醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛做完鼻中膈+下鼻甲修容手術,放病假係屋企太悶,想分享下少少感想,加上想回饋返呢度JM

由細到大都有好多小病痛,到大個有工作之後,加上公司醫療好好,先去慢慢醫,上網好多醫生推介都係睇呢度JM們經驗分享再試,之前甲狀腺手術做得好好,到今次手術都係好順利(暫時),真係幫助咗我好多,所以今次分享希望幫返有需要人士

我決定做鼻中膈彎曲+下鼻甲修容手術,都考慮咗一段時間,因為我既病徵唔同一般大眾咁有嚴重鼻塞,而且我唔係天生有鼻敏感,係5年前先有

我係單邊鼻孔成日有舊野頂住,無論點清潔都係有異物感,游水只會單邊入水仲上咗腦會好痛,加上有嚴重鼻涕倒流,令到氣管發炎,充滿痰液。

本身係去睇中環耳鼻喉科一個好岀名醫生,姓林,佢收費真係堅貴,但都多得佢做檢查好全面,我先發現氣管有問題,再轉介我去佢中學同學,係呼吸科醫生做咗好詳細檢查。

因為之前我係另一個論壇見到有人揾林醫生做相關手術,話一年左右就翻發,再加上林醫生指定係養x,我自己唔太鍾意,佢又即將放假,所以就想再揾另一個醫生做手術。

而我真正揾既係銅鑼灣劉醫生,佢的確好似JM 們所講,好細心有耐性,有問必答,姑娘好有禮貌,唯一係要預等候時間都耐,而且感覺醫生係偏向保守,佢之前會話其實我既病徵同手術無直接關係,所以可以唔做,但我自己唔想keep 住噴鼻,因為消委會話我用緊嗰款如果長期用會有青光眼風險,而且有媽媽都分享佢個仔仔用耐咗,係被証實患青光眼。

到手術後,劉醫生先話,我既鼻敏情況係會有改善的。so far 暫時真係無咗耳壓問題同異物感。希望之後有更多鼻敏情況會有改善,因為我仲係康復階段。

有問題歡迎問,識答一定會答

男爵府

最後埋單幾錢? 幾耐先好反? Thanks

複式洋房

eee_babyking 發表於 23-9-22 21:18
最後埋單幾錢? 幾耐先好反? Thanks

我住半私家單人房,10萬有找。

大約兩星期都好得七七八八。

複式洋房

回覆 honghei127 的帖子

你好呀 想請問一下噴鼻是那一款?感謝

複式洋房

回覆 priscillashan 的帖子

鼻敏X

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊