自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

我覺得有張家朗哥哥帶領嘅男子花劍隊,雖然我面對唔少強敵,不過永遠期望可以喺今晚嘅直播睇到香港代表隊嘅成員。
喺呢度忍唔住就要講一下意大利隊,同樣都係四名隊員全數部單人賽。
意大利隊就四人全部晉級,而小組成績總排名都非常之高。
相反港隊,除咗張家朗順利小組全勝姿態,成為總排名次名。
而佢同排名第一嘅意大利選手,只係差一個淨勝點。
跟住講吓一齊參賽嘅其他隊友,
港隊嘅李逸朗排9,蔡俊彥排27,吳諾弘挑43 全員晉級。
其中菜同埋因為較低排名,需要喺32強贏對手先可以晉級十六強,
吳𨌺烏茲別克選手出局。蔡就贏波喇,晉級十六強。
喺度要講一下晉級線路。
因為港隊個別選手嘅排名唔算高,所以非常不幸地,全部分咗係同一個賽區。
即係會出現香港隊選手晉級之後,會有自己人打自己人!
呢個情況就係八強戰出現咗,排名第九嘅李逸朗會同蔡俊彥爭奪八強席位。
比賽時間係15:50分。
至於張家朗哥哥呢,作為總成績第二名喺十六強興趣中華台北,跟住會同
總排名18嘅匈牙利哥哥爭八強席位。

而強力對手意大利,佢哋喺總積分榜嘅排名非常亮麗
1,3,16,25
因此排第三個位意大利哥哥分咗去張家朗嗰邊嘅賽區,8強對日本,
贏咗就會同內訌嘅香港選手勝出者打四強席位戰。
相反排名第一嘅各位意大利哥哥,佢喺八強戰都要上映內訌,
同排名16嘅隊友爭奪八強席位。
多謝排名第五嘅中國選手,佢係剛結束嘅十六強戰贏咗排名24嘅意大利哥哥,
令到意大利同香港一樣得三個選手去打八強戰,大家都出現同隊員互戰嘅情況。
意大利更加有總排名嘅第三走咗喺另一張家朗嗰邊賽區,冇計,邊個叫人哋成績排第三呢!

好了,比賽開始了,香港隊加油

當我寫緊呢個post,留意到無線新聞台居然會直播網球混雙八強賽關鍵時刻,
港隊雙黃組合以2:0晉級四強,穩袋獎牌
佢哋嘅對手會係中國同法國嘅勝方。

Update:(我會喺標題,加上最新情況)
恭賀張家朗,蔡俊彥進入四強,雖然會上演港隊內訌,但係肯定會出現:一位香港隊員去打開金牌之路。

今日電視直播會唔會播劍擊比賽,相信要18:25節目開始時就會清楚。
一知道情況,我就會更新標題。

恭喜張家朗擊退隊友,進入金牌之戰!
19:40 對戰法國選手。
同時祝賀蔡俊彥奪得銅牌。

恭賀家朗男子個人花劍金牌,蔡俊彥銅牌
大豐收呀

子爵府

好了總成績排第三嘅意大利Martini 贏咗日本哥哥,
將會同港隊打八強戰。
排名第一係好犀利㗎,意大利內戰,總成績第一嘅順利贏咗比賽。
上下線都有兩場,中法大戰,上線勝方對榜首意大利哥哥,
結果呢場由總成績第五嘅法國哥哥贏咗。
下線嘅中法大戰,由排第五嘅中國哥哥排第九嘅法國哥哥,
比賽仍未結束,暫時法國哥哥領先10:5,情況不妙啊⋯⋯
最後講一下香港內戰,李哥哥同蔡哥哥而家打成7:7
勝方要同第三名嘅意大利哥哥打

子爵府

突然間發覺原來都有三個法國哥哥入到十六強喎。
兩個要打中法大戰,剩返一個對波蘭。
結果中法大戰贏晒兩個發覺哥哥晉級八強,
排行第四嘅法國哥哥跟住排第13嘅波蘭哥哥,輸咗!

香港內戰出結果了,結果蔡哥哥15:9 贏咗李哥哥
將會喺稍後同排名第三嘅意大利哥哥爭奪四強席位。
喺度恭賀蔡俊彥哥哥入到八強。

子爵府

同樣,張家朗亦都順利 15:5 輕取排名18匈牙利哥哥,晉身八強。
將會稍後同贏咗中國選手嘅法國哥哥爭入四強。
法國哥哥Chastanet 係總成績排第五嘅。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Ryan到8強?恭喜呢位世侄

子爵府

麟媽媽 發表於 23-8-4 16:26
Ryan到8強?恭喜呢位世侄

其實佢小組賽打得唔算好,喺第二分組排第四,總成績排27。
希望佢對住排第三嘅嗰位意大利哥哥可以有好表現。

唯一叫做好消息,佢分組裏面有意大利選手,佢唯一勝仗就係
贏咗呢位意大利哥哥
當然,呢一位嘅級數亦都唔高,佢總成績,只不過係高過蔡哥哥小小,25名

子爵府

四場四強戰同時開打。上線係
意大利法國之爭
仲有比利時對波蘭
下線關我哋香港事了
首先係香港大戰意大利
仲有張家朗大戰法國哥哥
意法之爭,法國哥哥似乎可以對付榜首意大利哥哥 10:6領先
波蘭贏緊比利時哥哥
香港蔡俊彥 9:7 領先緊
張家朗同法國哥哥哥嘅比賽,暫時比分見佢落後一比零

子爵府

10:8 領先Ryan 加油!
0:2 張家朗領先,開頭比分居然出錯

子爵府

6:3 張家朗繼續領先
ryan 13;11
好似幫佘小妹加油咁,仲有 2分,仲有1分

男爵府

observer 發表於 23-8-4 16:53
ryan 13;11

請問邊到有得睇?

子爵府

6 :6 追平,轉頭比份跳返去八比六,9:6 張家朗領先返。
另一邊廂,蔡俊彥哥哥贏咗意大利哥哥呀 15:12
正式進入四強有排了

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

好啦剩返張家朗,努力,踢走法國哥哥。
我要再睇一次:
香港隊內戰

香港隊內戰
香港隊內戰
連講三次,比分就變 10:8 了

男爵府

observer 發表於 23-8-4 16:53
ryan 13;11

請問邊個台有得睇?

子爵府

poohzzz 發表於 23-8-4 16:56
請問邊到有得睇?

冇直播我係睇官網比分。
一陣6:30電視就會直播
你就會睇到蔡哥哥,好大機會張家朗一齊打香港內戰了。

子爵府

飛天紅豬俠 發表於 23-8-4 17:00
請問邊個台有得睇?

冇直播,有我係個標題就講咗啦,全部係全程直擊官網比分

男爵府

observer 發表於 23-8-4 17:00
冇直播我係睇官網比分。
一陣6:30電視就會直播
你就會睇到蔡哥哥,好大機會張家朗一齊打香港內戰了。

香港加油,我好鍾意 蔡,張

子爵府

observer 發表於 23-8-4 16:48
四場四強戰同時開打。上線係
意大利法國之爭
仲有比利時對波蘭

謝謝

子爵府

一路睇住個比分,用另一部手機去查下另外兩場比賽結果。完全估唔到意大利隊全軍盡墨!
總成績排第一嘅意大利哥哥,喺意法大戰中被斬馬下,9:15 輸咗排第九嘅法國哥哥
佢將會同15:8 贏咗比利時排13位波蘭哥哥JUKIEWICZ 爭奪決賽席位。

補上,張家朗終於贏咗法國選手,進入四強。
撒花,恭喜!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

observer 發表於 23-8-4 17:07
一路睇住個比分,用另一部手機去查下另外兩場比賽結果。完全估唔到意大利隊全軍盡墨!
總成績排第一嘅意大 ...

香港隊果然爭氣!意大利隊員似乎睇高一線,但絕不能長他人志氣滅自己威風,加油呀!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊