自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

你講到佢啲行為,好似阿伯咁嘅 佢大你好多?

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

好似基層,呢句已經有意思啦
坦白講,你有本事換個高層,佢可能都有你睇唔過眼嘅野。
你覺得佢低level,無可能突然變高,咁如果佢係同你差唔多level,但係自已眼角高嘅,就係調節自己。如果自己真係高level人,咁味換個囉。
想認識多啲屯門友

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

擔凳仔去後樓梯吹水→未聽過吾熱咩
總好過出去蒲飲酒,後樓梯我吾會理佢,男人傾計講粗口好正常喎

MICLOH168    發表於 23-7-25 11:33

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

yy_chow1210 發表於 23-7-25 08:58
係,我都未聽過。你唔覺得好奇怪咩?

公屋區好多呀,因為樓梯通風又夠大。不過住尾屋就好慘,開唔到門,因為有煙味又嘈

想認識多啲屯門友

大宅

識咗幾耐,如果不嬲係咁
即係開始睇對方唔順眼

侯爵府

granja 發表於 23-7-25 01:50
分手啦,唔好浪費時間

大宅

其實我咁睇又冇咩問題,咁佢同朋友點相處係佢既事姐, 又唔係做咩壞事, 定你睇佢唔起?

珍珠宮

擔凳仔去後樓梯吹水? > 係咪公屋同friend 去後樓梯煲煙,邊吹水/飲酒/食煙,我中學時期成日都係咁

伯爵府

我覺得只係程度問題, 如果個男人比你更有禮儀,行為舉止要求更高, 覺得你有問題要改, 咁你又點睇呢? 每個性格都有好有壞, 粗支大葉,就會不拘小節,包容人更多, 做事細眉細眼,是非黑白,無灰色地帶,比較不能寬容別人,不拘小節

侯爵府

其實好多架,不過通常就咁住樓梯,唔洗擔櫈仔,佢算注意衛生,幾好呀。

珍珠宮

yy_chow1210 發表於 23-7-25 01:01
我都知人無完美,但有時另一半做咗啲嘢會令我唔開心,應該點包容佢?定係其實係咪應該適當時候同佢講自己唔 ...
除咗你講呢啲舉動之外,仲有無其他問題?如果純粹呢方面唔夾,其實可以包容一下,唔算好大件事,不過可能大家把尺唔一樣,你覺得好困擾,如果係,靜落黎好好地同老公傾下,睇下有無咩解決辦法

在我而言,老公錫自己,又關心自己照顧自己,愛頭家,唔好有咩事都幫男家指責老婆,唔媽寶,咁已經好足夠,其他可以有商量

大宅

虎到金來勳章

小平媽媽 發表於 23-7-25 11:00
好似基層,呢句已經有意思啦
坦白講,你有本事換個高層,佢可能都有你睇唔過眼嘅野。
你覺得佢低level,無 ...

Agree,接受唔到就唔好委尊降貴,兩人相愛相處,要接受對方最真實的一面,如果之後半世人都要逼住戴假面具,強逼另一半做上流人士先合自己意,不如搵個第個配得上自己既另一半啦。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

有d男人係愈老愈佬,女人就愈老愈師奶,好似講梗癈話,但真係睇個人維唔維持。樓主,你可以同佢講咁做唔係幾好睇,要求同你出街的話唔好咁失禮,但如果佢唔在你身邊做咪由佢囉,佢想活得自在掛

子爵府

回覆 Jane1983 的帖子

這才是問題,即是根本不是男的問題,樓主講的我唔認為有點基層︳如果樓主認識過上層人就知上層人一樣做緊這些野。咁上層人做的話咁樓主又會不會同佢出席。

已刪除用户

水晶宮

thankyou201020 發表於 23-7-25 12:03
回覆 Jane1983 的帖子

這才是問題,即是根本不是男的問題,樓主講的我唔認為有點基層︳如果樓主認識過上層 ...

係,要搞清楚唔鍾意d咩先。

Elon Musk咁做,大把人會讚率性和豪邁添。

芝麻街    發表於 23-7-25 13:39

水晶宮

回覆樓主:

3歲定80的性格連佢親呀娘都改唔到凡人更加冇可能。

溝通吧,2個是獨立的人獨立思想。我另1伴同我講野有時因心急就會好悔氣,好粗糙講野。例如一齊出街我行錯路佢就會好唔好語氣話我,呢個時候我就同佢講,“你可以溫柔d講野學吓說話藝術例如咁講,唉lu老婆大人,為夫好似覺得行嗰邊會近目的地d,不過你想去邊我都會陪你就算相反方向也樂意”即時佢又笑我又笑 ,但佢下次留心左佢語氣,會令我好介意。

水晶宮

spikenard 發表於 23-7-25 12:27

溝通吧,2個是獨立的人獨立思想。我另1伴同我講野有時 ...

c6好鐘意點我做野,我自己係自動自覺行動型,如見有垃圾就幫手清潔唔會問邊個整污糟,佢唔係,會講唔做,我又忍唔住同佢講,你唔駛怕醜的,見到好想做的家務,垃圾呀,屋企邊度污糟呀你自己落手做,唔駛客氣,唔駛錢的,自己安靜地完成,唔駛講比的知叫的我做,傻豬嚟ge,做家務咁開心駛乜怕醜

溝通,唔講大家唔知點協調

珍珠宮

減齡達人勳章

spikenard 發表於 23-7-25 12:27

溝通吧,2個是獨立的人獨立思想。我另1伴同我講野有時 ...

你EQ高,而且仲識化解糾紛

我頂多可以忍住唔出聲,費事鬧交勞氣。

象牙宮

回覆樓主:

講粗口好多人都會架啦…唔係3句唔埋2句粗口咪得!至於坐低飲酒吹水無咩野啫,唔通去酒店飲紅酒先夠高級 睇黎你都係嫌棄佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊