自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

mc_pigpig 發表於 23-7-25 21:47
總之同外國、移民有關係的,言論就會偏激到一個點。

嘩,真係可以有幾毒就有幾毒,毒到直情心理變態

伯爵府

美味 發表於 23-7-25 19:04
十劃都未有一撇,到真係有成就先驚人痴金糠都未遲啦,真係笑死

佢分分鐘都係溝人血個班

侯爵府

奇奇媽媽 發表於 23-7-25 22:03
湖北奇同羅37都係大6人,佢地反大6最勁
講真我都發現落嚟香港嘅大6人, 勁反大6, 2019嗰陣時, 嘩!發現幾件黃到黑

水晶宮

2024勳章

奇奇媽媽 發表於 23-7-25 22:05
嘩,真係可以有幾毒就有幾毒,毒到直情心理變態

唔係同大陸有關嘅留言,要有幾毒就有幾毒咩?
呢度都見唔少

禁止訪問

水晶宮

2024勳章

fanmiulan 發表於 23-7-25 22:31
你鍾意啦你幻想能力咁勁

原來你唔係皇軍後代?即係你鬧緊你父輩祖輩包括你自己都係「支」?

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

czl115 發表於 23-7-25 22:34
原來你唔係皇軍後代?即係你鬧緊你父輩祖輩包括你自己都係「支」?
...

居然唔係,佢d鄉音咁勁嘅 !!

水晶宮

2024勳章

kittylam 發表於 23-7-25 22:47
居然唔係,佢d鄉音咁勁嘅 !!

人地鍾意幻想自己係皇軍遺腹子

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

czl115 發表於 23-7-25 22:50
人地鍾意幻想自己係皇軍遺腹子

都有可能架,祖輩有機會父系不詳 ,有機會幻想成真,祝福佢搵到身世真相

珍珠宮

小玲太太 發表於 23-7-25 01:00
唔勁架

唔知就嚇死,知就笑死

我都覺得Mensa係用來吹。呢個香港細路係舊年攞BNO簽證去英國,佢都未有英國人身份,鬼佬就即刻認親認戚,話佢係London boy!

其實東方人讀書勤力,去到鬼佬地方真係有著數。

你地睇下最近三年,英國每年都出一個IQ爆棚,勁過愛恩斯特的兒童,無一個係白人。英國白人人口比例最高,當中有唔少一出世就接受良好教育,唔通白人IQ係低過東方人?
attach0/tmp/phpSA2Pee
attach1/tmp/phpdd08kB
attach2/tmp/phpsxmxrY
attach3/tmp/phpP5j3xl

伯爵府

fanmiulan 發表於 23-7-25 20:19
算數啦,呢個討論區好多會員都係支國落黎

請問咩叫支國?未聽過,請問你係代表邊個國家係度吠?

伯爵府

Bbpig2014 發表於 23-7-24 22:02
香港少左一個咁聰明嘅男仔, 相反前日就接收返一個貪心大6畜生嘅雙非蝗蟲 ...

你鬧個阿媽咪算囉,使乜連個小朋友都鬧埋?你估個小朋友想㗎?是非不分!

男爵府

alicego62 發表於 23-7-25 21:33
其實見到小朋友叻唔係應該開心嘅咩?點解啲留言甘

葡萄

子爵府

sfccwy 發表於 23-7-25 12:42
東升西降,呢個4字詞語形容得好貼切

東升西降

中国青年六月失业率21.3% 再创历史新高

]中国青年失业率21.3%,再创历史新高。今年1至5月内地青年失业率依序是17.3%、18.1%、19.6%、20.4%、20.8%,逐月升高,与去年同期相比也高,确实是个问题。然而,此刻是毕业季,青年失业率的升高多属季节因素,从内地国家统计局的历年统计研判,如无意外,6月、7月还会更高,届时必会引来另一波热烈讨论。无论如何,谈青年失业率时,我们总要有一点季节因素的观念,否则将流于误判。

珍珠宮

BK Milk勳章

emilmama 發表於 23-7-26 05:25
東升西降

中国青年六月失业率21.3% 再创历史新高

反映出中國政府會講真話,中國越嚟越好身為中國人真係自豪
外國就好多嘢隱瞞,唔會同公眾交代,尤其是美國,呢單嘢咁大件事,都話知你中毒有事好彩中國唔似美國咁狗賊,中國人生命值錢好多,美國政府當自己人民透明,死咗都話知你
attach1/tmp/phpzbtm3I
attach2/tmp/phpZ9J1ca

子爵府

平平常常 發表於 23-7-25 23:24
我都覺得Mensa係用來吹。呢個香港細路係舊年攞BNO簽證去英國,佢都未有英國人身份,鬼佬就即刻認親認戚, ...

我覺得係自我感覺良好既組織囉。

水晶宮

fanmiulan 發表於 23-7-25 20:19
算數啦,呢個討論區好多會員都係支國落黎

支國即係邊個國?你係咪都係支國人?望清楚自己啲証件先好答,幻想嘅唔算

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

次次見到呢d新聞我都唔明點解父母咁得閒check 自己小朋友咩智商,叻唔叻都好,都係自己知算啦,上報講到自己仔同邊個偉人一樣勁,何必?將不必要的寄望公告天下,對小朋友發展同成長真係好?

水晶宮

rayrayus 發表於 23-7-26 18:54
次次見到呢d新聞我都唔明點解父母咁得閒check 自己小朋友咩智商,叻唔叻都好,都係自己知算啦,上報講到自 ...

係啦,唔check 嘅人大把智商高都唔奇,智商高又點,有研究成果有貢獻先係最重要

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ddkaka 發表於 23-7-26 04:56
係啦,唔check 嘅人大把智商高都唔奇,智商高又點,有研究成果有貢獻先係最重要
...

就係啊,如果小朋友到頭來真係好有成就有貢獻,你補足資料講佢細個時已經好出類拔萃,我覺得係ok, 純粹驗到智力高就公告天下,話佢細個已經點勁點勁,有需要嗎?呢d新聞其實除了講「嘩」,價值在邊?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊