美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇JM覺得自己生完BB之後,完全去唔翻大肚之前嘅狀態?我小朋友而家都已經一歲半,我生完咁耐都未回復返曬,覺得自己啲皮膚有啲dur,無哂彈性咁,兩條虎紋好深,如果唔化妝真係好冇精神。

之前有朋友介紹日本嗰啲collagen drinks同supplement,食完好似無乜效,大家有無咩好用既skincare推介?我唔想個樣咁老,又唔識揀,應該點做好??

複式洋房

sschong 發表於 23-8-25 16:00
有冇JM覺得自己生完BB之後,完全去唔翻大肚之前嘅狀態?我小朋友而家都已經一歲半,我生完咁耐都未回復返曬 ...

Collagen 唔會一食即有效
如果想改變皮膚問題,應該做下膠原槍 激光最快見到效果

複式洋房

要勤力D護膚,去美容院做下拉提同護膚,起碼個樣執番靚先~

別墅

試下打針補充啲膠原蛋白應該直接啲,我相信過多幾年我都要開始打lu..

複式洋房

我生完都覺得塊面鬆鬆地,蘋果肌嗰啲位有啲下垂咗咁,影相嘅時候都睇得出輪廓冇咁明顯,打返啲膠原蛋白睇落會飽滿好多

大宅

Wwwendy 發表於 23-8-25 18:21
試下打針補充啲膠原蛋白應該直接啲,我相信過多幾年我都要開始打lu..

我都冇諗過咁快要醫美,始終無打過都心大心細

大宅

書兒 發表於 23-8-28 10:23
我生完都覺得塊面鬆鬆地,蘋果肌嗰啲位有啲下垂咗咁,影相嘅時候都睇得出輪廓冇咁明顯,打返啲膠原蛋白睇落 ...

請問你打邊隻膠原針啊?打完會唔會覺得啲表情好硬繃繃?呢個係我最擔心嘅部分

複式洋房

sschong 發表於 23-8-28 17:48
請問你打邊隻膠原針啊?打完會唔會覺得啲表情好硬繃繃?呢個係我最擔心嘅部分

我打Radiesse嘅,我都做過功課先去做,佢主要係打完之後可以刺激膠原增生,大約一年之內都keep住生多啲,打完嗰下都見到蘋果肌同下巴飽滿咗少少,大概打完個半至兩個幾月會慢慢睇到效果,好似自己D膠原生番出黎咁,感覺好自己唔膠面,唔會好僵硬。我有frd打其他膠原針效果都可以,但要每日按摩四五次先得,我就覺得太煩又唔識按,所以最後冇揀。

複式洋房

書兒 發表於 23-8-29 10:50
我打Radiesse嘅,我都做過功課先去做,佢主要係打完之後可以刺激膠原增生,大約一年之內都keep住生多啲, ...

呢隻好似溶唔到 唔太好

複式洋房

DanielKo 發表於 23-8-29 15:15
呢隻好似溶唔到 唔太好

唔會,Radiesse唔係打填充物,係打膠原蛋白,同其他比既好處就係唔會結節,連按摩都唔使,肌底層會自我吸收,再持續刺激膠原增生。

複式洋房

我打Radiesse嘅,我都做過功課先去做,佢主要係打完之後可以刺激膠原增生,大約一年之內都keep住生多啲, ...

我之前都比較過幾支膠原針,因為精靈針係最新一代咁所以揀左佢,但3個月後就無哂野睇,我唔知係唔係入面刺激膠原既成分好少……Radiesse你覺得係咪真係維持到一年左右?

大宅

咁聽落你講嗰支好似幾好咁,最緊要唔好膠唔好有手尾跟已經OK!如果做表情都俾人睇得出打過針就尷尬喇

禁止訪問

複式洋房

Sarah.lee 發表於 23-8-31 11:00
我之前都比較過幾支膠原針,因為精靈針係最新一代咁所以揀左佢,但3個月後就無哂野睇,我唔知係唔係入面刺 ...

Keep到啊,我第一次係22年5月定6月打,我係去到上個月先再打,都覺得冇特別變化,照返平時咁保養皮膚已經ok,因為佢係令皮膚生多啲膠原,所以膚質都有改善,皮膚有彈性左

複式洋房

Anca_ii 發表於 23-9-5 11:26
我打開DV 覺得Radiesse好易生粒粒
我醫生話Radiesse 什至係精靈針
標榜唔洗按摩 其實都建議按

要搞清楚按摩既作用係邊先,DV Profhilo要按摩係因為溝水,需要每日按摩先可以令填充物唔結節,Radiesse唔使溝水,按摩既目的係咩?所以係完全唔合理

美容院醫生都係sales,打開DV梗係同你講其他品牌唔好啦,唔係點賺錢要做個精明清費者,睇多d資訊

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

Anca_ii 發表於 23-9-5 16:43
我見Radiesse廠商係寫明佢係皮下填充劑喎 成分有CMC成分點會唔係填充劑
...

Radiesse唔係全部填充物,主要刺激膠原增生為主,好似Juvederm Restylane先為主填充物,佢官網雖然寫作填充劑,但應該是寫法問題,如果真係睇看成份就知實際上只有少量填充物,其他成份為刺激膠原增生為主

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊