自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

象牙宮

回覆樓主:

bk唔準鬧自己阿媽架
算啦…都已經結婚,有自己家庭,咪盡量唔好理佢!至緊要有老公同奶奶錫,我個港女阿媽都係不知所謂到爆

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

maymay123a 發表於 23-7-21 19:56
小學回家 發現開左冷氣 但全家所有窗門 全部無關上!
我:阿媽!仲乜開冷氣唔閂窗?
媽媽: 你有冇知識㗎! ...

(emoji)雙標到反白眼
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

水晶宮

咁佢又成功地令你唔會變成佢,而係變EQ高,呢樣先勁

333s    發表於 23-7-22 11:44

水晶宮

就有咩案例

象牙宮

家中的難頂阿媽; 才能成就了今天的你。

人生中的每次拒絕、失望,都成就了此刻的你。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

https://www.youtube.com/watch?v= ... %A0%BB%E9%81%93PLUS

兒子考上北大竟被父母取消資格!畢業後與父母斷絕關係23年!竟然因為這原因不再聯繫父母?扇你嘴巴會浪費你很多時間嗎?

心盲最可怕。

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

要面子,唔衰得。我媽都係咁

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 23-7-22 11:14
bk唔準鬧自己阿媽架
算啦…都已經結婚,有自己家庭,咪盡量唔好理佢!至緊要有老公同奶奶錫,我個 ...

我媽又係。成日話自己好相與,可以接受同新抱住。我心諗,婆媳大戰就係咁嚟

做仔女先容忍到佢咋

象牙宮

Mrs周 發表於 23-7-22 12:03
我媽又係。成日話自己好相與,可以接受同新抱住。我心諗,婆媳大戰就係咁嚟

做仔女先容忍到佢咋

好相處唔係自己講,係要睇性格,夾人!如果自我既根本無可能一齊住

子爵府

maymay123a 發表於 23-7-21 20:59
我出嫁當天 我同細佬講 以後辛苦你了

我出嫁果晚,我媽話要訓覺唔幫我「上頭」,跟住到吉時 她真係去左訓,我老豆、由外地回港飲我呢餐的亞姨同家姐陪我上頭人地唔知,睇到相片,以為我無亞媽~

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bk唔準鬧自己阿媽架
算啦…都已經結婚,有自己家庭,咪盡量唔好理佢!至緊要有老公同奶奶錫,我個 ...

應該係唔準你鬧阿媽,怪你係BK太出名

公爵府

第一次畀你發現佢係死雞撐飯蓋佢係唔認先咁講

大宅

bk唔準鬧自己阿媽架

BK唔準鬧自己阿媽
我唔係好覺有人鬧我

大宅

333s 發表於 23-7-22 11:46
家中的難頂阿媽; 才能成就了今天的你。

人生中的每次拒絕、失望,都成就了此刻的你。

係!我公司上司和一些人 !大家都覺得難頂!佢地好奇怪我會頂得住!

我心諗你覺得佢難頂!我阿媽仲難頂呀?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

ruby_wong 發表於 23-7-22 10:35
我有個極品亞媽,佢一直搵錢唔多,我們出來做嘢,要我們比一半人工佢,基本上差不多佢份人工,呢30年,除去 ...

其實你係通知阿媽結婚而唔係問準佢,如果佢係賣女價,你都唔好意思同男家講啦 ,咪唔鬼理佢囉,俾到幾多俾幾多,佢耐你咩何? 親戚朋友唱又點,又唔係住鄉下, 需要睇親戚朋友面色嗎?佢同你反面唔著數嗰個係佢喎

我阿媽都好惡頂,但我唔會理佢,佢可以拿我怎樣!?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

lingw. 發表於 23-7-21 19:59
出黎做野之後,有冇試過比左家用後佢話冇收過

我媽有

有,不過係近年,唔知係咪年紀大。
試過幾次,好彩有兩次工人做証。佢又唔俾ATM,一定要出現金。而家唯有大家一齊mark 係電話

大宅

lily233242 發表於 23-7-21 22:02
咁佢而家仲有冇精神虐待你?兩母女而家來往得密嗎?爸爸有冇幫你?

佢好鍾意洗頭水溝水 護髮素溝水 益力多溝水! 話咁樣可以用耐 D!
最弊係每次嚟我屋企! 佢都會幫我溝水!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆 魚兒小寶貝 的帖子

當年我倆年紀不太, 得24-25歲, 我的家庭又點複雜, 亞爸亞媽離咗婚, 我亞媽家族大, 佢不但要多禮金、多酒席, 仲要不准亞爸出席, 太多問題, 不懂處理, 亦處理唔到:在好煩的時間,男方亞媽私下問個仔,係咪真係要結婚?佢女家真係咁多人咩?聽到呢啲說話,我就已經不想結了!同時,我亞媽真係好霸道,佢夠膽不請自來,拉隊倒亂,或者走去男家嘈,我唔夠膽試!
之後,再拍拖,啲男朋友個個都怕Q咗佢,何苦呢?就算宜家,我都不會試,只好認命!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

PeteOrson 發表於 23-7-21 20:06
嘩,你地D阿媽咁架

其實我都感同身受,但唔會在網絡世界講自己阿媽啦,或者可以話啲衰嘢根本上都唔知有邊度講起,因為唔係一朝一夕!
所以話,世上唔一定只有媽媽好,有個好媽媽係福氣一定要珍惜,有個衰媽媽只好同自己講做好仔女本分就算,都唔想多交流多接觸!

水晶宮

2024年龍年勳章

3Qlove 發表於 23-7-22 01:34
下?你好喎 再比 免煩

唔係點啫?佢一口咬定冇收過,要知道我每次都係現兜兜一手比,佢一手接的。。。真係啞子吃黃蓮
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

首頁
45678...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊