自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

幸福柚子, 冷氣就好! 上次食韓牛大叔都好食, 但空調唔夠!

男爵府

YuYuMother 發表於 23-7-21 12:33
聽聞中國電信收得差
如果唔用佢流動數據,志在留電話號碼收短訊用美團,自己在香港買1年數據卡,應該係抵。
我自己用中移動8元,因唔包數據,簽到數據又唔夠用,我會返大陸嗰日就用3元充1日1G流量。不過冇得用google同Facebook 。

伯爵府

YuYuMother 發表於 23-7-21 11:19
上個月同阿女上深圳開,福田口岸對面,東亞隔離嘅中移動。有兩間連住既,記住係右手邊東亞隔離嗰間。

有唔 ...

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

姸媽 發表於 23-7-21 22:21
鱔就一定要啦 厚牛舌都係我一定會食既 聽日我又再去食喇

多謝推介,不過我唔食牛,最鍾意食海鮮

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

egono 發表於 23-7-21 22:13
香港電訊公司有啲一卡2號,有個大陸電話號碼提供。。其實收到訊息就可以
我自己用緊1010。86easy
...

一卡兩號有個大陸電話號碼嗎?響大陸可唔可以上網、電子付款?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

正喎

邊度黎?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

Giant 發表於 23-7-22 12:01
一卡兩號有個大陸電話號碼嗎?響大陸可唔可以上網、電子付款?

可以呀,我都係疫情前用咗佢來開户口,疫情過後都冇問題

大前提係實名登記嘅-卡兩號

翡翠宮

wong2323 發表於 23-7-21 10:44
兩個仔又帶我上深圳食食食,今次主要係食燒白鱔
因為無內地電話號碼,所以無美團團購優惠。

2位仔很乖

複式洋房

czl115 發表於 23-7-21 12:10
香港買嘅數據卡無電話號碼,一般飲飲食食無問題,上FB、BK無問題,但美團和網約車都需要電話號碼,因爲外 ...

外賣 同 網約車 唔係必須,去日本韓國歐洲都未必會用到

大陸多人用只係因為窮人多,服務業人工低,其實唔係好事

用呢d服務,同北上按摩叫X差唔多,只係利用十四億人廉價勞動力

伯爵府

2024年龍年勳章

wong2323 發表於 23-7-21 11:17
幸福柚子
鰻魚係好食,但佢D南瓜粥仲正,仲可以無限續

大宅

2024年龍年勳章

好孝順

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

grancyliang2007 發表於 23-7-22 13:30
鰻魚係好食,但佢D南瓜粥仲正,仲可以無限續

小食都係可以無限續
attach0/tmp/phpwGSbhT
唵嘛呢叭咪吽      

子爵府

wong2323 發表於 23-7-21 10:44
兩個仔又帶我上深圳食食食,今次主要係食燒白鱔
因為無內地電話號碼,所以無美團團購優惠。

多謝你分享!想去吃呀,請問呢間地點係邊?

超級版主

October. 發表於 23-7-22 15:19
多謝你分享!想去吃呀,請問呢間地點係邊?

柚子有幾間分店,阿仔專登揀呢間在地鐵站隔離,唔駛行咁遠

地鐵南光站A或B1出口,KFC右邊搭lift上2樓

落馬洲>>福田口岸>>4號線>>會展中心--轉1號線>>桃園--轉12號線>>南光

唵嘛呢叭咪吽      

大宅

無話可說 發表於 23-7-21 11:15
好正喎!邊度食?冷氣夠唔夠呀?大陸電話號碼好多電話台加錢都可以有,想平就返大陸開,但上唔到Facebook, ...

想請問一下,如果返到大陸,用大陸電話號碼,開唔開到香港Alipay 個App 呢?

子爵府

wong2323 發表於 23-7-22 16:41
柚子有幾間分店,阿仔專登揀呢間在地鐵站隔離,唔駛行咁遠

地鐵南光站A或B1出口,KFC右邊搭lift上 ...

收到,好清楚,謝謝你!

超級版主

HongV 發表於 23-7-22 12:03
正喎

邊度黎?
幸福柚子

唵嘛呢叭咪吽      

大宅

apple_mylove 發表於 23-7-22 16:48
想請問一下,如果返到大陸,用大陸電話號碼,開唔開到香港Alipay 個App 呢?
...

開app 要數據,唔關電話號碼事。用大陸電話卡數據係可以開AlipayHK

珍珠宮

回覆樓主:

呢間食物好吸引
樓主好幸福

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊