自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

因為想要開大衆點評等服務

所以立心係大陸上台,我自己有做功課爬文,但仲有d問題想問

1. 點分邊d係中移動直營店(怕收開卡費),有無福田口岸附近or 近福田既商場內店舖推介

2. 第一次應該要開其他plan 之後先可以轉$8 plan? 第一次開咩plan 好。

謝謝各位

Sissieshopping    發表於 23-8-16 18:54

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

QQ_panda 發表於 23-8-3 06:45

1. 我都係BK JM推介去福田口岸開內地電話號碼。
福田口岸A出口,過天橋行右邊落,東亞銀行隔離嗰間

2. 第一次應該要開 ¥39元 plan 之後先可以轉¥8 plan,(¥29 plan現在要簽12個月)
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我搵個星期六襯早,無咩人,搭火車去落馬州過福田,轉深圳地鐵去會展中心。去皇庭廣場。先經西門出去中國移動,攪電話卡(約用20分鐘),再返皇庭經東門出,去中國銀行開戶,攪45分鐘

攪掂!
只需回鄉證,香港地址證明,電話(裝定微訊同有網絡),少少現金(十蚊都得激活戶口)

我同事去呢間辦電話卡,10/6開卡,26/7申請轉8蚊plan成功

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

中國移動間間(聽聞)計劃唔同,亦成日轉,每間top updata嘅收費亦唔同
呢個係我22/6影嘅,參考吓
我無認真夾價,有網友介紹呢間咋
attach1/tmp/phpLUh45I

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wong2323 發表於 23-8-3 11:30
...

今朝Facebook見到人分享,搵客服查詢,有個承諾24個月唔轉台每月送1GB數據優惠。

大部份人用¥8-30分鐘通話,有額外數據都方便。雖然內地數據用唔到Facebook IG,不過用的話多數自備data card 啦

男爵府

...

唔好意思
A出口係咪關口一出個位?

依個好方便我呀

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

QQ_panda 發表於 23-8-3 12:44
唔好意思
A出口係咪關口一出個位?

係呀
開卡不用開卡費,只需100元人民幣入acc,每月扣錢。我是第二日去中移動app聯絡客服轉8元月費,第三日就收到客服電話核對資料,成功轉8元月費
唵嘛呢叭咪吽      

珍珠宮

wong2323 發表於 23-8-3 13:19
係呀
開卡不用開卡費,只需100元人民幣入acc,每月扣錢。我是第二日去中移動app聯絡客服轉8元月 ...

請問需要什麼文件才開電話戶口?

男爵府

係呀
開卡不用開卡費,只需100元人民幣入acc,每月扣錢。我是第二日去中移動app聯絡客服轉8元月 ...

超級謝謝你,睇下聽日會唔會走一轉先

超級版主

mln 發表於 23-8-3 13:29
請問需要什麼文件才開電話戶口?

只要回鄉證就可以了
唵嘛呢叭咪吽      

男爵府

係呀

如果唔識普通話得唔得(emoji)

子爵府

...

thx!
請問月費係點樣交?
一次過交一年錢?

超級版主

QQ_panda 發表於 23-8-3 16:01
如果唔識普通話得唔得(emoji)

得,佢哋有職員識廣東話
唵嘛呢叭咪吽      

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

QQ_panda 發表於 23-8-3 14:12
超級謝謝你,睇下聽日會唔會走一轉先

你dl定內地中移app, 一出咭就登記,比完錢就見bal., 實無走雞喇
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-8-3 17:38
你dl定內地中移app, 一出咭就登記,比完錢就見bal., 實無走雞喇

好! 即刻dl

男爵府

wong2323 發表於 23-8-3 17:02
得,佢哋有職員識廣東話

謝謝你

男爵府

順手問,如果聽日係深圳時間不多,請問福田口岸個度有無咩好食/ 超市

大宅

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 23-8-3 11:49
我搵個星期六襯早,無咩人,搭火車去落馬州過福田,轉深圳地鐵去會展中心。去皇庭廣場。先經西門出去中國移 ...

请問什樣轉¥8,打電话定再上多次大陸?

複式洋房

QQ_panda 發表於 23-8-3 06:45

我係開關時趁數碼通有半價$9/月加購左數碼通個智2通內地號,佢雖然佢唔可以直接用嚟申請美團,但可以致電佢地客服協助註冊,客服會發送驗證碼,就可成功註冊

複式洋房

見D人話移動收得好過聯通, 不過上次上去又唔似係, 感覺聯通好D, 可能個別位啦

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊