宅

hyto 發表於 23-7-3 15:11
我暑假去英法 大概7月28會到法國 希望到時唔好咁亂!

我都係差唔多時間去英法,你要早訂景點門票同訂時間

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

puzzledmama 發表於 23-7-4 03:18
其實法國好大,我在巴黎一路睇新聞報導,來來去去都係影返俾暴徒影響的幾個地方嘅片段,我觀察到受影響的 ...

thanks

又估唔到安全過黑暴

伯爵府

puzzledmama 發表於 23-7-3 17:22
我現在身在巴黎,住華人區酒店。其實冇乜嘢,班年輕人都係入夜之後先開始搞事,現時起碼九點多先開始天黑, ...

人地示威都會就住,志在make noise
邊似香港班暴徒, 務必攪死大家為主

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

Ononluk 發表於 23-7-3 21:55
最近導火線係黑人青年被警察槍殺。

但這個黑人因暴動時拒絕截查而被殺,同香港劇本差不多,果時有青年係停車場跌下而死,一樣是找個藉口繼續這場暴動,果時由修例變5+1,所以當初什麼理由不重要,最重要係有藉口延長暴動。

男爵府

agathasweetie 發表於 23-7-4 11:48
👌 謝謝

珊瑚宮

hyto 發表於 23-7-3 15:11
我暑假去英法 大概7月28會到法國 希望到時唔好咁亂!

個女個同學改咗機票去第二度,

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

414928 發表於 23-7-4 15:06
但這個黑人因暴動時拒絕截查而被殺,同香港劇本差不多,果時有青年係停車場跌下而死,一樣是找個藉口繼續 ...

法國呢單個外婆出嚟叫停暴力。
香港果啲?!古靈精怪。
個女被殺嘅啊媽淨係叫港府回應,台灣唔俾凶手入境又唔complaint, 後尾仲出埋話自己寫啊台語申訴信。

仲一單,俾出世紙都話唔係佢啊媽。

總之就無人叫停暴力不特止,佢有律師支持。
教育界係呢個時候神隱……變相鼓勵/實質推小孩子出去。

侯爵府

開心吸收勳章

我相信旅遊區吾會好亂既. 我5月去巴黎時夠話無人收垃圾, 通街老鼠. 去到又另一回事. 不過要留意交通, 可能受影響. 我去之前登記埋入境署既外遊記錄.

男爵府

agathasweetie 發表於 23-7-4 11:48
知道

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Onlok 發表於 23-7-4 15:48
法國呢單個外婆出嚟叫停暴力。
香港果啲?!古靈精怪。
個女被殺嘅啊媽淨係叫港府回應,台灣唔俾凶手入境 ...

死者外婆好理性,希望早日走出傷痛

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊