懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb就快2個月,我由bb出世到依家都未試過可以連續瞓多過5個鐘。以前未有bb嘅時候,我係一個非常鍾意瞓覺嘅人,一日要瞓最少8個鐘先夠,假日day off仲可以瞓足11個鐘。依家只能夠瞓一半時間都無,真係好痛苦。c6又話我唔使返工,夜晚梗係由我起身餵奶,佢第二日要返工,夜晚再起身就會無精神返工。想問大家要到bb幾大個先可以瞓返8個鐘以上?

水晶宮

tr_acy 發表於 23-8-12 21:17
我bb就快2個月,我由bb出世到依家都未試過可以連續瞓多過5個鐘。以前未有bb嘅時候,我係一個非常鍾意瞓覺嘅 ...

我女就嚟兩歲半,我到而家都未試過一口氣瞓6 個鐘以上,而且大部份日子都係三四個鐘咁瞓。。。我女好醒瞓的

大宅

我bb就快2個月,我由bb出世到依家都未試過可以連續瞓多過5個鐘。以前未有bb嘅時候,我係一個非常鍾意瞓覺嘅 ...

兩個半月戒完夜奶 好快三個月就直瞓十至十二前粒鐘,不過最近六個月夜晚又醒下 不過好快訓番

奶粉B

大宅

冇工人使,想訓8個鐘唔樂觀
過多排考慮下介夜奶 + 睡眠訓練啦 ,不過一定喊到拆天,到時訓練期間你精神更差

別墅

正常la,連續訓到5個鐘頭都算好勁la,你預都要bb戒夜奶之後先可以訓長d

別墅

C6番工吾係大晒嘅,
BB佢都有份,
責任吾應該放晒起你身上,
我果陣都要起碼BB 3個幾月至瞓得多少少,
你有冇請陪月或工人?
有可以減輕下負擔,
吾好比自己太大壓力,
捱多陣就可以舒服少少.

複式洋房

絲波 發表於 23-8-15 15:44
C6番工吾係大晒嘅,
BB佢都有份,
責任吾應該放晒起你身上,
c6放假都會湊下,佢返工我好理解,唔夠瞓做銀行真係好易short數,所以我都唔敢話佢。我有請陪月,淨係請日頭,都做足本份,但問佢做埋夜晚或24小時就話辛苦唔肯

複式洋房

awless 發表於 23-8-13 00:47
冇工人使,想訓8個鐘唔樂觀
過多排考慮下介夜奶 + 睡眠訓練啦 ,不過一定喊到拆天,到時訓練期間你精神更 ...
我都知之後戒奶仲更加唔使指意有得瞓

複式洋房

Nbs 發表於 23-8-12 21:55
我女就嚟兩歲半,我到而家都未試過一口氣瞓6 個鐘以上,而且大部份日子都係三四個鐘咁瞓。。。我女好醒瞓 ...
好明白呢種感受,真心好痛苦

複式洋房

kamwingwing 發表於 23-8-14 15:50
正常la,連續訓到5個鐘頭都算好勁la,你預都要bb戒夜奶之後先可以訓長d
希望啦

大宅

tr_acy 發表於 23-8-16 14:35
我都知之後戒奶仲更加唔使指意有得瞓

辛苦一輪, 好彩就幾日, 唔好彩一兩星期, 總有一日會接受 ! 我依家拉上補下, 睡眠時間坐6望7, 已經心滿意足.....

大宅

時間會改變生活習慣,當bb可以瞓過夜時,自己會半夜突然醒一兩次,咁順睇下bb再瞓,呢個情況維持左個零月至開始真正瞓過夜。

別墅

去到2歲半夜都會突然喊,或者醒一醒撞埋嚟,去到3歲叫瞓得好

別墅

瞓多瞓少真系好視乎bb仔戒夜奶情況,好似我個囡咁,頭一個月已經戒左夜奶,之後晚睡既時間越拖越長,咁照顧者就有得抖~老實講有陪月幫手已經好好,好似我之前喺care u 搵24小時陪月,頭一個月佢幫手睇埋夜晚,因為我都系極度懶瞓既人,我怕如果由我湊,我會唔知醒,佢仲幫我個囡戒埋夜奶,一覺瞓天光,第二個月已經係我自己湊返

大宅

我當初都成日因為哩d問題成日喊,因為老公反工,又唔想阻佢休息,所以個仔零晨喊我就抱佢出廳一齊喊,然後比老公發現咗,佢知我頂唔順,所以叫咗奶奶照顧Bb,產假時我就日頭去湊仔,夜晚反自己屋企,而家反工就星期五晚接反黎,星期日比反奶奶(因為老公星期六日放假,可以一齊照顧)其實我個仔未夠3個月已經可以訓天光,但你話要訓8個鐘就唔一定,因為有時佢1,2點先訓,7.8點起身,有時12點訓,第2日10點先起身,唔食夜奶會好好多,但佢有時都會零晨喊,拍拍佢佢又會訓反,只係唔使餵奶

大宅

我都好痛苦,我個仔快三個月仲係晚晚扭唔肯訓,搞到2,3點,什至4點先訓….

別墅

Miss.MIMI 發表於 23-8-16 19:51
瞓多瞓少真系好視乎bb仔戒夜奶情況,好似我個囡咁,頭一個月已經戒左夜奶,之後晚睡既時間越拖越長,咁照顧者就 ...
24小時陪月做足24小時點休息?

大宅

kamwingwing 發表於 23-8-20 16:54
24小時陪月做足24小時點休息?
24 小時陪月即係超級全職媽媽, 會偷時間訓

大宅

ee2013ee 發表於 23-8-17 19:28
我都好痛苦,我個仔快三個月仲係晚晚扭唔肯訓,搞到2,3點,什至4點先訓….
...
睡眠訓練啦, 早日開始, 對大家都好

複式洋房

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊