自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一早想係深圳睇,冇時間或冇機會。
今日香港睇,買一送一 (點建解依家香港睇戲咁費,買一送一左都變成$120 兩張)。香港睇最大好處係繁體字幕。5點入埸,估唔到後生比例好高。半full。
正題,如果諗住咩咩簡簡單單120分鐘,咩冇期望冇失望,咩新人來講d戲好有天份.. sorry, 入埸係有要求的。
演員:大部份出色, 女123 +男1+(應該冇咩男2)都有80分以上
戲情:如果係港產level 就85 分,如果係國際level。就70 分。不過有一點點誇左,同有場加入去好勉強。呢2 part 招小小分。
演員:倪妮,保持高水準;JM 跌哂眼鏡,一向唔覺得佢靚,但竟然識做戲

大宅

yesterdaypass 發表於 23-8-24 19:42
今日香港睇,買一送一 (點建解依家香港睇戲咁費,買一送一左都變成$120 ...

JM 做得好好,戲份接近女1。 但依然唔算靚。同劇女1,女3的氣質冇得比。
男1,唔知邊位。如果係香港演員入實入圍男主。
電影歌曲,張碧晨 首歌好感人動聽。好有穿透力
後記,港產片再賣慘再意識形態賣pr marketing 就真係冇得返身。真係要回歸基本步,演員劇本, 更唔明玩咩鬼謝票。當年周星星戲,我冇記錯冇戲過票。但係作為觀眾的我,係要多謝佢俾一套好電影我。垃圾片你出來多謝我都掩飾唔到你的水準。

侯爵府

朱一龍係咪做得好好?

侯爵府

yesterdaypass 發表於 23-8-24 19:54
JM 做得好好,戲份接近女1。 但依然唔算靚。同劇女1,女3的氣質冇得比。
男1,唔知邊位。如果係香港演員入 ...
男1是朱一龍,影帝嚟㗎

我睇過佢做"叛逆者",佢做得好好,好用心做戲的演員。

公爵府

海之風 發表於 23-8-24 20:04
男1是朱一龍,影帝嚟㗎

原來影帝,佢做得非常好,我只睇過知否知否

大宅

男1是朱一龍,影帝嚟㗎

咁堅呀,佢d 面部表情好得。真係似食左藥

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

男主角朱一龍好出名,我女介紹我的
佢套「人生大事」拎左金雞奬最佳男主角
好好睇,睇到喊

attach1/tmp/php0Lhow3

水晶宮

畀面勳章

男1是朱一龍,影帝嚟㗎

人生大事有冇睇

做得好好,本身套戲又好睇,好感人

大宅

lovelybaby2015 發表於 23-8-24 20:14
好好睇,睇到喊

會唔會你個女今日都有入埸,唔怪多咁多後生女去睇

侯爵府

lovelybaby2015 發表於 23-8-24 20:15
人生大事有冇睇

做得好好,本身套戲又好睇,好感人
人生大事我祗在YouTube 睇咗花絮咋

朱一龍在劇中外形、神態完全變了另一個人咁,扮粗人入形入格。

大宅

lovelybaby2015 發表於 23-8-24 20:14
好好睇,睇到喊

佢剷左青冇咁型仔。有機會搵下呢套來睇先

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

海之風 發表於 23-8-24 20:18

人生大事佢都做得好好,完全變左另一個人。

水晶宮

畀面勳章

yesterdaypass 發表於 23-8-24 20:17
會唔會你個女今日都有入埸,唔怪多咁多後生女去睇

佢未睇,不過會去。聽完你地講我諗我都會去

但我女講笑話唔敢太大期望,因為「人生大事」佢真係做得太好

jm如果你覺得佢「消失的她」做得好,一定要搵返「人生大事」出嚟睇不過記得準備紙巾

水晶宮

畀面勳章

海之風 發表於 23-8-24 20:18

我第一次知呢個人就係呢套戲
我以為佢本身係呢啲款
點知我女search俾我睇原來佢本身官仔骨骨青靚白淨
真係俾佢呃左

大宅

lovelybaby2015 發表於 23-8-24 20:21
佢未睇,不過會去。聽完你地講我諗我都會去

但我女講笑話唔敢太大期望,因為「人生大事 ...

我冇睇人生大事冇得比,諗諗下狄龍仔都有d佢feel, 如果狄龍仔某段好戲係值70分,佢係消失的她就全程有95分以上。消失的她有幾埸靚仔戲俾佢。最深刻係同jm 的一埸。 唔再劇透了。

水晶宮

畀面勳章

yesterdaypass 發表於 23-8-24 20:33
我冇睇人生大事冇得比,諗諗下狄龍仔都有d佢feel, 如果狄龍仔某段好戲係值70分,佢係消失的她就全程有95分 ...

其實狄龍仔做戲ok㗎

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主:

“人生大事”朱一龍同個細路女都做得好好

大宅

回覆樓主:

之前有個post講劇情好易估,但我同行三人一齊睇,都估唔到,唔到最後一刻都唔知,所以真係覺得好好睇,劇情唔拖,真係唔覺唔覺睇咗2個鐘。
Btw, 朱一龍呢套戲真係好似後生嘅梁潮偉 佢同倪妮都做得好好

SIRIABABY    發表於 23-8-27 18:58

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我c6話男1個樣某個角度有少少似梁朝偉

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

yesterdaypass 發表於 23-8-24 19:42
今日香港睇,買一送一 (點建解依家香港睇戲咁費,買一送一左都變成$120 ...

我啱啱係大陸住酒店,佢電影台已經有消失的她,比咗19蚊買vip,一家4口睇,哈哈低好多。
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊