興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩個月前接咗兩隻異短貓B返嚟,其中一隻一路以黎間中有會痾條狀到尾軟便有啲啲鮮血。
前貓主話佢哋食開RC 幼貓糧,咁我都照跟返,見到血便都已經睇咗兩次醫生,分別睇唔同嘅獸醫,兩次都開咗兩杜蟲藥加抗生素。上兩星期睇完,醫生建議食RC幼貓腸胃糧先,無事先轉返,咁我見佢食晒藥食住腸胃糧時啲便便好正常,就開始慢慢幫佢溝返RC幼貓糧,但轉咗後便便尾上又有少少鮮血。貓貓精神好嘅,食得玩得,瞓得。。我新手養貓真係唔知應該點做好,大家可以教吓我嘛?thanks

男爵府

bbsmother 發表於 23-7-9 07:40
兩個月前接咗兩隻異短貓B返嚟,其中一隻一路以黎間中有會痾條狀到尾軟便有啲啲鮮血。
前貓主話佢哋食開RC ...

作為過來人我建議JM 循食物敏感呢個方向去試下如何改善

我認為大便有血漬不可掉以輕心

複式洋房

keep住食多排腸胃糧先, 等佢再大D再幫佢轉糧

複式洋房

katrina852 發表於 23-7-26 15:16

依家都仲係jeep住食腸胃糧呀,大D嘅話轉咩糧好啲呀?

複式洋房

katrina852 發表於 23-7-26 15:16

貓貓5個月大,食緊RC幼貓糧,腸胃麻麻地,想試吓轉糧,現考慮緊 Country Naturals 無穀物三文魚低敏,Oven-Baked Tradition 雞魚幼 貓糧,N&D雞石榴幼貓糧。
請問大家邊隻會好啲呀?謝謝指教,thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊